• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Broodmuffins met ei

broodmuffins met ei

maart 28, 2016 door Linda Reageer

Als je mij wat langer volgt, zou je bijna denken dat ik geen brood eet. Niets is minder waar. Doordeweeks zit ik graag aan mijn havermout omdat ik hier lang van verzadigd ben. In het weekend pak ik altijd uit en daar hoort zeker ook brood bij en een gekookt eitje. En nu wilde ik hier even iets anders mee doen en tadaaa: broodmuffins met ei.

broodmuffins met ei

broodmuffins met ei

Dit ontbijt recept doet mij denken aan de oeufs en cocotte uit de begintijd van Lekker eten met Linda. De eierpotjes vul je met restjes groente en of zalm en kaas. Bij de broodmuffins duw je een boterham in een bakje, leg een plak rauwe ham erop en dan een cherry tomaatje in tweeën of een champignon. Vervolgens breek je een eitje erover en je laat de broodmuffins garen in de oven. Zo serveer je in een handomdraai kleine taartjes op de ontbijt tafel, lunch of voor bij de brunch.

Handig ook om van je “oude” brood af te komen of restjes groente of kaas. Kijk wat je nog in huis hebt en wat bij je past.

broodmuffins met ei

Broodmuffins met ei

voor 4 stuks

  • 4 sneden volkoren vloerbrood
  • 4 plakken rauwe ham (ik had parmaham)
  • 4 eieren
  • vulling: cherry tomaatjes, champignons of stukjes courgette
  • snufje zout en peper naar smaak
  • optioneel: verse platte peterselie
  • extra nodig: 4 kleine ovenschaaltjes of muffin vormen & bakpapier

Hoe maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg een stuk bakpapier in elk ovenschaaltje (ramequins). Duw elke snee brood er voorzichtig in. Leg een plak rauwe ham erop. Vul met een cherry tomaatje, champignon of stukjes courgette. Breek een eitje over de groentevulling.
  3. Zet de schaaltjes – afhankelijk hoe jij je eidooier graag eet – 20 tot 25 minuten in de oven.
  4. Breng op smaak met snufje zout en peper en strooi er eventueel verse kruiden over.
  5. Serveer in de schaaltjes of haal eruit en laat het bakpapier zitten.

broodmuffins met ei

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: KERST, ONTBIJT, PASEN Tags: ei, ei recepten, Koken met kliekjes, ontbijt recepten, rauwe ham, verwenontbijt recepten, zondagochtend ontbijt, zondagochtend ontbijt recepten

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 190 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Weekmenu 191 makkelijke recepten Weekmenu 191 – makkelijke recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.