Weekmenu 153 makkelijke recepten

Ik hoop dat jullie lekkere Paasdagen hebben gehad. Wij hebben het lange weekend gebruikt om te klussen in de tuin. En natuurlijk hebben wij genoten van het prachtige weer. De tweede Paasdag was niet zo mooi en toen zijn manlief en ik 2 uur de keuken in gedoken voor een uitgebreide maaltijd. Echt even een genietmomentje.

Deze week verliep nogal rommelig. Door de Pasen maar ook doordat we allemaal thuis zijn, ben ik compleet het besef van de dagen kwijt. Daarbij ben ik druk geweest met een voorbereiding voor een samenwerking met PLUS. Ik heb overdag met mijn jas aan staan grillen op de bbq tot verbazing van mijn buren. Er komt echt een toffe campagne aan die vanwege het Corona virus anders aangepakt wordt. We zouden gaan filmen in mijn tuin, maar dat kan natuurlijk niet. Er is een geniale oplossing bedacht en dat zien jullie over een tijdje terug op de blog.

Vandaar dat het hier van de week rustig is geweest met nieuwe blogs, maar dat maak ik volgende week weer goed. Voor het weekmenu heb ik wel tijd gehad. Wat staat er deze week op de planning? Een lekkere chili con carne, een spaghetti met salami en de favoriete noedels van de kinderen. Vrijdag maak ik je blij met sushi die je niet zelf maakt. Hoe maken we dan sushi? Kook rijst, snijdt alle ingrediënten en stop het in een kommetje en klaar is je lazy sushi.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 153 makkelijke recepten

Maandag: chili sin carne

Een chili sin carne kook je bijna geheel uit de voorraad. Het is handig om de ingrediënten hiervoor standaard in huis te hebben. Ik heb zelfs gezien dat je diepvries paprika (in reepjes) kunt kopen. Zo kun je altijd deze makkelijke maaltijd in elkaar draaien.

chili sin carne

Dinsdag: spaghetti met salami en broccoli

Kunnen jullie de pasta met broccoli van een paar weken geleden nog herinneren? Dit gerecht heeft zo vaak bij ons op tafel gestaan, dat mijn gezin deze groente niet meer kan zien…. Als ik dan toch broccoli eet, zorg ik ervoor dat er een ander lekker ingrediënt tegenover staat zoals de blokjes salami in deze spaghetti saus.

Spaghetti met salami en broccoli

Woensdag: Italiaanse stamppot

Deze Italiaanse stamppot kennen ze vast niet in het land van de pasta. Maar goed de mozzarella, zongedroogde tomaatjes, rucola en spekjes geeft een lekker Italiaans tintje aan deze stamppot.

Italiaanse stamppot met rucola, mozzarella, zongedroogde tomaatjes en spekjes

Donderdag: gebakken noedels met kip en champignons

Voor dit gerecht gebruik ik Udon noedels. Dit zijn dikke zachte noedels (een soort van Oosterse spaghetti) die mijn schatjes naar binnen slurpen. Check de koelkast op de voorraad groente en combineer dit met kip en maak je eigen woksaus met ketjap en sojasaus.

Gebakken noedels met kip, courgette en champignons

Vrijdag: sushi in a bowl

Sushi vind ik pure verwennerij, maar ook tijdrovend. Nu heb ik er alle tijd voor natuurlijk, maar ik ben niet zo goed in het rollen met de rijst en de norivellen. Ik gooi liever alle ingrediënten in een kom. Dat is makkelijker.

Sushi in a bowl

Zaterdag: zelf guacamole maken

Voor het weekend heb ik zelfgemaakte guacamole op de planning staan. Lekker voor bij de tortilla’s en een glas wijn in de tuin of bij een wrap gerecht. De guacamole mag eigenlijk ook niet ontbreken bij de chili sin carne van maandag.

zelf guacamole maken

Zondag: lunchen uit blik of pot

Na 5 weken heb ik aardig mijn voorraadkast leeggegeten. Hoe zit dit bij jou? In dit blog heb ik 10 verschillende recepten voor lunchen uit blik of pot voor je verzameld.

Italiaanse bonensalade met tonijn

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 153 makkelijke recepten voor het avondeten met deze week een chili sin carne, gebakken noedels met kip en zelfgemaakte woksaus, spaghetti met broccoli en een makkelijke sushi.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.