• Skip to secondary menu
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
      • SINTERKLAAS RECEPTEN
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • DESSERT
  • E-BOOK
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
  • ZOEKEN

Cloud bread taart

cloud bread taart

maart 27, 2016 door Linda Reageer

Cloud bread, heb je er al van gehoord? Of ken je de naam oepsies misschien? Alleen al om die naam wilde ik ze nooit maken. Cloud bread oftewel wolkjes brood klinkt vele malen aantrekkelijker. Mijn Pinterest tijdlijn staat er vol mee. Laatst postte Reny haar hartige variant met rozemarijn. Ik weet nog dat ik een bericht achterliet op haar site: ‘Wanneer gaan wij samen dat blog nou starten? Ik heb ook zoiets in de planning’.  Om het vervolgens toch maar over een hele ander boeg te gooien: zoete cloud bread taart.

cloud bread taart

Trends, ik heb ze nooit begrepen en zal er nooit bij horen. Hoe komt het dat cloud bread taart zo populair is? Het is een alternatief voor mensen die geen brood eten, want het bevat geen koolhydraten. In de basis bevat dit “brood”: eieren, kaas, bakpoeder en eventueel zoetstof. Voor de hartige variant zou ik het zoetje weglaten. Maar ja, vandaag kies ik er juist voor om er zoete broodjes mee te bakken. In het deeg dan ook kaneel, rozijnen en een beetje honing. En even heel belangrijk, het is geen zoete omelet geworden. Het is juist luchtig en zoet.

Vervolgens stapel ik de broodjes op tot een cloud bread taart. Het zijn in mijn ogen ook net kleine pannenkoekjes. Wat een feest en de vulling is gemaakt van kwark of dikke Griekse yoghurt.

Wanneer eet je nu cloud bread? Tja, eigenlijk elk moment dat je normaal brood zou eten. Aangezien ik er een zoet recept van gemaakt heb, zou ik kiezen voor het ontbijt. Zo’n heerlijk verwenontbijt op de zondagochtend of gewoon omdat je er zin in hebt. Geniet ervan.

cloud bread taart

Cloud bread taart

voor 4 personen:

  • 3 eieren (op kamertemperatuur)
  • 100 gram hüttenkäse of roomkaas
  • 1/2 theelepel (wijnsteen) bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 eetlepel honing

vulling

  • 175 gram kwark of dikke Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • Optioneel: 1 eetlepel (kokosbloesem) suiker
  • 1 bakje frambozen (of blauwe bessen of mango)

Hoe maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zet 2 kommen klaar, waarvan 1 vetvrij. Je kunt met een halve citroen door de kom gaan of wat azijn op keukenpapier doen en door de kom halen. Zorg ook dat de gardes van de mixer vetvrij zijn.
  3. Splits de eieren. Laat de eiwitten in de vetvrije kom glijden. Het eigeel in de andere kom. Voeg hieraan de roomkaas, bakpoeder, kaneel, rozijnen en honing toe.
  4. Klop de eiwitten stijf met de mixer. Zodra er pieken ontstaan ben je klaar. Voeg langzaam het eigeelmengsel toe. Roer er rustig doorheen. Niet te lang, want je wilt het beslag zo luchtig mogelijk houden.
  5. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en schep hierop 12 hoopjes cloud bread. Gebruik hiervoor een ijslepel, zo heb je altijd een goede maat.
  6. Zet ongeveer 20 minuten in de oven. Haal uit de oven.
  7. Ondertussen maak je de vulling. Roer de kwark of Griekse yoghurt met citroensap en eventueel suiker goed door elkaar. Besmeer elk wolkje met een flinke eetlepel van het mengsel en verdeel de frambozen over de wolkjes (minimaal 3 per broodje). Stapel 3 broodjes op elkaar en serveer direct.

cloud bread taart

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Onderwerp: KERST, ONTBIJT Tags: cloud bread, cloud bread recept, feestontbijt recepten, glutenvrije recepten, hoe maak je cloud bread, hoe maak je oepsies, oepsies, ontbijt recepten zonder brood, verwenontbijt, zondagochtend ontbijt

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Gestoomde hele vis

Lekker eten met Linda – gestoomde hele vis

Vega lunchbox inspiratie voor kids

Lekker eten met Linda – vega lunchbox inspiratie

Weekmenu 101 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf kippensoep maken Zelf kippensoep maken
  • Zelf guacamole maken Zelf guacamole maken
  • Weekmenu 102 - makkelijke recepten Weekmenu 102 – makkelijke recepten
  • 10 x stamppot recepten 10 x stamppot recepten
  • Zelf tortilla wraps maken Zelf tortilla wraps maken

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • Zelf nasi goreng maken (zonder pakje en zakje) Zelf nasi goreng maken (zonder pakje en zakje)
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • 3x thee tegen verkoudheid 3x thee tegen verkoudheid
  • Havermoutbroodjes Havermoutbroodjes
  • Appelkoeken van havermout Appelkoeken van havermout

Instagram

Meer ladenVolg mij op Instagram
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2019 · Lifestyle Pro op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info