• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Hachee maken

Hachee maken

november 27, 2020 door Linda 2 Reacties

Mijn blog bestaat 7 jaar en dan mag een basis recept voor hachee maken zeker niet ontbreken. Iedereen heeft zo zijn eigen familie recept. In mijn hachee zit appelazijn, dat is een stuk milder en zoeter dan normale azijn. Het vlees wordt gezoet met bruine suiker en ketjap manis. Dat is een tip van mijn vader (gepensioneerd slager).

Zelf hachee maken is heerlijk comfort food. In het overzicht met 7 x stoofvlees recepten vind je nog meer recepten voor draadjesvlees van klassieke stoofvlees recepten in rode wijn, bier of zuurvlees. Het Italiaanse stoofvlees of draadjesvlees met funghi porcini is net weer eens iets anders. Het Marokkaanse stoofpotje is lekker zoet door de abrikozen, kaneel en gember.

Kortom: zet het stoofvlees terug op tafel en start met hachee maken.

Hachee maken, stoofvlees recept, hachee maken volgens oma's recept

Hachee maken

recept voor 4 personen

  • 300 gram uien
  • 50 gram boter
  • 3 eetlepels bloem
  • 500 ml bouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 700 – 800 gram rib lappen (kamertemperatuur)
  • 50 ml troebele appelazijn (Tromp & Rueb)
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • snufje zout en peper

Hoe maak je zelf hachee?

  1. Snijd de uien in stukjes. Verwarm een pan met dikke bodem en verwarm hier de boter. Voeg de uien toe en bak goudgeel. Roer de bloem erdoor en bak in 3-5 minuten bruin. Schenk de bouillon bij de uien, steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken.
  2. Snijd ondertussen het vlees in blokjes. Voeg de azijn, bruine suiker, ketjap manis en het vlees toe aan de pan. Stoof het vlees 3 uur op laag vuur.
  3. Verwijder de laurierblaadjes met de kruidnagels. Breng de hachee op smaak met een snufje peper en zout en eventueel extra bruine suiker. Serveer met rode kool en aardappel (puree).

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Hachee maken met geheime ingrediënt: appelazijn, bruine suiker en zoete ketjap

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |
Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor

Categorie: DINER Tags: hachee, riblappen, rundvlees, stoofvlees, uien, vlees

Lees Interacties

Reacties

  1. Liesbeth zegt

    december 6, 2020 om 6:22 pm

    Hallo,

    Hoe wordt het vlees zacht zo dat het uit elkaar valt? Blijft nu vrij stevig. Smaak is verder goed. Dank voor je reactie.
    Liesbeth

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 15, 2020 om 2:26 pm

      De volgende keer zou je het vlees nog langer kunnen opzetten. Het heeft eigenlijk alleen met tijd te maken. Ik heb runderlappen gebruikt. Stel dat jij hachee vlees hebt gekocht, dat is dit vaak vol stevig spiervlees dat door 3 tot 6 uur sudderen nodig heeft. Dus ik zou het vlees een volgende keer langer opzetten, dan is het zeker zachter.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 192 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.