Nog geen beoordelingen
bereiding 10 min
oven 3 uur

Pulled chicken uit de oven

Vandaag heb ik een heerlijk recept voor jullie: pulled chicken uit de oven. Het is een makkelijk recept om zelf te maken. Je hebt er alleen tijd nodig. Het fijne aan dit kip recept is dat je de tomatenpuree kort bakt, alle ingrediënten voor de saus mengt, de kip en ui erin legt en de oven zijn werk doet. Het resultaat is boter zachte kip in een heerlijke pittige bbq saus.

Normaal zou ik je geadviseerd hebben om dit recept voor pulled chicken uit de oven in het weekend te maken, vanwege de oventijd van 3 uur. Nu het overgrote deel van ons thuiswerkt, kun je dit gerecht overdag in de oven schuiven.

Koop het liefst wel kipdijfilet. Dit vlees van de kip is vetter en droogt niet uit in de oven. Serveer de pulled chicken op een broodje, lekker met sla of rauwkost naar keuze. Wat mij betreft een smakelijk recept voor de vrijdagavond. Je hebt er weinig werk aan en dit broodje pulled chicken zit bomvol smaak.

Pulled chicken uit de oven

Pulled chicken uit de oven

Ingrediënten

4 personen
  • 400 gram kipdijfilet
  • 1 ui
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 3 blikjes tomatenpuree (210 gram totaal)
  • 60 ml balsamico azijn
  • 2 eetlepels ahorn siroop
  • 1 theelepel gerookte paprika poeder La Chinata HOT
  • vers gemalen peper en zout naar smaak

Voor erbij

  • broodjes & rauwkost naar smaak

  • Verwarm de oven op 150 graden.
  • Bak de tomatenpuree een minuut of 3 in een koekenpan. Voeg knoflookpoeder, balsamico azijn, ahorn siroop, gerookte paprika poeder, peper en zout toe en roer tot een saus.
  • Snij de ui in ringetjes.
  • Neem een kleine ovenvaste schaal. Leg de kipdijfilet erin, daarboven de ui en dan de saus. Dek af met aluminium folie.
  • Zet in totaal 3 uur in de oven. Trek de kip met behulp van twee vorken uit elkaar.

Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.