3.8 uit 11 beoordelingen
bereiding 20 min
oven 10 min

Zelf burritos maken zonder pakje en zakje

Burritos maken! Massaal vroegen jullie om dit Mexicaanse recept. Na een paar keer testen is het gelukt. Wat ben ik in mijn nopjes met dit recept voor zelf burritos maken. Ik heb zelfs een kleine vreugdedansje in de keuken gemaakt, zo blij was ik. Nu hoop ik jullie ook gelukkig te maken.

Het is bijna het einde van de week en dan wordt het weekend ingeluid met een fast food friday recept. Bij fast food krijg ik associaties met friet, pizza en pannenkoeken. In het rijtje kunnen de kant en klare pakken Wereldgerechten ook gezet worden. Altijd handig om in huis te hebben, want met een paar verse ingrediënten zet je de maaltijd zo op tafel.

Alleen is het ook echt lekker? Bij mij hebben die pakken ook jarenlang in mijn kast gestaan hoor. Daar heb ik nooit een geheim van gemaakt. Als je net zoals ik steeds vaker gerechten zelf maakt, valt je op dat de smaak van kant en klare mixen zo op elkaar lijken.

Zelf burrito's maken zonder pakje en zakje

Burrito recept

De hoogste tijd om zo’n pak zelf burritos maken eens te analyseren en een eigen versie te maken. De ingrediënten lijst voor dit burrito recept is iets langer dan je van mij gewend bent. Laat dit je alsjeblief niet weerhouden. De kruidenmix uit de verpakking bevat alleen al 16 verschillende soorten kruiden. Ik heb dit teruggebracht naar de helft. Met de potjes kruiden, kook ik dagelijks. Haal ze in huis en ik beloof je dat ze niet werkeloos in de kast blijven staan.

Natuurlijk is de Mexicaanse maaltijd pas compleet met zelfgemaakte guacamole en voor de liefhebbers heb ik ook nog een recept om zelf wraps te maken.

Laten jullie weten hoe het smaakt?

Burritos recept met kip

Zelf burritos maken zonder pakje en zakje

Ingrediënten

4 personen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 400 gram kip
  • olijfolie
  • 100 ml water
  • 1 blik chilibonen (400 gram)
  • 8 tortilla’s
  • 150 gram geraspte kaas (Cheddar is het lekkerste hierbij)

Kruidenmix vlees

  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel gedroogde korianderpoeder

Dipsaus voor de burritos

  • 125 ml crème fraîche
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 theelepel bieslook of 1 eetlepel vers
  • flinke snuf paprika poeder
  • zout en peper naar smaak

Extra voor bij de burrito's

  • guacamole (zie tip voor recept)
  • tortilla chips

Zelf burritos maken zonder pakje en zakje

  • Snijd eerst de ui in stukjes, de knoflook fijn en de paprika in reepjes. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de kip zachtjes aan. Voeg alle groente toe en bak een minuutje of 3 mee.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Ondertussen maak je de kruidenmix voor het vlees. Een tip, zet voordat je start met koken alle kruiden op volgorde op het aanrecht met de maatlepels erbij. Zo heb je de kruidenmix voor de tortillas binnen 1 minuutje gemaakt.
  • Voeg de kruidenmix toe met 100 ml water en laat kort pruttelen.
  • Spoel ondertussen de chilibonen af en voeg toe aan het kip groente mengsel. Roer door elkaar en zet het vuur uit.
  • Maak de dipsaus met de crème fraîche, een fijn gesneden teentje knoflook, de bieslook en paprika poeder. Proef en voeg eventueel nog een beetje zout en peper toe.
  • Haal de tortilla’s uit de verpakking en vul met het mengsel uit de pan. Strooi de kaas over de opgerolde tortilla’s en zet in een ingevette ovenschaal. Bak 10 minuten in de oven. Serveer met guacamole en de crème fraîche dipsaus.

Linda’s Tips

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.