Weekmenu 132 – makkelijke recepten

De week is voorbij gevlogen. Op dit moment zit ik vol met mijn hoofd bij Sinterklaas en kerst recepten. Volgende week heb ik de kerst kookdag. Voor het eerst sinds jaren zal ik zelf met kerst koken. Manlief loopt over van ideeën en wil het liefst 86 verschillende hapjes op tafel zetten. Terwijl ik het juist simpel en lekker wil houden en niet dagen aan het voorbereiden wil zijn. We zijn er nog niet helemaal uit, zoals je ziet.

In hetweekmenu blijven we voorlopig nog lekker “normaal” eten. Het recept voor zelf zuurvlees maken kan ik je echt aanraden net als de hartige Mexicaanse taart op vrijdag.

Ben je trouwens al ingeschreven op de nieuwsbrief? Vanaf deze week zal ik speciaal voor mijn nieuwsbrief lezers elke week een nieuwe winactie online zetten. Schrijf je dus in en zo mis je ook nog eens geen enkel recept meer.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 132 makkelijke recepten

Maandag: vegetarische dahl zelf maken

Wie is er ook dol op de Indiase keuken? Ik kan zo genieten van de verschillende kruiden die in de Indiase keuken gebruikt worden. Zo ook in deze dahl. Het gerecht is vegetarisch en vegan.

Vegetarische dahl zelf maken

Dinsdag: zelf zuurvlees maken

Na een vleesloze dag, vandaag een lekker stoofgerecht voor je. Tijdens een perstrip in Maastricht at ik voor het eerst zuurvlees en ik was direct verkocht. Thuis ben ik vervolgens lekker aan de slag gegaan en daar is onderstaand recept voor zuurvlees uit gekomen.

Zelf zuurvlees maken

Woensdag: ovenschotel met pompoen en zoete aardappel

Een “hippe”ovenschotel met pompoen, zoete aardappel en gehakt. Kruid het gehakt eens speculaaskruiden, dat maakt de smaak weer eens anders.

ovenschotel met pompoen

Donderdag: geroosterde bloemkool

De oven draait bij mij altijd overuren. Inmiddels heb ik ook een stoomoven, maar die gebruik ik te weinig om groente in de garen. Ik houd van knapperige groente en dat beantwoord deze groente uit de oven helemaal aan.

geroosterde bloemkool

Vrijdag: hartige Mexicaanse taart

Oh lieve mensen, bij het woord hartige taart ben ik direct verkocht. Deze Mexicaanse taart past perfect bij de vrijdag. Neem er een lekker biertje bij en geniet ervan.

Hartige Mexicaanse taart

Zaterdag: carrot cake havermout

Een warm ontbijtje op de vroege ochtend is altijd een goed idee. Dit havermout ontbijtje is zelfs een klein taartje. Beter kun je de dag niet starten als je mij vraagt.

Carrot cake havermout

Zondag: spelt pepernoten

Zondag is bakdag en nu de Sint is aangekomen, gaan we lekker pepernoten bakken. Duik met de kids de keuken in voor dit geniet momentje.

Spelt pepernoten zonder geraffineeerde suiker

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 132 met makkelijke recepten geschikt voor het hele gezin met deze week dahl, geroosterde bloemkool, zelf zuurvlees maken en een Mexicaanse taart. Gebruik het weekmenu als eetplanner voor het avondeten en verspil geen voedsel. #weekmenu #avondeten

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.