Bij mij gaat er achter de schermen nog wel eens iets mis. Best wel geregeld eigenlijk. Ik ben echt geen keukenprinses waarbij de gerechten in 1x lukken. Mijn keuken is altijd een ontplofte bende, zeker omdat ik nog wel eens kruidenpotje of een ei uit mijn handen laat vallen. De plaattaart met courgette en geitenkaas heb ik al voor een 2e keer gemaakt. De foto’s waren namelijk mislukt.
Ik bedachteen zaterdag rond 17:30 uur dat ik de courgette plaattaart ook nog op de kiek wilde zetten. Dit bladerdeeg recept is in principe zo gemaakt. De stap voor stap foto’s waren ok. Na bakken heb ik de plaat snel uit de oven gehaald en de eerste foto’s gingen nog wel. En toen ineens was de zon weg en kreeg ik roze foto’s. Optimistisch dacht ik de foto’s achteraf nog te kunnen bewerken. Helaas, ze zagen er niet uit.
Zo stond ik vorige week woensdag na alle sportactiviteiten de plaattaart met courgette nogmaals in elkaar te draaien. De combinatie met geitenkaas, munt en pistachenootjes erbij is werkelijk geweldig. En ja, wanneer eet je nu de plaattaart? Ik vind een taart van bladerdeeg altijd iets feestelijks hebben. Bij een uitgebreide brunch zou deze niet misstaan, dus altijd een leuk idee voor Pasen. Snijd er dan kleinere stukken van, zodat iedereen een hapje kan proeven. Of serveer het als voorgerecht bij een dinertje. Of gewoon als avondeten op een vrijdagavond bijvoorbeeld met een extra salade erbij.
Plaattaart met courgette en geitenkaas
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg of 4 – 6 losse plakjes
- 150 zachte geitenkaas
- 1 kleine courgette of 3/4 normale courgette
- olijfolie
- snufje zout en peper naar smaak
- flinke hand gepelde pistachenootjes
- 2 eetlepels grof gehakte munt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat.
- Prik gaatjes in het deeg.
- Besmeer met de bolle kant van een lepel met de geitenkaas.
- Snijd een courgette in dunne plakken met een mandoline of kaasschaaf. Besmeer aan 1 zijde met olijfolie. Leg dakpansgewijs op de geitenkaas. Kruid met een snufje zout en peper naar smaak.
- Hak de gepelde pistachenootjes grof en strooi over de plaattaart.
- Bak de plaattaart met courgette 30 minuten in de oven.
- Bestrooi met grof gehakte munt blaadjes en bedruppel eventueel met nog wat olijfolie.
Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.