4.1 uit 16 beoordelingen
bereiding 30 minuten

Vegetarische pasta met spinazie en champignons

Vandaag start de 3e editie van de Nationale Week Zonder Vlees. Deze hele week staat de blog in het teken van minder vlees eten. Daarbij doe ik zelf natuurlijk ook mee door de hele week vegetarisch te koken. Via mijn Instagram stories heb ik gevraagd wat voor soort vega gerechten jullie zoeken. Het meest werd een pasta gerecht voor doordeweeks genoemd. Ik heb een heerlijk recept voor jullie gevonden! Zelfs manlief zei hierover: Lin, dit is echt lekker. Zet deze vegetarische pasta met spinazie en champignons op het menu, succes verzekerd.

Minder vlees eten doen wij al jaren. Dinsdag is onze vaste vega dag. Bij genoeg tijd bedenk ik zelf een plantaardige maaltijd. Zodra ik het even niet weet of te weinig tijd heb, maak ik gebruik van vleesvervangers uit de supermarkt. Tegenwoordig kun je hier steeds meer en betere alternatieven voor vinden. Bij PLUS, waar ik veel kom, is het assortiment vegetarische producten vrij uitgebreid. Daarnaast wordt het assortiment vegan-producten steeds groter.

Vleesvervangers schap

PLUS neemt ook deel aan de Nationale Week Zonder Vlees. Een dagje zonder vlees is één van haar speerpunten. Op de site kun je een aantal heerlijke recepten vinden. De gerechten variëren van vleesvervangers tot plantaardig eten. Neem er eens een kijkje en maak een keuze die bij jou en je gezin past.

Vegetarische pasta met spinazie en champignons

Minder vlees eten gaat bij mij thuis niet zonder slag of stoot. Het is soms best een uitdaging om gerechten te vinden die we allemaal lekker vinden. Deze vegetarische pasta is goedgekeurd en zal vaker op tafel komen. De volgende keer ga ik eens variëren in groente door restjes courgette, broccoli of paprika aan de pan toe te voegen.

Serveer de vegetarische pasta met geroosterde pijnboompitten, extra kaas en chilipoeder voor pit. Ook lekker is gebakken broodkruim over de pasta. Dat geeft een lekkere crunchy bite en is een goedkoper alternatief voor Parmezaanse kaas.

Vegetarische pasta met spinazie en champignons. Dit vegetarische pasta recept staat snel op tafel. Klik snel op de foto om te zien hoe je dit makkelijke vegetarische hoofdgerecht met champigons en pasta maakt. Ook kinderen genieten van deze pasta. #vegetarisch #weekzondervlees #hoofdgerechten

Vegetarische pasta met spinazie en champignons

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 300 gram pasta naar keuze
  • 400 gram kastanje champignons
  • 2 flinke tenen knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 300 gram verse spinazie
  • 100 – 125 ml groente bouillon
  • 50 gram Parmezaanse kaas + extra om erover te strooien
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • vers gemalen peper
  • zout naar smaak
  • optioneel: chilipoeder en geroosterde pijnboompitten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je vegetarische pasta met spinazie en champignons?

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking. Vergeet niet om voldoende zout toe te voegen, zodra het water kookt.
  • Borstel de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Hak de knoflook fijn. Verwarm een koekenpan met olijfolie en bak hierin de champignons 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 30 seconden mee. Blus af met sojasaus, zet het vuur lager en laat 2 minuten pruttelen. Sojasaus in een pasta recept is minder gebruikelijk, maar het geeft de champignons een heerlijke diepe smaak. Schep het champignon mengsel uit de pan. Laat het achtergebleven vocht zitten en maak de pan niet schoon.
  • Verwarm de pan opnieuw. Hak de spinazie grof en voeg deze in twee delen toe en laat deze slinken.
  • Voeg de gekookte pasta en het champignon mengsel toe aan de spinazie. Roer goed door elkaar. Voeg de groente bouillon, Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden toe. Breng de vegetarische pasta op smaak met vers gemalen peper en zout naar smaak.
  • Serveer eventueel met geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Lekker met een snuf chilipoeder voor extra pit.

Linda’s Tips

  • Tip: pijnboompitten zijn vrij kostbaar. Als alternatief kun je ook ongezouten cashewnoten, sesamzaad, zonnebloempitten of walnoot over de pasta strooien.
Vegetarische pasta met spinazie en champignons. Dit vegetarische pasta recept staat snel op tafel. Klik snel op de foto om te zien hoe je dit makkelijke vegetarische hoofdgerecht met champigons en pasta maakt. Ook kinderen genieten van deze pasta. #vegetarisch #weekzondervlees #hoofdgerechten

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Dit artikel betreft een samenwerking met PLUS Supermarkt. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.