Deze zomer kan ik geen genoeg krijgen van spiesjes op de barbecue. De afgelopen weken zijn er al veel verschillende soorten voorbij gekomen van Italiaanse kip spiesjes met pesto, courgette spiesen met een twist, Griekse kip spiesjes en nu dan Aziatische biefstuk spiesjes.
Binnenkort publiceer ik nog een laatste vegetarisch spiesjes recept en dan is het klaar met de spiesjes recepten voor de barbecue. Voor de Aziatische biefstuk spiesjes maak ik gebruik van mijn favoriete oosterse marinade bestaande uit knoflook, sojasaus, sesamolie en gember. Nu kan ik mij voorstellen dat je niet altijd verse gember in huis hebt. Maak dan gebruik van gember poeder.
Aziatische biefstuk spiesjes
Ingrediënten
- 400 gram biefstuk
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 theelepel vers geraspte gember
- 4 lente uien
Optioneel
- sesamzaad verse koriander
Extra nodig
- houten saté prikkers
Bereiding
- Snijd de biefstuk in stukken. Pers de teentjes knoflook uit. Maak een dressing van de knoflook, sojasaus, sesamolie en vers geraspte gember. Leg de stukken biefstuk erin en marineer het vlees minimaal 2 uur marineren, het liefst de hele nacht.
- Week ondertussen de houten saté prikkers in een bak met water.
- Snijd de lente uien in 3 stukken. Rijg het vlees en de lente ui om en om.
- Grill de biefstuk spiesjes gaar op de bbq, afhankelijk van de temperatuur en of je het vlees rare, medium of well done wilt hebben. Bestrijk de spiesjes tijdens het grillen met het restant van de Aziatische marinade. Serveer eventueel met sesamzaad en verse koriander.
Op zoek naar nog meer barbecue recepten? Download dan het BBQ E-book.
E-book barbecue recepten
In dit E-book zijn 15 makkelijke recepten voor de barbecue verzameld met vlees, vis of vegetarisch. Daarnaast vind je een aantal fijne bijgerechten zoals salades, sauzen en drankjes.
Recepten bewaren op Pinterest!
Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.
Recept: Linda Foto credits: My Lucie