Nog geen beoordelingen

Pasta salade met geroosterde paprika en feta

Het zonnetje maakt mij altijd erg blij. Alleen hoef ik die warmte er niet bij. Bij mij in huis is het ruim 26 graden en ik plak op dit moment vast aan mijn bureau… Dit is geen grap. Een warme hap vind ik op dit soort dagen niet zo aantrekkelijk. Het idee om te moeten koken, zie ik al helemaal niet zitten. Deze zomer wil ik jullie eens meenemen, wat er zoal op tafel komt in huize Linda. Ik trap af met deze pasta salade met geroosterde paprika, feta en maïs.

Ik heb even getwijfeld of ik dit wel met jullie kan delen. Met enige regelmaat voel ik mezelf een nep-foodblogger. Het eten en koken hoeft van mij allemaal niet zo culinair te zijn (al kan ik er enorm van genieten bij een etentje). Bij deze hitte zijn ingewikkelde recepten uit den boze. De maaltijd moet snel, makkelijk en een beetje verantwoord zijn.

Mijn zomerse maaltijden zijn een combinatie van producten uit mijn voorraad(kast) aangevuld met een paar verse ingrediënten. Misschien kun je zo nog het beste definiëren als soort camping recepten. Lekker eten zonder poespas. Een pasta salade staat geregeld op het menu. Dit maak ik graag op smaak met pesto, groente en eiwitten naar keuze.

Met deze maaltijdsalade hoop ik dat je inspiratie krijgt om eens een andere combinatie van ingrediënten te maken. Zo smaakt geroosterde paprika, feta en rode pesto heerlijk bij elkaar. Dek de tafel buiten, zet een kan fruitwater op tafel en geniet.

Pasta salade met geroosterde paprika en feta

Pasta salade met geroosterde paprika en feta

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
 • 300 gram pasta naar keuze
 • 300 gram geroosterde paprika uit een pot
 • 2 lente uitjes
 • 200 gram feta
 • 300 gram maïs uit blik
 • 2-3 eetlepels rode pesto
 • 80 gram rucola

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

 • Kook de pasta met zout volgens de gebruiksaanwijzing en giet af.
 • Laat ondertussen de gerookte paprika uitlekken en snijd in stukjes. Snijd de lente uitjes in ringetjes en de feta in blokjes.
 • Giet de maïs af.
 • Roer de pesto door de pasta. Voeg de paprika, lente ui, feta en maïs toe en roer goed door elkaar. Roer als laatste de rucola erdoor.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.Pasta salade met geroosterde paprika, feta, tomaat, rucola, mais en pestoPasta salade met geroosterde paprika en feta

Deze pasta salade is niet alleen lekker als maaltijdsalade maar ook een perfect bijgerecht voor een barbecue. Nieuwsgierig naar mijn bijgerechten voor een barbecue of mijn ander makkelijke recepten? Download dan mijn E-book bbq recepten.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.