7 x stoofvlees recepten

Stoofvlees recepten zijn altijd een goed idee in de winter. Het is helemaal niet moeilijk om een stoofpotje van rundvlees te maken. Je hebt er alleen tijd voor nodig. Zodra de pan opstaat, ruikt het huis heerlijk en na een paar uur stoven wordt je beloond met een heerlijk bord comfort food.

In het overzicht staan een aantal klassieke bereidingen voor stoofpotjes zoals een stoofvlees in rode wijn of met bier. En ook zelf zuurvlees maken met ontbijtkoek ontbreekt niet. Of is Italiaans stoofvlees met pasta of draadjesvlees met funghi porcini en aardappelpuree meer iets voor jou?

Stoofvlees recepten

1. Stoofvlees in rode wijn

Klassieker dan stoofvlees in rode wijn is er bijna niet.

stoofvlees in rode wijn

2. Zuurvlees

Het recept voor zuurvlees heb ik gemaakt na een weekendje Limburg. Het vlees marineer je eerst 24 uur in een mengsel van azijn, water en kruiden. Vervolgens bereid je het vlees met ontbijtkoek en appelstroop. Lekker met dikke frieten erbij.

Zelf zuurvlees maken

3. Pappardelle met Italiaanse stoofvlees

Het Italiaanse stoofvlees start met een soffritto. Dit bestaat uit , wortel en bleekselderij kunnen noemen. Deze groente staat vaak aan de basis van een Italiaans recept. Daarbij geeft de salami nog een extra Italiaanse smaaksensatie. Dit stoofvlees eet je met een dikke stevige pasta: pappardelle.

Pappardelle met Italiaans stoofvlees

4. Stoofpotje met rundvlees met abrikozen

Van Nederlandse en Italiaanse stoofpotjes gaan we nu over naar een Marokkaans stoofpotje van rundvlees met abrikozen. Het gedroogde fruit, de kaneel en de gember geven dit draadjesvlees een lekkere zoete kruidige smaak.

Stoofpot met rundvlees en abrikozen

5. Draadjesvlees van mijn schoonmoeder

Het is tijd voor oma’s stoofvlees, een echt nederlands recept voor draadjesvlees. Mijn schoonmoeder maakt dit stoofvlees recept met bier al meer dan 30 jaar. Echt een topper!

Draadjesvlees van mijn schoonmoeder

6. Draadjesvlees met snelle rode kool stamppot

Hoe eet jij graag je stoofvlees? Met aardappelen, een puree of met een stamppot? Maak het vlees een dag eerder en serveer met een stamppot van rode kool.

Draadjesvlees met snelle rode kool stamppot

7. Stoofvlees met funghi porcini en aardappelpuree

Als laatst in in het rijtje met stoofvlees recepten staat een tweede recept voor Italiaans stoofvlees. Dit keer met funghi porcini, dit zijn gedroogde paddenstoelen en geven een diepe en intense smaak aan het vlees.

Stoofvlees met funghi porcini en aardappelpuree. De gedroogde paddenstoelen koop je gewoon in de supermarkt en het geeft dit recept een extra touch.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.