Nog geen beoordelingen

Salade met geitenkaas in bladerdeeg

In de vriendengroep staat dit recept bekend als de goddelijke geitenkaas salade. Nou dat zegt genoeg toch? Deze salade met geitenkaas in bladerdeeg is van mijn vriendin M. Van haar staat ook al de allerlekkerste pastasalade online die er bestaat.

Kijk de geitenkaas in bladerdeeg pakketjes er eens lekker uitzien! Het water loopt mij weer in de mond. Voor erbij maak je een salade met rucola, aspergetips, uitgebakken spek en een lekkere dressing.

Salade met geitenkaas in bladerdeeg

De salade met geitenkaas in bladerdeeg is het ideale gerecht voor een lichte avondmaaltijd, start van een dinertje of weekendlunch met een glas wijn erbij.

Salade met geitenkaas in bladerdeeg

Salade met geitenkaas in bladerdeeg

Ingrediënten

4 personen
  • 4 plakken ontbijtspek
  • 2 kleine rode uien
  • klontje boter
  • snufje peper en zout
  • 2 theelepels verse tijm
  • 2 verse stukjes geitenkaas plakken à 120 gram rondje
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 150 gram rucola mix
  • 200 gram aspergetips
  • extra nodig: 2 stukken bakpapier
  • optioneel: vers stokbrood

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg het spek 10 – 15 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat. Haal het spek uit de oven en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd de uien in ringen en bak 10 minuten zachtjes in een koekenpan met een klontje boter. Breng op smaak met een snufje peper, zout en tijm.
  • Leg 4 plakjes bladerdeeg op een tweede stuk bakpapier. Verdeel het uienmengsel in het midden van elk plakje bladerdeeg.
  • Snijd de twee geitenkaas rondjes in de breedte doormidden en leg op het uimengsel. Druk even aan en dek af met de andere helft van de plakjes bladerdeeg. Druk de randen goed tegen elkaar. Snijd met een pizzasnijder een mooi rondje van de geitenkaas in bladerdeeg. Klop 1 ei los en smeer over de bovenkant van het bladerdeeg. Zet de geitenkaas pakketjes 15 – 20 minuten in de oven. Bij mij waren de pakketjes na 17 minuten mooi bruin.
  • Ondertussen maak je de salade en de dressing. Snijd de harde uiteinde van de aspergetips af. Kook 2 minuten in kokend water, giet af en spoel af onder de koude kraan.
  • Maak een dressing van de mosterd, honing, citroensap en olijfolie en hussel dit door de rucola mix. Verdeel de salade, aspergetips en spek over de borden. Plaats het geitenkaas pasteitje ernaast. Serveer direct en eventueel met vers stokbrood erbij.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.Salade met geitenkaas in bladerdeegSalade met geitenkaas in bladerdeeg

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.