Nog geen beoordelingen

Salade met bieten, feta en linzen

Voor wie mij ook volgt op Instagram, heeft gezien dat ik mijn lunch prep, oftewel voorbereid. Elke zondag en woensdag maak ik voor twee dagen een lunch salade klaar. De salade met bieten, feta en linzen is één van mijn favorieten. De lunch salade is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens makkelijk te bereiden. Binnen 5 minuten staat deze lunch in de koelkast. Kijk maar even mee hoe ik dit doe.

Vaak krijg ik te horen dat de lunch salade verkleurt en alle ingrediënten vochtig worden. Hier is een hele simpele oplossing voor door de dressing apart te houden en ook de verschillende producten los van elkaar in een goed afsluitbare bak te bewaren.

De foto hieronder laat zien, hoe ik de ingrediënten van de salade met bieten, feta en linzen verdeel. In de hoogtepunten van Instagram heb ik een onderwerp lunch salade aangemaakt, waarin je mijn creaties terug kunt vinden. Daarbij geef ik ook allerlei tips.

Salade met biet voor naar het werk, binnen 5 minuten klaar!

Een paar jaar geleden maakte ik dagelijks lunch salades. Ik schreef een blog met tips voor een gezonde lunch salade en ook tips voor 5 snelle dressings. Inmiddels heb ik mijn goede gewoonte weer opgepakt en jullie kunnen nog veel meer salades voor bij de lunch verwachten.

Lunch salade met biet, feta en linzen. Een makkelijk en gezond recept voor werk.

Salade met bieten, feta en linzen

Ingrediënten

Aantal personen2 porties
  • 500 gram bieten krimp voorgekookte bietjes
  • 310 gram linzen uit blik/pot
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 theelepels gembersiroop
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 handen sla of spinazie
  • 80 gram feta light (ik gebruik Apetina witte kaasblokjes light 22+)

Optioneel

  • optioneel: verse kruiden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je een salade met bieten?

  • Snijd de bieten in blokjes.
  • Spoel de linzen af om overtollig zout te verwijderen
  • Maak een dressing van de sesamolie, gembersiroop en sojasaus.
  • Neem nu twee lekvrije bakken om de ingrediënten te verdelen.
  • Leg de gesneden bieten aan één zijde, vervolgens de linzen en in de andere hoek de sla. Verdeel de feta over de linzen (liever niet op de bieten, want dan wordt de feta rood)
  • Doe de dressing in twee kleine potjes en zet deze bij de lunchsalade.
  • Sluit de bakken af en zet in de koelkast. Je kunt de voorbereide lunch twee dagen bewaren in de koelkast. Pas tijdens de lunch hussel je alle ingrediënten en dressing door elkaar.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.Gezonde lunch salade recept voor mee te nemen naar het werk.

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.