Kijkje in mijn leven maart

Geen verrassing misschien dat mijn telefoon vol staat met food foto’s. Voor de nieuwe editie van het kijkje in mijn leven maart zie ik genoeg lekkere gerechten voorbij komen. Alleen heb ik niet alleen lekker getafeld, maar ook andere dingen gedaan. Kijken jullie even mee?

De eerste editie van een kijkje in mijn leven is goed door jullie ontvangen. Ik geef vanaf nu maandelijks een blik in mijn leven en achter de schermen van de blog.

Deze maand ben ik lekker aan het experimenteren geweest. Door mijn nieuwe camera is het fotograferen een feestje geworden. Ik begrijp niet, waarom ik dat apparaat niet eerder aangeschaft heb. Tegenwoordig kan ik direct op het scherm goed zien of de foto gelukt is. Wat een scherpte zeg en de kleuren zijn zoveel mooier.

kijkje in mijn leven maart

De categorie zelf maken doet het erg goed. Al lukt het mij nog niet om heel consequent elke donderdag een recept online te zetten. In een opwelling had ik woensdag eens zelf tortilla wraps gemaakt. Ik ben nog steeds verbaasd door jullie enthousiasme. Soms zit ik uren te borduren op een post inclusief de foto’s die jullie niet bekijken. De andere keer maak ik een recept uit de losse pols en zijn de lezers en volgers niet aan te slepen. Dat maakt het bloggen juist ook zo leuk.

zelf tortilla wraps maken

De makkelijke en snelle maaltijd slaat bij jullie aan. Van de bruine bonen schotel kreeg ik direct al foto’s toegestuurd. De pasta uit de oven en de eenpans gingen beiden door het dak. Te gek! Voortaan zal ik 2e Paasdag niks meer posten. De broodmuffins met ei zijn nauwelijks bekeken. Misschien een ideetje voor het weekend?

broodmuffins met ei

Ik heb ook een aantal gezellige afspraken met vriendinnen gehad. Zo ging ik met N. lekker eten in Rotterdam Noord. Een buurt die volgens haar steeds meer in opkomst is. Ze nam mij mee naar een typisch vrouwenrestaurant Westerkaatje volgens haar man. Een traiteur, catering en restaurant in één. Niet een plek voor een intiem diner voor twee, wel voor een gezellig bijklets sessie met vers mediterraans eten. Het licht voor de foto’s is beroerd, het eten daarentegen zalig. Wij deelden een aantal kleine gerechten zoals schelpen van de dag ( mosselen & schelpen & scheermesjes) bietenkoekjes, een anti-pasti schotel, een tabouleh salade en gebakken courgette.

kijkje in mijn leven maart

Ook ging ik uiteten met vrienden bij Karaf, één van mijn favoriete restaurants in Utrecht. Dit restaurant is van goede vrienden van ons. Wij laten ons daar graag verrassen en hebben genoten van een 4 of 5 gangen menu. Ik weet het niet meer. De avond was zo gezellig dat ik nauwelijks foto’s heb gemaakt. Na het eten gingen wij met zijn 6-en nog een afzakkertje nemen. De oppas zou er tot 1:00 uur zijn en vond het geen probleem om langer te blijven tot 3:30. Een ouderwets gezellige avond….

kijkje in mijn leven maart

Waar ga je nu op een maandag avond eten? Ik vind dat altijd een rare avond en sport dan meestal. Alleen had ik een hele goede vriendin te lang niet face tot face gesproken. Wij besloten af te spreken tussen onze beide huizen in bij Zuiver, een zakelijk georiënteerd restaurant. Ik at een proeverij van wild en een pompoen risotto met vis. Heerlijk! Voor ik het wist, was het hele restaurant leeg en was het tijd om naar huis te gaan.

kijkje in mijn leven maart zuiver

Mijn dochter mag graag bakken en lijkt wat dat betreft absoluut niet op mij…. Ik gaf haar twee boeken om iets uit te kiezen. Het werden uiteindelijk roze koeken en Reese’s (chocolade gevuld met pindakaas). In plaats van 8 koeken werden het 16 koeken…. De vriezer ligt nog vol met die koeken.

kijkje in mijn leven maart

Kijk zo eet ik nu graag. Aan het einde van de week scan ik de koelkast en zet alle restjes op tafel om te verwerken in tortilla’s. Wrap it up zeg maar. Zo simpel en de kinderen vinden het geweldig om zo hun eigen “eten klaar te maken”.

Kijkje in mijn leven maart wraps a

Als zelfstandig ondernemer vind ik het belangrijk om goed voor mezelf te zorgen. Ik neem de afgelopen tijd de ruimte om meer te bewegen. Ik ben zeker 2x per week in de sportschool te vinden voor een les. Ik heb nu eenmaal iemand nodig die roept wat ik moet doen en de oefeningen enthousiast voordoet en mij prikkelt. Zo kreeg ik vorige week op mijn donder omdat ik bij de laatste 4 seconden van de 3x halve minuut planken in elkaar stortte: “die 4 seconden houd je ook nog wel vol, dat wil ik niet meer zien” Oh, ik kon haar wel wat doen op dat moment want ik trok het echt niet meer. Alleen had ze wel gelijk en kan ik er nu hartelijk om lachen.

