• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • WEEKMENU OP MAAT
  • DETOX
    • Detox algemeen
    • Detox recepten
    • Detox eetdagboek
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Hachee maken

Hachee maken

november 27, 2020 door Linda 2 Reacties

Mijn blog bestaat 7 jaar en dan mag een basis recept voor hachee maken zeker niet ontbreken. Iedereen heeft zo zijn eigen familie recept. In mijn hachee zit appelazijn, dat is een stuk milder en zoeter dan normale azijn. Het vlees wordt gezoet met bruine suiker en ketjap manis. Dat is een tip van mijn vader (gepensioneerd slager).

Zelf hachee maken is heerlijk comfort food. In het overzicht met 7 x stoofvlees recepten vind je nog meer recepten voor draadjesvlees van klassieke stoofvlees recepten in rode wijn, bier of zuurvlees. Het Italiaanse stoofvlees of draadjesvlees met funghi porcini is net weer eens iets anders. Het Marokkaanse stoofpotje is lekker zoet door de abrikozen, kaneel en gember.

Kortom: zet het stoofvlees terug op tafel en start met hachee maken.

Hachee maken, stoofvlees recept, hachee maken volgens oma's recept

Hachee maken

recept voor 4 personen

  • 300 gram uien
  • 50 gram boter
  • 3 eetlepels bloem
  • 500 ml bouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 700 – 800 gram rib lappen (kamertemperatuur)
  • 50 ml troebele appelazijn (Tromp & Rueb)
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • snufje zout en peper

Hoe maak je zelf hachee?

  1. Snijd de uien in stukjes. Verwarm een pan met dikke bodem en verwarm hier de boter. Voeg de uien toe en bak goudgeel. Roer de bloem erdoor en bak in 3-5 minuten bruin. Schenk de bouillon bij de uien, steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken.
  2. Snijd ondertussen het vlees in blokjes. Voeg de azijn, bruine suiker, ketjap manis en het vlees toe aan de pan. Stoof het vlees 3 uur op laag vuur.
  3. Verwijder de laurierblaadjes met de kruidnagels. Breng de hachee op smaak met een snufje peper en zout en eventueel extra bruine suiker. Serveer met rode kool en aardappel (puree).

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Hachee maken met geheime ingrediënt: appelazijn, bruine suiker en zoete ketjap

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |
Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor

Categorie: Diner Tags: hachee, riblappen, rundvlees, stoofvlees, uien, vlees

Lees Interacties

Reacties

  1. Liesbeth zegt

    december 6, 2020 om 6:22 pm

    Hallo,

    Hoe wordt het vlees zacht zo dat het uit elkaar valt? Blijft nu vrij stevig. Smaak is verder goed. Dank voor je reactie.
    Liesbeth

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 15, 2020 om 2:26 pm

      De volgende keer zou je het vlees nog langer kunnen opzetten. Het heeft eigenlijk alleen met tijd te maken. Ik heb runderlappen gebruikt. Stel dat jij hachee vlees hebt gekocht, dat is dit vaak vol stevig spiervlees dat door 3 tot 6 uur sudderen nodig heeft. Dus ik zou het vlees een volgende keer langer opzetten, dan is het zeker zachter.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 261

Lekker eten met Linda - weekmenu

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag? Weekmenu makkelijke recepten 262
  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Griekse bowl met kip Griekse bowl met kip

Maaltijdsalades

maaltijdsalade

Detox recepten

Detox recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • feta pasta van de bbq Feta pasta (TikTok) van de bbq
  • Makkelijk lunch salade meenemen 5 x lunch salade meenemen
  • 7 x pastasalade recepten makkelijk en snel op tafel 7 x pastasalade recepten
  • Nachos maken met pulled chicken Nachos maken met pulled chicken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl