Burritos maken! Massaal vroegen jullie om dit Mexicaanse recept. Na een paar keer testen is het gelukt. Wat ben ik in mijn nopjes met dit recept voor zelf burritos maken. Ik heb zelfs een kleine vreugdedansje in de keuken gemaakt, zo blij was ik. Nu hoop ik jullie ook gelukkig te maken.
Het is bijna het einde van de week en dan wordt het weekend ingeluid met een fast food friday recept. Bij fast food krijg ik associaties met friet, pizza en pannenkoeken. In het rijtje kunnen de kant en klare pakken Wereldgerechten ook gezet worden. Altijd handig om in huis te hebben, want met een paar verse ingrediënten zet je de maaltijd zo op tafel.
Alleen is het ook echt lekker? Bij mij hebben die pakken ook jarenlang in mijn kast gestaan hoor. Daar heb ik nooit een geheim van gemaakt. Als je net zoals ik steeds vaker gerechten zelf maakt, valt je op dat de smaak van kant en klare mixen zo op elkaar lijken.
Burrito recept
De hoogste tijd om zo’n pak zelf burritos maken eens te analyseren en een eigen versie te maken. De ingrediënten lijst voor dit burrito recept is iets langer dan je van mij gewend bent. Laat dit je alsjeblief niet weerhouden. De kruidenmix uit de verpakking bevat alleen al 16 verschillende soorten kruiden. Ik heb dit teruggebracht naar de helft. Met de potjes kruiden, kook ik dagelijks. Haal ze in huis en ik beloof je dat ze niet werkeloos in de kast blijven staan.
Natuurlijk is de Mexicaanse maaltijd pas compleet met zelfgemaakte guacamole en voor de liefhebbers heb ik ook nog een recept om zelf wraps te maken.
Laten jullie weten hoe het smaakt?
Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
recept voor 4 personen
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 400 gram kip
- olijfolie
- 100 ml water
- 1 blik chilibonen (400 gram)
- 8 tortilla’s
- 150 gram geraspte kaas (Cheddar is het lekkerste hierbij)
Kruidenmix vlees
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels komijn
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1/2 theelepel gedroogde oregano
- 1/2 theelepel gedroogde korianderpoeder
Dipsaus
- 125 ml crème fraîche
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 theelepel bieslook (of 1 eetlepel vers)
- flinke snuf paprika poeder
- zout en peper naar smaak
extra voor erbij
- guacamole
- tortilla chips
Hoe maak je burrito’s zonder pakje en zakje?
- Snijd eerst de ui in stukjes, de knoflook fijn en de paprika in reepjes. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de kip zachtjes aan. Voeg alle groente toe en bak een minuutje of 3 mee.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Ondertussen maak je de kruidenmix voor het vlees. Een tip, zet voordat je start met koken alle kruiden op volgorde op het aanrecht met de maatlepels erbij. Zo heb je de kruidenmix voor de tortillas binnen 1 minuutje gemaakt.
- Voeg de kruidenmix toe met 100 ml water en laat kort pruttelen.
- Spoel ondertussen de chilibonen af en voeg toe aan het kip groente mengsel. Roer door elkaar en zet het vuur uit.
- Maak de dipsaus met de crème fraîche, een fijn gesneden teentje knoflook, de bieslook en paprika poeder. Proef en voeg eventueel nog een beetje zout en peper toe.
- Haal de tortilla’s uit de verpakking en vul met het mengsel uit de pan. Strooi de kaas over de opgerolde tortilla’s en zet in een ingevette ovenschaal. Bak 10 minuten in de oven. Serveer met guacamole en de crème fraîche dipsaus.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Nieuwsbrief: wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Klinkt goed en ik denk dat de meesten hier alle kruiden wel in huis hebben, of bijna allemaal dan toch… Ik ga dit gerecht zeker zo uitproberen!
Hi Inke, goed om te horen. Ik ben benieuwd hoor. Gr. Linda
Gisteren gemaakt en erg lekker hebben alleen meer kruiden gedaan en geen bonen maar mais…komen geen pakkies meer in huis..Dankje voor recept
Graag gedaan. Ik ben benieuwd of je extra andere kruiden erin hebt gedaan of de hoeveelheden verhoogt. Gr. Linda
Was jummie
Ik zou voor cajunkruiden gaan voor een typische texmex smaak. Persoonlijk zou ik zowel bonen als mais gaan :)
Hi, natuurlijk geef er je eigen draai aan. Dat is juist zo leuk. Gr. Linda
Al 2x gemaakt, super lekker! Alleen voor de kinderen net even te scherp. Wat kan ik aanpassen aan het kruidenmengsel om het wat minder scherp te maken?
Hi, ik zou de chilipoeder weglaten. Dat maakt het namelijk vrij pittig. Gr. Linda
Hoi! Ik woon in buitenland en kan hier geen creme fraiche kopen. Waarmee kan ik dat vervangen? yoghurt bijvoorbeeld?
Griekse yoghurt werkt prima.
Het was heerlijk!! Mijn dochter had per ongeluk 2 th.l komijn gedaan en dat bleek heel lekker te zijn! Chili poeder was 1/2 th.l voldoende voor ons ;-)
Bedankt voor het heerlijke recept!
Gisteren gemaakt omdat ik de zoute smaak van de pakje beu was. Gelukkig vond ik dit recept en het resultaat was geweldig! Dankjewel dan ook.
Hi Margo, wat fijn om te horen! Tof. Gr. Linda
Voor het eerst zonder pakje de knorren gerecht gemaakt haha. Ruimte heerlijk maar is voor mij veel te acherp de knorrpakje heb ik geen problemen mee. Volgende keer minder zwarte peper?
De saus vindt ik echt niet lekker.
Hi hallo, het kan gebeuren dat een recept niet bij je past. Ik denk dat er teveel chili peper voor je in heeft gezeten. Een oplossing is om de hoeveelheid te halveren hiervan of alleen een flinke snuf te gebruiken. Succes. Gr. Linda
Ik ga vanavond dit gerecht maken. Aangezien ik alle kruiden al in huis heb is dit goedkoper dan dat ik 2 pakken mix moet kopen. Ben benieuwd
Hi Wendy, en hoe smaakte het? Ik ben benieuwd. Gr. Linda
Klinkt goed ga ik zeker proberen! Mijn zoon en ik houden wel van pittig. Dus ook nog wat jalapenos erbij! Met kidneybonen is ook lekker.
Hi Wendy, leuk om te horen. De jalapenos en de kidneybonen kunnen er perfect bij. Laat je weten hoe het smaakte?
Burritos volgens recept gemaakt. Heerlijk. Mijn man is een fervente liefhebber van de Mexicaanse keuken en vond ze heerlijk. Komen zeker vaker op menu.
Marja
Burritos volgens recept gemaakt.. Mijn man is een fervente liefhebber van de Mexicaanse keuken en vond ze heerlijk. Komen zeker vaker op menu.
Marja
Heerlijk recept!! De 100ml water vervangen door 3/4 blikje tomatenblokjes en een half blikje tomatenpuree. Echt super lekker! Bedankt voor de inspiratie!
Hi Sandra, natuurlijk geef je eigen draai aan een recept. Dat vind ik juist leuk en maakt mij trots.
Vandaag gemaakt! Ze waren heerlijk!!!!
Goed om te horen!
Super lekker! Zelfs kids aten het zonder probleem ondanks spicy eten…!
Gr
David
Wat een heerlijk recept! Had al een zakje klaarliggen, maar dat hoef ik dus niet meer te gebruiken. Alle kruiden had ik in huis. Volgende keer iets minder chili, maar het was zoveel lekkerder dan met een zakje.
Hi Marjolijn, wat goed om te horen zeg.
hoi linda,heb t gerecht vandaag gemaakt, de buren en vrienden vinden het erg lekker, ik ook dus, heb wel meer bieslook en ook knoflookpoeder, in de saus gegooid en iets meer chilipeper in het mengsel. gr johan
Natuurlijk wees vrij om je eigen draai aan het recept te geven. Dat vind ik juist leuk.
smaken verschilen , maar tis heerlijk, thx
Superlekker en de kinderen eten het het liefst elke week. Top recept, dank!
Hi Greetje, graag gedaan. Te gek dat de kids dit graag elke dag willen eten!
Wij eten dit ongeveer om de week. Met kidneybonen en mais. De hoeveelheid kruiden verdubbelen we ongeveer, maar wat een goed recept is dit!
Als je het meerdere keren maakt kan je overwegen een grotere hoeveelheid kruidenmix in een keer maken en in een pot doen dan hoef je het niet elke keer opnieuw af te wegen. Nog makkelijker.
Hoi Linda,
Vorige week gemaakt met veel complimenten als resultaat.
Vandaag maar weer, was zo lekker !
Erg lekker recept! Ik heb er burritotaart van gemaakt. Minder geknoei. Gewoon in een in gevette springvorm beginnen met een tortilla en dan een schep vulling. Dan weer een tortilla enzovoort. Eindigen met een tortilla en dan de kaas er op strooien.
Heel lekker en makkelijk recept! Wij vervangen de kip voor vegetarische kipstukjes, aanrader voor als je dagje zonder vlees wilt eten.
Lekker, die vega kipstukjes ga ik vandaag eens uitproberen.
Lekker, die vega kipstukjes ga ik vandaag eens uitproberen.
Kun je de burritos een dag van tevoren maken? Ze dus niet in de oven maar in de koelkast zetten en pas de volgende dag in de oven?
Hi Jacky, ik heb dit zelf nooit eerder gedaan en weet niet of het van invloed is op de smaak. Ik zou de burrito’s tot en met stap 6 maken en de dag erna even vullen en de oven inschuiven. Succes ermee.
Dit recept gebruikt als basis, bijna altijd geef ik mijn eigen draai er aan. Vandaag gemaakt met gehakt in plaats van kip. Halve courgette er bij, beetje sla er naast. Ook ik heb de kruiden verdubbeld. Het is misschien wat aan de pittige kant als je niet van pittig eten houdt. Maar wij vonden het heerlijk! (Tip: met koolhydraatarme wraps past dit zeer goed in een kha dieet!)
Ohja, en de bonen weg gelaten. Ik miste alleen een beetje een zure smaak die in het ‘pakje’ zit.
Hi Denise, leuk dat jij lekker je eigen draai aan het recept geeft. Dat maakt koken juist zo leuk. Ik begrijp alleen niet zo goed wat je met de zure smaak uit het pakje bedoelt. Maar ja, het is voor mij ook jaren geleden inmiddels dat ik burrito’s uit een pakje heb gemaakt. Gr. Linda
Ik denk van de creme fraiche mix, dat daar uit het pakje een wat zuurdere smaak aan zat.
Hi Denise, ik denk dat dit het geval is. Misschien kun je wat limoensap toevoegen voor een zuurtje. Gr. Linda
Hallo.
Bedankt voor je recept.
Bedoel je met oregano de kleine gedroogde blaadjes? Dat kun je overal wel krijgen.
Welke vorm van koriander moet ik gebruiken? Vers, gedroogde blaadjes, of poeder van de zaden?
Bedankt, Ruud
Hi Ruud, je kan gedroogde oregano gebruiken en koriander poeder van de zaden. Succes ermee. Gr. Linda
Reuze bedankt voor je antwoord!
Graag gedaan Ruud, ik heb het nu ook aangepast in het recept. Fijn dag nog. Gr. Linda
We hebben deze vanavond gemaakt en gegeten. Alles zelf gemaakt ook de guacamole en de wraps volgens jou recept. We hebben heerlijk gegeten ?
Hi Angelique, dat hoor ik nou graag. Dank je wel voor je reactie.