Elke week pak ik even de weersberichten voor de komende dagen erbij. Het heeft natuurlijk geen zin om draadjesvlees in het weekmenu te verwerken als het 25 graden wordt. Nu geeft de weerapp van mijn mobiel aan dat het heerlijk weer wordt met een zonnetje en een temperatuur tussen de 18 en 20 graden. Hier heb ik zojuist het weekmenu op aangepast. Nu zie ik alleen dat Buienrader lang niet zo positief is. Een typisch gevalletje jammer. Ik ga houd het weekmenu gewoon zoals het is. Je mag de zon erbij denken mocht het toch koud en nat worden :).
Van de week heb ik een lekkere werkweek gehad. De afgelopen tijd heb ik het rustig aan gedaan, heel rustig zelfs. Van de week heb ik er een blog over geschreven waarom ik offline was. De zin in koken en uiteten was ik even helemaal kwijt. Best wel lastig voor een foodblogger om eerlijk te zijn. Gelukkig komt de zin langzaam weer terug en ben ik ook bezig met nieuwe recepten ontwikkelen.
Even terug naar het zomerse weekmenu. De couscous met groene asperges is een lekker licht en zonnig recept. Dit komt door de dressing met citroen en munt. Niet alleen op vakantie maak ik de spaghetti met snelle gehaktballetjes. Bij mij thuis worden ze altijd heel blij van een pasta met zoveel mogelijk ballen… Op donderdag kun je kiezen uit maar liefst 10 verschillende Griekse recepten. Met de kip gyros wrap of de kip spiesjes waan je op het terras van een Griekse taverne. Vrijdag ben je in 10 minuten klaar met de hummus bowl vol groente.
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.
Weekmenu 124 makkelijke recepten
Maandag: witlofsalade met pasta
Van alleen een witlofsalade kan ik niet leven. Om die reden maak ik er een maaltijdsalade van met pasta.
Dinsdag: couscous met groene asperges
De groene asperges, rucola, feta en de dressing met citroen en munt maken deze salade lekker zomers. Ik houd erg van dit soort maaltijden die in de basis heel eenvoudig zijn. Los van de dressing heb je slechts 5 ingrediënten nodig.
Woensdag: spaghetti met snelle gehaktballetjes
Als mijn gezin het weekmenu zou bepalen, dan staat dit recept elke week op tafel met een dubbele hoeveelheid worst 🙂
Donderdag: 10 x Griekse recepten
Bij Griekse recepten denk je misschien aan een Grieks restaurant waar zoveel mogelijk vlees wordt geserveerd. Er is zoveel meer lekkers dan een mixed grill. Kijk maar eens in dit overzicht.
Vrijdag: hummus bowl
Avondeten in 10 minuten. Klinkt dat ook niet als muziek in de oren? Nu hoeft het eten wat mij betreft niet altijd zo snel op tafel te staan hoor. Alleen op vrijdag na een drukke week met werk, gezin en sociale verplichtingen vind ik een snelle en smaakvolle maaltijd erg fijn.
Zaterdag: mimosa
Borreltijd! Ken je de mimosa al? Mijn versie bestaat uit jus d’orange, prosecco en aardbei.
Zondag: havermouttaart met mango
Sinds een week staat bij mij weer de havermoutpap te pruttelen in de ochtend. Dit ontbijttaart bevat ook havermout en is echt een klein feestje. De topping bestaat uit mango. Lekker tropisch.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.
Weekmenu’s bewaren op Pinterest?
Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.