Mijn blog bestaat 7 jaar en dan mag een basis recept voor hachee maken zeker niet ontbreken. Iedereen heeft zo zijn eigen familie recept. In mijn hachee zit appelazijn, dat is een stuk milder en zoeter dan normale azijn. Het vlees wordt gezoet met bruine suiker en ketjap manis. Dat is een tip van mijn vader (gepensioneerd slager).
Zelf hachee maken is heerlijk comfort food. In het overzicht met 7 x stoofvlees recepten vind je nog meer recepten voor draadjesvlees van klassieke stoofvlees recepten in rode wijn, bier of zuurvlees. Het Italiaanse stoofvlees of draadjesvlees met funghi porcini is net weer eens iets anders. Het Marokkaanse stoofpotje is lekker zoet door de abrikozen, kaneel en gember.
Kortom: zet het stoofvlees terug op tafel en start met hachee maken.
Hachee maken
recept voor 4 personen
- 300 gram uien
- 50 gram boter
- 3 eetlepels bloem
- 500 ml bouillon
- 2 laurierblaadjes
- 3 kruidnagels
- 700 – 800 gram rib lappen (kamertemperatuur)
- 50 ml troebele appelazijn (Tromp & Rueb)
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 eetlepel ketjap manis
- snufje zout en peper
Hoe maak je zelf hachee?
- Snijd de uien in stukjes. Verwarm een pan met dikke bodem en verwarm hier de boter. Voeg de uien toe en bak goudgeel. Roer de bloem erdoor en bak in 3-5 minuten bruin. Schenk de bouillon bij de uien, steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken.
- Snijd ondertussen het vlees in blokjes. Voeg de azijn, bruine suiker, ketjap manis en het vlees toe aan de pan. Stoof het vlees 3 uur op laag vuur.
- Verwijder de laurierblaadjes met de kruidnagels. Breng de hachee op smaak met een snufje peper en zout en eventueel extra bruine suiker. Serveer met rode kool en aardappel (puree).
Bewaar dit recept op Pinterest!
Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Hallo,
Hoe wordt het vlees zacht zo dat het uit elkaar valt? Blijft nu vrij stevig. Smaak is verder goed. Dank voor je reactie.
Liesbeth
De volgende keer zou je het vlees nog langer kunnen opzetten. Het heeft eigenlijk alleen met tijd te maken. Ik heb runderlappen gebruikt. Stel dat jij hachee vlees hebt gekocht, dat is dit vaak vol stevig spiervlees dat door 3 tot 6 uur sudderen nodig heeft. Dus ik zou het vlees een volgende keer langer opzetten, dan is het zeker zachter.