Weekmenu 178 – makkelijke recepten

Eenweekmenu is weer echt een must. Net als in maart en april proberen wij zo weinig mogelijk naar winkels te gaan. Een keer per week doen wij de grote boodschappen bij de supermarkt. Om de horeca te steunen lassen wij thuis 1 “bestel / afhaaldag” per week in, daar maken we de kids ook blij mee. Een vereiste is wel dat we alleen bestellen bij zelfstandige ondernemers en alle ketens links laten liggen.

Deze week is het herfstvakantie in onze regio. Wij hebben onze plannen aangepast en vermaken ons om en rond het huis. Zoonlief wil met mij koken (lasagne) en bakken (cake). Een paar weken geleden probeerde hij zelfstandig met een vriendje een cake te bakken. Dit avontuur liep niet helemaal goed af (het bakblik ligt zelfs in de prullenbak). Deze vakantie gaan we dus op herhaling.

We gaan het thuis extra gezellig maken en genieten van de dingen die wel kunnen.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.

Weekmenu makkelijke recepten voor het avondeten

Weekmenu 178 makkelijke recepten

Maandag: witte bonen in tomatensaus

Vandaag geef ik je het recept om zelf witte bonen in tomatensaus te maken. Voor de zoete smaak is nog steeds suiker nodig, alleen een stuk minder dan bij een kant en klare pot. Het voordeel is dat je nu precies weet wat je eet.

Witte bonen in tomatensaus

Dinsdag: mihoen met kip en peultjes

Ik kook graag met noedels of mihoen, omdat de bereiding slechts 4 minuten kost. Terwijl de noedels wellen, marineer en bak ik de kip en voeg er groente aan toe.

Mihoen met kip en broccoli. Een makkelijke maaltijd voor doordeweeks.

Woensdag: courgette taart met kip

Mijn moeder maakte dit recept zo’n 20 jaar geleden regelmatig. Toen was dit één van haar exotische recepten. Courgette kon je toen nog niet zo makkelijk krijgen. Nu lachen wij er hard om en is deze courgette taart een makkelijke maaltijd.

Courgette taart met kip

Donderdag: spruitjes stamppot

Tja, je houdt van spruitjes of je haat de smaak. Voor de liefhebbers een spruitjes stamppot waarbij je de kooltjes wokt. Dit zorgt voor een lekkere crunchy bite.

Spruitjesstamppot met komijn

Vrijdag: galette met courgette

Het maken van het deeg is zo gepiept en daarna is het een kwestie van een vulling uitkiezen. Voor deze mini taartjes heb je roomkaas, courgette en spekjes nodig.

Galette met courgette en spekjes

Zaterdag: koffie ontbijtcake met appel

Een warm ontbijtje gaat er in het weekend altijd goed in. Ik ben dol op ontbijttaartjes met havermout. Check snel de ingrediënten voor dit ontbijtje en zet de oven alvast aan.

koffie ontbijtcake met appel

Zondag: speculaasbrokken

Zondag is bakdag en vandaag maken we zelf speculaasbrokken. Alleen al om de geur die opstijgt uit de oven, wil je deze speculaasbrokken maken.

speculaasbrokken

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu recepten 178 inspiratie voor het avondeten

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.