Als je mij wat langer volgt, zou je bijna denken dat ik geen brood eet. Niets is minder waar. Doordeweeks zit ik graag aan mijn havermout omdat ik hier lang van verzadigd ben. In het weekend pak ik altijd uit en daar hoort zeker ook brood bij en een gekookt eitje. En nu wilde ik hier even iets anders mee doen en tadaaa: broodmuffins met ei.
Dit ontbijt recept doet mij denken aan de oeufs en cocotte uit de begintijd van Lekker eten met Linda. De eierpotjes vul je met restjes groente en of zalm en kaas. Bij de broodmuffins duw je een boterham in een bakje, leg een plak rauwe ham erop en dan een cherry tomaatje in tweeën of een champignon. Vervolgens breek je een eitje erover en je laat de broodmuffins garen in de oven. Zo serveer je in een handomdraai kleine taartjes op de ontbijt tafel, lunch of voor bij de brunch.
Handig ook om van je “oude” brood af te komen of restjes groente of kaas. Kijk wat je nog in huis hebt en wat bij je past.
Broodmuffins met ei
Ingrediënten
- 4 sneden volkoren vloerbrood
- 4 plakken rauwe ham ik had parmaham
- 4 eieren
- vulling: cherry tomaatjes champignons of stukjes courgette
- snufje zout en peper naar smaak
Optioneel
- verse platte peterselie
Extra nodig
- 4 kleine ovenschaaltjes of muffin vormen & bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg een stuk bakpapier in elk ovenschaaltje (ramequins). Duw elke snee brood er voorzichtig in. Leg een plak rauwe ham erop. Vul met een cherry tomaatje, champignon of stukjes courgette. Breek een eitje over de groentevulling.
- Zet de schaaltjes – afhankelijk hoe jij je eidooier graag eet – 20 tot 25 minuten in de oven.
- Breng op smaak met snufje zout en peper en strooi er eventueel verse kruiden over.
- Serveer in de schaaltjes of haal eruit en laat het bakpapier zitten.