Deze zomer kan ik geen genoeg krijgen van spiesjes op de barbecue. De afgelopen weken zijn er al veel verschillende soorten voorbij gekomen van Italiaanse kip spiesjes met pesto, courgette spiesen met een twist, Griekse kip spiesjes en nu danAziatische biefstuk spiesjes.
Binnenkort publiceer ik nog een laatste vegetarisch spiesjes recept en dan is het klaar met de spiesjes recepten voor de barbecue. Voor de Aziatische biefstuk spiesjes maak ik gebruik van mijn favoriete oosterse marinade bestaande uit knoflook, sojasaus, sesamolie en gember. Nu kan ik mij voorstellen dat je niet altijd verse gember in huis hebt. Maak dan gebruik van gember poeder.
Aziatische biefstuk spiesjes
recept voor 6 stuks
- 400 gram biefstuk
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 theelepel vers geraspte gember
- 4 lente uien
- extra nodig: houten saté prikkers
- optioneel: sesamzaad, verse koriander
Hoe maak je Aziatische biefstuk spiesjes?
- Snijd de biefstuk in stukken. Pers de teentjes knoflook uit. Maak een dressing van de knoflook, sojasaus, sesamolie en vers geraspte gember. Leg de stukken biefstuk erin en marineer het vlees minimaal 2 uur marineren, het liefst de hele nacht.
- Week ondertussen de houten saté prikkers in een bak met water.
- Snijd de lente uien in 3 stukken. Rijg het vlees en de lente ui om en om.
- Grill de biefstuk spiesjes gaar op de bbq, afhankelijk van de temperatuur en of je het vlees rare, medium of well done wilt hebben. Bestrijk de spiesjes tijdens het grillen met het restant van de Aziatische marinade. Serveer eventueel met sesamzaad en verse koriander.
Op zoek naar nog meer barbecue recepten? Download dan het BBQ E-book.
Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Recept: Linda Foto credits: My Lucie