Eetdagboek Feel Good Boost 2

Week 2 van de #FeelGoodBoost zit er alweer bijna op. Het thema van deze week is koken zonder pakjes en zakjes. Vorige week had ik een voorbeeldig eetdagboek. Echt, er was geen woord van gelogen. Heb ik deze week weer zo keurig gegeten? Ik neem je even mee in mijn Eetdagboek Feel Good Boost #2.

Maandag

Ontbijt:
Natuurlijk start ik weer met een glas lauw warm water. Zodra ik in de keuken sta, zet ik de waterkoker aan. Vervolgens giet ik een beetje kokend water in een glas en vul dit aan met koud water. Op het aanrecht ligt nog een halfje bruin van de bakker. Ik wilde eigenlijk havermout met yoghurt maken. Het wordt uiteindelijk brood met kipfilet en een kop thee.

Tussendoor:
In de ochtend heb ik meestal geen behoefte aan snacks. Misschien komt dit door de 3 koppen koffie met melk die ik drink? Vandaag heb ik het zwaar en drink ik er zelfs 4. Vorig jaar heb ik een detox van 28 dagen gedaan en mocht geen koffie drinken. Na de detox drink ik meer koffie dan ooit…

Lunch:
Van 11 tot 13 heb ik even snel twee gerechten gekookt. De nasi goreng hebben jullie goed ontvangen. Mijn gevaar is altijd dat ik alle decoratie opeet naast mijn gewone lunch. Dit keer heb ik netjes alleen de decoratie met wat extra groente genomen.

eetdagboek feel good boost week 2

Tussendoor:
Van de fruitschaal neem ik snel een appeltje en eet dit op, terwijl ik naar de NSO loop om mijn zoon te halen.

Diner:
Vanmiddag heb ik twee gerechten op de foto gezet. Een ervan eet ik nu direct op. Ik heb om 18:00 uur met mijn vader afgesproken in de stad, dus het is handig dat het eten al klaar is. Ik vind het veel te warm en neem de pasta koud.

eetdagboek feel good boost week 2

Tussendoor:
Het is 30 graden plus en ik zit met mijn vader in de bioscoop. De film (een man die Ove heet van het boek) is te gek. Daarna pakken we samen een terrasje. Wat neem jij pa? Geef mij maar een biertje. Zullen wij er iets lekker bij nemen Lindje? Bitterballen? Mijn redding is nabij, de keuken is dicht. Ik kan bitterballen echt niet weerstaan.

eetdagboek feel good boost week 2

Thuis gekomen zit ik nog vol verhalen na een heerlijke avond met mijn vader en ook manlief heeft nog een en ander te delen. Wij hebben iets te vieren en nemen een wijntje. En dan ga ik voor de bijl en snijd een stuk kaas af. Mijn ouders hebben Orekees uit Texel voor mij meegenomen. Te lekker.

Dinsdag

Ontbijt:
Na het glas water neem ik yoghurt met appel en havermout. Lekker standaard.

Lunch:
Mijn koelkast is vrij leeg, dus ik rommel maar wat aan. Ik vind nog een pitabroodje en beleg dit met cottage cheese, tomaat en komkommer. Ik heb eigenlijk niet zoveel trek en besluit dan ook om het bij 1 broodje te houden.

Diner:
Met dit heerlijke en warme weer heb ik niet veel zin om te koken. Een lauw warme pasta salade gaat er altijd wel in. Op Facebook deelde ik de maaltijd salade met aardbei, gerookte kip en rucola. Ik besluit deze zelf ook te eten. De foto kan ik alleen niet meer vinden. Wat blijkt, ik heb de foto op Instagram Stories gezet. Helaas. Jullie krijgen dan ook even de blog foto.

penne met aardbei en rucola

Woensdag:

Ontbijt:
Nou jullie kunnen wel raden waar ik mee begin: een glas lauwwarm water. Jeetje, het is nog erg warm in huis. Een koude bak yoghurt met perzik en havermout gaat er makkelijk in. Niks meer aan doen.

Lunch:
De kinderen hebben vandaag een waterfeest op school gehad en ik haal ze op in zwemkleding. Dit is naar verwachting de laatste middag dat wij aan het water kunnen zitten. Thuis eten wij een snelle boterham en vervolgens pakken wij de tassen in om naar een plas te gaan. Er gaan ook nog twee vriendinnen mee dus ik ga op pad met 4 kids. Gezellig.

Tussendoor:
Na 5 minuten op het strand wordt de eerst tas al geopend op zoek naar iets lekkers. Ik weet het nog even uit te stellen. Dames jullie hebben net de lunch op. Het een na het andere vriendje en vriendinnetje komen wij tegen. De halve klas van de oudste is er uiteindelijk. Wat houd ik van dit soort gezelligheid. Het snoepen houd ik niet meer tegen. Ik laat het los en gaan. Zelf zit ik aan een appel en ik heb te weinig aan de twee doppers met water. En ik sla een glaasje rosé af van twee gezellige moeders. Ze kijken mij vol verbazing aan… Helaas moeten wij om 16:00 uur alweer weg in verband met een hockey training.

Diner:
Ik voel mij een gebraden kippetje als ik thuiskom. Het avondeten dient snel klaargemaakt te worden omdat ik om 18:30 een afspraak heb. Het is een hele simpele aardappels groente vlees maaltijd. Mijn ouders waren vorige week op Texel en hebben daar de Zilte aardappels voor mij gekocht. Echt een te gekke pieper. Wij eten er snijbonen, kastanje champignons en een tartaatje bij. Dit soort maaltijden vind ik eigenlijk niks aan. Maar het idee om weer naar de winkel te gaan voor boodschappen….

eetdagboek feel good boost week 2

Tussendoor:
Volgens mij heb ik iets te veel zon gepakt. Ik voel mij bij thuiskomst slap, moe en een hoofdpijn(tje) opkomen. Er gaan een paar glazen fruitwater in. Lege flessen passata bewaar ik om bijvoorbeeld een citroen munt watertje in te maken of ijsthee. Daarbij eet ik een paar rijstwafels met kipfilet. Ik duik mijn bed in. Morgen weer een nieuwe dag.

eetdagboek feel good boost week 2

Helaas heb ik deze week niet zoveel foto’s gemaakt. Op een of andere manier ben ik het gewoon vergeten. Dit komt vast door de hitte. Volgende week maak ik het goed in mijn 3e Feelgoodboost eetdagboek.

Deel jouw ervaringen op sociale media met de hashtag#feelgoodboost, zodat jij ook weer anderen inspireert voor een gezondere lifestyle!

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.