Pittige gamba’s van de barbecue

Yes, de barbecue staat aan. De serie “zelf maken” recepten start ik na de vakantie weer op. Het is dan ook tijd voor lekkere en makkelijke barbecue recepten. Hopelijk werkt het weer een beetje mee en kun je dit gerechtje buiten eten. Na de chicken chorizo burgers van vorige week, nu pittige gamba’s van de bbq die ook lekker zijn uit de grill pan.

Bij een bbq vind ik het altijd leuk om vlees of vis zelf te marineren. Aan kant en klare spareribs of een worstje heb je zelf geen werk. Kip leg ik vaak in een saté marinade en de pittige gamba’s in een eenvoudige marinade met knoflook, citroen en rode peper. Schrikt de peper teveel af, dan is knoflook en citroen ook al lekker.

pittige gamba's

Zelfs op vakantie bij de tent is dit recept zo in elkaar gedraaid. Met slechts een paar ingrediënten zet je dit smakelijke spiesje op tafel. Ok, niet iedereen zal een rasp in de standaard camping uitrusting meenemen. (wij vertrekken niet zonder onze microplane rasp…) De oplossing is nabij. Snijd een stuk van de schil van de citroen. Probeer dit zo dun mogelijk te doen en verwijder het witte velletje. Snijd vervolgens de schil heel fijn en gebruik dit in plaats van de rasp.

Pittige gamba's

Pittige gamba’s

voor 6-8 spiesjes

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels citroenrasp
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 rode peper zonder zaadjes (of meer of minder naar smaak)
  • 2 eetlepel olie
  • 100 gram (wok) garnalen
  • extra nodig: houten saté prikkers

Hoe maak je het klaar:

  1. Snijd de knoflook fijn. Boen de citroen schoon. Rasp met een fijne rasp en pers uit. Gebruik 2 theelepels rasp en 2 eetlepels sap voor de marinade. Snijd de rode peper fijn. Maak een marinade van de knoflook, citroensap en rasp, rode peper en olie. Leg de garnalen minimaal 30 minuten hierin.
  2. Week de saté prikkers in een bakje met water.
  3. Rijg 3 gamba’s aan elke prikker. Grill kort op de barbecue of grillpan.

In mijn BBQ E-book staan 15 verschillende recepten voor bij de barbecue. Van vis, vlees, vega recepten tot bijgerechten en sauzen. Download jouw exemplaar nu.

Download button

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Pittige gamba's van de barbecue

pittige gamba's

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.