In de vriendengroep staat dit recept bekend als de goddelijke geitenkaas salade. Nou dat zegt genoeg toch? Deze salade met geitenkaas in bladerdeeg is van mijn vriendin M. Van haar staat ook al de allerlekkerste pastasalade online die er bestaat.
Kijk de geitenkaas in bladerdeeg pakketjes er eens lekker uitzien! Het water loopt mij weer in de mond. Voor erbij maak je een salade met rucola, aspergetips, uitgebakken spek en een lekkere dressing.
De salade met geitenkaas in bladerdeeg is het ideale gerecht voor een lichte avondmaaltijd, start van een dinertje of weekendlunch met een glas wijn erbij.
Salade met geitenkaas in bladerdeeg
recept voor 4 personen
- 4 plakken ontbijtspek
- 2 kleine rode uien
- klontje boter
- snufje peper en zout
- 2 theelepels (verse) tijm
- 2 verse stukjes geitenkaas plakken à 120 gram (rondje)
- 8 plakjes bladerdeeg
- 1 ei
- 150 gram rucola mix
- 200 gram aspergetips
- extra nodig: 2 stukken bakpapier
- optioneel: vers stokbrood
Dressing
- 2 flinke theelepels (grove) mosterd
- 2 flinke theelepels honing
- ½ eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
Hoe maak je een salade met geitenkaas in bladerdeeg:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg het spek 10 – 15 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat. Haal het spek uit de oven en laat uitlekken op keukenpapier.
- Snijd de uien in ringen en bak 10 minuten zachtjes in een koekenpan met een klontje boter. Breng op smaak met een snufje peper, zout en tijm.
- Leg 4 plakjes bladerdeeg op een tweede stuk bakpapier. Verdeel het uienmengsel in het midden van elk plakje bladerdeeg.
- Snijd de twee geitenkaas rondjes in de breedte doormidden en leg op het uimengsel. Druk even aan en dek af met de andere helft van de plakjes bladerdeeg. Druk de randen goed tegen elkaar. Snijd met een pizzasnijder een mooi rondje van de geitenkaas in bladerdeeg. Klop 1 ei los en smeer over de bovenkant van het bladerdeeg. Zet de geitenkaas pakketjes 15 – 20 minuten in de oven. Bij mij waren de pakketjes na 17 minuten mooi bruin.
- Ondertussen maak je de salade en de dressing. Snijd de harde uiteinde van de aspergetips af. Kook 2 minuten in kokend water, giet af en spoel af onder de koude kraan.
- Maak een dressing van de mosterd, honing, citroensap en olijfolie en hussel dit door de rucola mix. Verdeel de salade, aspergetips en spek over de borden. Plaats het geitenkaas pasteitje ernaast. Serveer direct en eventueel met vers stokbrood erbij.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Geef een antwoord