• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Vegetarische pasta met spinazie en champignons

Vegetarische pasta met spinazie en champignons

maart 9, 2020 door Linda 4 Reacties

Samenwerking. Vandaag start de 3e editie van de Nationale Week Zonder Vlees. Deze hele week staat de blog in het teken van minder vlees eten. Daarbij doe ik zelf natuurlijk ook mee door de hele week vegetarisch te koken. Via mijn Instagram stories heb ik gevraagd wat voor soort vega gerechten jullie zoeken. Het meest werd een pasta gerecht voor doordeweeks genoemd. Ik heb een heerlijk recept voor jullie gevonden! Zelfs manlief zei hierover: Lin, dit is echt lekker. Zet deze vegetarische pasta met spinazie en champignons op het menu, succes verzekerd.

Minder vlees eten doen wij al jaren. Dinsdag is onze vaste vega dag. Bij genoeg tijd bedenk ik zelf een plantaardige maaltijd. Zodra ik het even niet weet of te weinig tijd heb, maak ik gebruik van vleesvervangers uit de supermarkt. Tegenwoordig kun je hier steeds meer en betere alternatieven voor vinden. Bij PLUS, waar ik veel kom, is het assortiment vegetarische producten vrij uitgebreid. Daarnaast wordt het assortiment vegan-producten steeds groter.

Vleesvervangers schap

PLUS neemt ook deel aan de Nationale Week Zonder Vlees. Een dagje zonder vlees is één van haar speerpunten. Op de site kun je een aantal heerlijke recepten vinden. De gerechten variëren van vleesvervangers tot plantaardig eten. Neem er eens een kijkje en maak een keuze die bij jou en je gezin past.

Vegetarische pasta met spinazie en champignons

Minder vlees eten gaat bij mij thuis niet zonder slag of stoot. Het is soms best een uitdaging om gerechten te vinden die we allemaal lekker vinden. Deze vegetarische pasta is goedgekeurd en zal vaker op tafel komen. De volgende keer ga ik eens variëren in groente door restjes courgette, broccoli of paprika aan de pan toe te voegen.

Serveer de vegetarische pasta met geroosterde pijnboompitten, extra kaas en chilipoeder voor pit.

Vegetarische pasta met spinazie en champignons. Dit vegetarische pasta recept staat snel op tafel. Klik snel op de foto om te zien hoe je dit makkelijke vegetarische hoofdgerecht met champigons en pasta maakt. Ook kinderen genieten van deze pasta. #vegetarisch #weekzondervlees #hoofdgerechten

Vegetarische pasta met spinazie en champignons

recept voor 4 personen

  • 300 gram pasta naar keuze
  • 400 gram kastanje champignons
  • 2 flinke tenen knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 300 gram verse spinazie
  • 100 – 125 ml groente bouillon
  • 50 gram Parmezaanse kaas + extra om erover te strooien
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • vers gemalen peper en zout naar smaak
  • optioneel: chilipoeder en geroosterde pijnboompitten

Stappen om een vegetarische pasta met spinazie en champignons te maken:

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking. Vergeet niet om voldoende zout toe te voegen, zodra het water kookt.
  2. Borstel de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Hak de knoflook fijn. Verwarm een koekenpan met olijfolie en bak hierin de champignons 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 30 seconden mee. Blus af met sojasaus, zet het vuur lager en laat 2 minuten pruttelen. Sojasaus in een pasta recept is minder gebruikelijk, maar het geeft de champignons een heerlijke diepe smaak. Schep het champignon mengsel uit de pan. Laat het achtergebleven vocht zitten en maak de pan niet schoon.
  3. Verwarm de pan opnieuw. Hak de spinazie grof en voeg deze in twee delen toe en laat deze slinken.
  4. Voeg de gekookte pasta en het champignon mengsel toe aan de spinazie. Roer goed door elkaar. Voeg de groente bouillon, Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden toe. Breng de vegetarische pasta op smaak met vers gemalen peper en zout naar smaak.
  5. Serveer eventueel met geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Lekker met een snuf chilipoeder voor extra pit.

Tip: pijnboompitten zijn vrij kostbaar. Als alternatief kun je ook ongezouten cashewnoten, sesamzaad, zonnebloempitten of walnoot over de pasta strooien.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Vegetarische pasta met spinazie en champignons. Dit vegetarische pasta recept staat snel op tafel. Klik snel op de foto om te zien hoe je dit makkelijke vegetarische hoofdgerecht met champigons en pasta maakt. Ook kinderen genieten van deze pasta. #vegetarisch #weekzondervlees #hoofdgerechten   Vegetarische pasta met spinazie en champignons. Dit vegetarische pasta recept staat snel op tafel. Klik snel op de foto om te zien hoe je dit makkelijke vegetarische hoofdgerecht met champigons en pasta maakt. Ook kinderen genieten van deze pasta. #vegetarisch #weekzondervlees #hoofdgerechten

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram |Twitter | Bloglovin’ |
Dit artikel betreft een samenwerking met PLUS Supermarkt. Lees hier mijn disclaimer.

Categorie: DINER, VEGETARISCH

Lees Interacties

Reacties

  1. Jawine zegt

    mei 19, 2020 om 10:10 pm

    Ik had twijfels toen ik de ingrediënten zag maar ik moet zeggen: heerlijk!! Voor herhaling vatbaar

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 25, 2020 om 1:18 pm

      Kijk dat hoor ik nou graag. Fijn dat het gerecht je zo positief verrast heeft.

      Beantwoorden
  2. Anita Sikkema-Carels zegt

    september 9, 2020 om 2:39 pm

    Hoi Linda, gebruik je bij dit recept zoete of zoute sojasaus?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 14, 2020 om 3:10 pm

      Hi Anita, ik gebruik zoute sojasaus. Succes ermee. Groeten, Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Weekmenu 191 makkelijke recepten Weekmenu 191 – makkelijke recepten
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.