Het weekend is begonnen en dat betekent een nieuw weekmenu. In grote delen van het land is het vakantie, hier heb ik rekening mee gehouden in de eetplanning. Zo staan er twee eenpansgerechten op het menu, een ovenschotel en een super snel gerecht met noedels.
We zouden aankomende week eigenlijk in Oostenrijk gaan skiën met nog twee gezinnen. Boehh! In plaats daarvan zitten we allemaal weer thuis en kunnen we nergens heen. Het is even niet anders, de kids mogen een aantal logeerafspraken maken. Zo is het toch een beetje feest voor ze. Verder hebben we eigenlijk nog geen invulling bedacht voor de week. Ik laat het even lekker over mij heen komen.
Van de week start ik met het testen van recepten voor Pasen. Hebben jullie nog verzoekjes? Laat dan een reactie achter.
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.
Weekmenu makkelijke recepten: 196
Maandag: noedels met prei en ei
Noedels zijn ideaal voor doordeweeks om een snelle en voedzame maaltijd op tafel te zetten. Waarom? Terwijl de noedels koken of wellen, bereid je rest van het eten voor. Binnen 10 minuten zit je zelfs aan tafel en serveer je een voedzame maaltijd! En kijk welke noedels bij je passen, de keuze is enorm.
Dinsdag: 10 x eenpansgerechten
In dit overzicht staan 10 verschillende eenpansgerechten. Voor iedereen zit er wat wils tussen. Of je nu houdt van eenpans gerechten met rijst, pasta, gehakt, aardappel of kip. Of toch liever kiest voor een vegetarisch eenpansgerecht. Koken met één pan is makkelijk, gezond en snel.
Woensdag: ovenschotel met sperziebonen
De ovenschotel heb ik gepimpt door er een Aziatische twist aan te geven. De sperziebonen worden op smaak gebracht met een lepel rode curry pasta of sambal. Lekker met gehakt en zelfgemaakte aardappelpuree.
Donderdag: stoofpotje met kip
Deze stoofschotel hoeft niet uren te stoven en alle ingrediënten mogen in één pan. Daarbij zit deze makkelijke maaltijd boordevol groente, krieltjes en kip natuurlijk. Tja, waar wacht je nog op? Zet de ingrediënten op je boodschappenlijst en maak dit recept.
Vrijdag: pappardelle met Italiaans stoofvlees
Stoofvlees is het lekkerst als je deze een dag van te voren maakt. Zo hoef je op de vrijdagavond alleen de verse pappardelle te koken en het Italiaanse stoofvlees opnieuw te verwarmen. Echt zalig!
Zaterdag: champignon tapenade
Voor bij de borrel dit weekend kun je zelf champignon tapenade maken. Tip: leg een handje rucola op een houten plank, daarop een paar plakken goede gedroogde ham, rauwkost en een schaaltje noten erbij en klaar is je borrelplankje.
Zondag: no knead bread uit de pan
Over een paar weken is het Pasen en achter de schermen ben ik druk bezig met de eerste recepten. Dit brood uit de pan is zo fijn! Echt, haal de gietijzeren pan tevoorschijn en ga aan de slag met dit laatste recept uit het weekmenu.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.
Weekmenu’s bewaren op Pinterest?
Behoren deze makkelijke recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.