Van wandelen word ik ook altijd heel blij. Lekker naar buiten en letterlijk even mijn hoofd leegmaken. Het lukt niet altijd, alleen maakt de frisse lucht een hoop goed. En dit probeer ik toch echt wel 2 x in de week te doen. Soms direct als ik mijn kinderen naar school heb gebracht, dan zit ik om 9:15 fris en fruitig achter mijn pc. En kijk dan wat een uitzicht.

kijkje in mijn leven uitzicht a

Achter de schermen ben ik druk bezig met Lekker eten met Linda 2.0. Zo ging half februari mijn site over naar een andere provider en heb ik – gezien de bezoekersaantallen – een eigen server. Iets waar mijn vent met 2 websites 12 jaar over gedaan heeft en ik 2,5 jaar (hihi) Manlief en de Mr. zijn tot 1:30 voor mij bezig geweest (!). Kijk zo ziet dat eruit. Met de telefoon op de speaker werden er allerlei onbegrijpelijke begrippen uitgewisseld. Ondertussen zaten Francesca en ik via de What’s App grapjes te maken over onze mannen. Ze stuurde mij deze foto en een lol dat wij hadden. Dank Dutchwyse voor de onwijs goede zorgen!

kijkje in mijn leven

Mijn dochter wilde weer eens pizza maken en had spontaan een vriendinnetje uitgenodigd om te blijven eten. Ik vond dat ok, als ze nog even wat ingrediënten in de winkel gingen halen. En zo geschiedde. De dames maakten beide een pizza en zo bleek Q. voor het eerst van haar leven tonijn te eten. Ik ben trots op haar want ze geeft dit normaal aan de kat en ziet dit dan ook als kattenvoer. Haar moeder compleet verrast. Zo zie je maar weer als je zelf je eten maakt, je dit ook even wilt proberen.

kijkje in mijn leven maart

Wij zijn hier thuis aan het fermenteren geslagen. De zuurkool is goed gelukt en manlief heeft zelf bier gemaakt. Lekker

kijkje in mijn leven maart

Sinds kort zit ik op Snapchat (lekkeretenlinda). Ik begin het steeds beter te begrijpen. Zo maakte ik deze foto van Reny bij een zoete aardappel event. Alleen moet ik nog even oefenen hoe ik die foto’s het beste kan opslaan zonder tekst erdoor..

kijk in mijn leven reny

Ook had ik een dagje Amsterdam en bezocht een travel event bij Hotel Goudfazant. Een prachtige locatie aan het water. Voor de innerlijke mens was ook goed gezorgd. Dit was mijn lunch.

Kijkje in mijn leven maart event lunch a

Vervolgens besloot ik spontaan om na het event mijn kids op te halen van de NSO en te genieten van de eerste zonnestralen. Zij speelden in een grote speeltuin en moeders zat op het terras van het parkrestaurant. Zin om te koken had ik niet meer, dus wij bestelden nog even een makkelijke hap. Mijn kip met gele kokos met rijst en seizoensgroente smaakte goed.

kijkje in mijn leven maart diner kip a

Zie je dit blij koppie? Ik had een kook & eet afspraak met Wendy en Francesca met als thema Foodie Lentefeest. Oh wat vind ik het tof om met elkaar in de keuken te staan en te eten. Mijn dochter bediende de KitchenAid en maakte zelfstandig een merengue met melk chocolade met salted caramel en samen met Wen een Oreo taart. Hierover later meer.

kijkje in mijn leven maart ilja a

De tweede helft van de maand stond in het teken van Pasen. Zelf doe ik er niet zoveel aan. Al vond ik het erg leuk om fijne ontbijt en brunch recepten te ontwikkelen voor de blog. Van plaattaart tot luchtige pannenkoekjes, een dessert met koekjes en ook cloud bread.

ricotta pannenkoeken

De wraps met kipfilet en mango vonden de kids super lekker. De zaterdag voor Pasen heb ik die dan ook gemaakt samen met mijn zoon voor in picknick in wederom de grote speeltuin.

kijkje in mijn leven maart picknick a

Voor ons begon de Pasen toen manlief terug was van zijn weekendje weg. Maandag eerst nog onze kleine man aangemoedigd tijdens een hardloop wedstrijd. Vervolgens na een nostalgische indoor food event: de Schaft. Vanaf het moment dat ik de oude fabriekshal binnen stapte was ik verkocht. Allerlei fijne eettentjes, activiteiten voor kids, en een super gezellig sfeer. Ik kom volgend jaar terug!

kijkje in mijn leven maart burger a

Jeetje, uiteindelijk is het een vrij uitgebreide editie van een kijkje in mijn leven maart geworden. Wil je ondertussen meer van mij foto’s achter de schermen zien? Je kunt mij vinden op Instagram en of Snapchat (lekkeretenlinda). Het fijne aan Snapchat vind ik dat je gewoon foto’s én video’s kunt plaatsen zoals het leven is, dus geen picture perfect. Met name kleine filmpjes maken, vind ik erg leuk. Op naar de maand april met allerlei leuke nieuwe spannende activiteiten. Op dit moment ben ik druk met een last minute opdracht. Ik kan er nog niet zoveel over vertellen, maar dat komt goed…

Kijkje in mijn leven maart linda a

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.