Weekmenu 167 makkelijke recepten

Vers van de pers: het nieuwe zomerseweekmenu. Bij het maken van de eetplanning ben ik uitgegaan van lekker weer. En mocht er een buitje vallen aankomende week, dan geef ik je alternatieven voor de verschillende recepten.

Wat is het toch fijn om even minder met de klok te leven, zodat het eten niet op tijd op tafel hoeft te staan. Ik geniet er nog even van, want de laatste 3 weken van de vakantie start de voetbaltraining van zoonlief alweer. Dan mogen we 3 avonden in de week exact om 17:00 uur eten.

Geniet lekker de recepten deze week. Het weekmenu is lekker gevarieerd met Italiaanse, Midden-Oosterse en Aziatische smaken.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.

Weekmenu makkelijke recepten voor het avondeten

Weekmenu 167 makkelijke recepten

Maandag: bloemkoolsalade met granaatappelpitjes van Ottolenghi

Deze bloemkoolsalade uit Simple van Ottolenghi is een smaakexplosie in je mond. Alle ingrediënten kun je gewoon in de supermarkt kopen en mijn advies is om dit recept op te slaan. Dit is zo’n fantastisch recept. Mijn vriendinnen zijn er ook dol op.

Bloemkoolsalade met granaatappelpitten uit Simpel van Ottolenghi

Dinsdag: pasta salade met geroosterde paprika

Naar een salade met Midden-Oosterse smaken naar een simpele en lekkere pastasalade. Dit is een makkelijk recept voor op vakantie, want je hebt slechts 7 ingrediënten nodig. Daarbij is de maaltijdsalade zo klaar.

Pasta salade met geroosterde paprika en feta

Woensdag: pittige gamba spiesjes

Bij een bbq vind ik het leuk om vlees of vis zelf te marineren. Kip leg ik vaak in een saté marinade en de pittige gamba’s in een eenvoudige marinade met knoflook, citroen en rode peper. Schrikt de peper teveel af, dan is knoflook en citroen ook een goede smaakmaker.

pittige gamba's

Donderdag: salade met geitenkaas in bladerdeeg

Tadaa, de goddelijke geitenkaas salade van mijn vriendin M. Van haar hand komt ook de pastasalade op de blog. De geitenkaas pakketjes met ui, tijm in bladerdeeg is zo lekker. Dit lust ik elke dag wel.

Salade met geitenkaas in bladerdeeg

Vrijdag: kip spiesjes met mango dip

Zet de bbq aan voor deze Aziatische gemarineerde kip spiesjes met mango dip. Is het geen bbq weer? Bak de spiesjes in de pan, kook rijst en maak er een Thaise komkommersalade bij.

Kip spiesjes met mango dip

Zaterdag: bruschetta op de camping

Vroeger gooide ik oud stokbrood altijd weg. Zeker op vakantie in Italië, wordt het brood door de warmte snel oud. Inmiddels zijn we erachter hoe makkelijk je heerlijke bruschetta’s kunt maken. Duik de koelkast in en kijk wat je nog in huis hebt. In dit blog geef ik je veel inspiratie.

Bruschetta op de camping

Zondag: lunch salade met bieten, linzen en feta

Al een paar maanden heb ik een oude gewoonte nieuw leven ingeblazen: mijn lunch voorbereiden voor twee dagen. Tot een jaar terug vond ik het echt “stom” om zondag al te bepalen wat er maandag, laat staan dinsdag voor de lunch op het menu stond. Intussen ben ik om en geniet van mijn zelfgemaakte lunch salades.

Gezonde lunch salade met biet, feta en linzen

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu recepten editie 167. Inspiratie voor het avondeten voor het hele gezin

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.