Het is weer vakantie vrijdag en dus staat er een makkelijk recept voor koken op de camping klaar. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wij hebben altijd stukken oud brood. De warmte zorgt er vaak voor dat het brood van de ochtend aan het einde van de dag al oud is. Voorheen gooiden wij dit weg. Nu wij de bruschetta op de camping ontdekt hebben, vragen de kinderen hier graag om.
Tijdens de vakantie doen wij niet te moeilijk. Na een uitgebreide lunch buiten de deur, stelt de avondmaaltijd bij ons niet zoveel voor. Hoe fijn is het dan om oud brood en restjes ingrediënten op te maken? Zo zijn de camping bruschetta’s geboren.
Houd je niet te strak vast aan de hoeveelheden. Kijk nog even wat je op voorraad hebt en maak hier gebruik van. De basis van de bruschetta’s is natuurlijk oud brood. Rooster dit op een grillplaat of bbq en dan kan het feestje van beleggen beginnen.

Bruschetta op de camping
Ingrediënten
- 1 oud stokbrood
- olijfolie
- teentje knoflook
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
- Snijd het brood in plakjes. Rooster het brood op de grillplaat van de skottel of op een bbq rooster totdat ze goudbruin kleuren. Laat iets afkoelen. Smeer het brood in met olijfolie en haal daarna een opengesneden teentje knoflook erover. Vervolgens kun je ze gaan beleggen.
Bruschetta’s met tomaat
Ingrediënten
- 2 rijpe tomaten
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
Optioneel
- verse basilicum
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
- Snijd de tomaten in vieren. Verwijder de pitjes en snijd in kleine blokjes. Snijd het teentje knoflook fijn. Meng de tomaat, knoflook en olijfolie met elkaar. Strooi er eventueel vers gesneden basilicum over.
Linda’s Tips
- Tip: koop in het begin van de vakantie een basilicum plant. Zo heb je er zeker 2 weken plezier van.

Een stukje goed brie heb je vast in de koelkast liggen. Een potje pesto mag bij ons nooit ontbreken. En dan de brie en pesto combineren met rauwe ham. Yum!
Bruschetta’s met brie en rauwe ham
Ingrediënten
- stukje brie
- 3 plakjes rauwe ham
- pesto
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
- Besmeer het geroosterde brood met een lik pesto. Leg een stukje brie erop en scheur een plak rauwe ham doormidden.
Je kunt de zongedroogde tomaatjes ook vervangen door geroosterde groente die je vaak in pot vindt bij de supermarkt. Of koop vers geroosterde groente bij de delicatesse afdeling van de supermarkt. Hmmm.
Mozzarella
Ingrediënten
- 1 bol mozzarella
- blaadjes basilicum
- zongedroogde tomaatjes
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
- Snijd de mozzarella in plakken. Leg op het geroosterde brood. Dek af met een zongedroogde tomaat en een blaadje basilicum.

Nu ik dit blog schrijf, bruis ik van nog meer ideetjes om een bruschetta mee te beleggen. Wat dacht je van een kant en klare champignons tapenade (met truffel). Een plakje gerookte zalm met avocado is een top combinatie. Heb jij nog een goede tip makkelijk beleg voor een bruschetta op de camping?
E-book Koken op de camping
15 makkelijke recepten voor op de camping. Op vakantie willen we graag makkelijk en vooral lekker eten. In dit kookboekje maak ik graag gebruik van lokale ingrediënten of ik maak een campingversie van een klassieker. Het liefst met zo min mogelijk ingrediënten en een simpele bereiding.

