• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Bloemkoolsalade met granaatappelpitten uit Simpel

Bloemkoolsalade met granaatappelpitten uit Simpel van Ottolenghi

juni 4, 2019 door Linda Reageer

De foto’s van deze bloemkoolsalade met granaatappelpitten staat al sinds september vorig jaar voor jullie klaar. Het recept komt uit Simpel van Ottolenghi. Door alle rompslomp rondom de verkoop van het huis, is deze salade van de content planner gevallen. In november leek het mij geen goed idee meer om een salade te publiceren. Nu het buiteneten seizoen gestart is, mag de bloemkoolsalade eindelijk online!

Oh lieve mensen, de smaak van de bloemkoolsalade is goddelijk. Een vriendin van mij omschreef de salade als volgt: “Lin, ik ben in de hemel”! Alle kookboeken van Ottolenghi vliegen de deur uit. Zijn laatste boek Simpel staat al 10 maanden in de top 10 van best verkochte kookboeken. Er zijn inmiddels meer dan 150.000 exemplaren verkocht! Het idee van Simpel is koken met maximaal 10 ingrediënten, binnen 30 minuten staat het eten op tafel en de recepten kunnen voor een deel van te voren gemaakt worden, zonder dat ze afbreuk doen aan de typische Ottolenghi touch.

Bloemkoolsalade met granaatappelpitten uit Simpel van Ottolenghi

Bij het doorbladeren van het boek sprong de bloemkoolsalade er voor mij direct uit. Bij Ottolenghi denk ik aan granaatappel, verse kruiden en pistache. Deze ingrediënten komen samen in de salade van bloemkool. Een deel van de kool wordt geraspt en eet je rauw, de andere helft wordt geroosterd. Zo lekker heb ik bloemkool niet eerder gegeten. De salade zal hier tijdens het barbecue seizoen nog vaak op tafel komen.

Na de bloemkoolsalade heb ik niet meer uit Simpel van Ottolenghi gekookt. Tja, het is een grote schande. Ik heb nog niet de rust gevonden in mijn nieuwe keuken om te gaan experimenteren. Al heb ik het volste vertrouwen dat Simpel nog regelmatig uit de boekkast zal komen. Zo lijkt mij de geroosterde aubergine en yoghurt met kerrie zalig. Daarbij loopt het water uit mijn mond bij de toast met avocadoboter en tomatensalsa. En wat dacht je van de carpaccio van vleestomaten met een salsa van bosui en gember? Binnenkort maar eens een Ottolenghi kookdagje inplannen om een aantal recepten uit te proberen.

Je kunt het boek bestellen bij Bol voor € 29,99 met 140 recepten

Bloemkoolsalade met granaatappelpitten en pistachenoten uit Simpel

bijgerecht voor 4 personen of hoofdgerecht voor 2 personen

  • 800 gram bloemkool
  • 1 middelgrote ui
  • 80 ml olijfolie
  • 25 gram peterselie
  • 10 gram munt
  • 10 gram dragon
  • 80 gram granaatappelpitten (ongeveer 1/2 granaatappel, zie ook koelversschap met fruit of vriezer)
  • 40 gram gepelde grof gehakte pistachenoten
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1,5 theelepel citroensap
  • zout

Stappen om een bloemkoolsalade met granaatappelpittten en pistachenoten te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Rasp een derde van de bloemkool grof en zet apart in een kom. Snijd de rest van de bloemkool in kleine roosjes van 3 cm en doe in een andere kom. Snijd de ui in plakken. Meng 2 eetlepels olijfolie met 1/4 theelepel zout en meng dit in de kom met bloemkool en ui. Verdeel dit mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de bloemkool in 20 minuten gaar en goudbruin. Haal de bakplaat uit de oven en laat afkoelen.
  3. Hak de kruiden grof en rooster de pistache noten licht. Meng de rest van de olijfolie met de komijn, citroensap en een snuf zout. Meng de geroosterde bloemkool, geraspte bloemkool, de vers gehakte kruiden, granaatappel, noten en dressing losjes door elkaar tot het net gemengd is. Serveer op een schaal.

Tip: de bloemkoolsalade is heerlijk als bijgerecht bij kip of lamsvlees volgens Yotam. Ik had nog een stuk feta in de koelkast liggen en de zilte smaak combineerde perfect bij de rest van de ingrediënten.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Bloemkoolsalade met granaatappelpitten uit Simpel van Ottolenghi

Bloemkoolsalade met granaatappelpitten uit Simpel van Ottolenghi

Ben je op zoek naar nog meer bijgerechten voor bij de barbecue? Klik op deze link om 15 makkelijke bbq recepten per mail te ontvangen.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |
Recept: Linda | Foto credits: My Lucie

Categorie: Barbecue recepten, Diner, Pasen, Vegetarisch Tags: bijgerecht, bloemkool, dragon, granaatappel, komijn, koolhydraatarm, maaltijdsalade, Munt, peterselie, pistachenoten, vegan, vegetarisch

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 255

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl