Kijkje in mijn leven mei #1

Vanaf nu post ik 2x per maand een kijkje in mijn leven. Persoonlijk vond ik de vorige edities te lang worden. En om nu iets van 4 weken geleden nog te vertellen. Op deze manier blijf ik korter op de bal. Dat vind ik zelf leuker. De afgelopen tijd is hier zoveel gebeurd: mijn wereld staat op zijn kop! Een kijkje in mijn leven mei #1.

Ja, ik ben echt even helemaal de weg kwijt. Gelukkig alleen maar vanwege goed nieuws hoor! Wij zijn namelijk ingeloot voor een heel tof nieuwbouw project bij ons in de buurt. Dit betekent verhuizen én jaaaaa een nieuwe keuken uitzoeken. Om eerlijk te zijn, vind ik het ongelooflijk spannend. Wij hebben een heel fijn huis met net zulke fijne buren en alles op loopafstand. Alleen is het na 16 jaar (!) tijd voor iets nieuws. Een huis op een droomplek met een kantoor beneden aan de huiskamer vast. Ik vertel jullie er snel meer over.

Begin mei hadden de kinderen nog vrij. Het plan was eigenlijk om op vakantie te gaan. Alleen door werk van manlief en bovenstaand project zijn wij thuis gebleven. Ondertussen probeerde ik te werken en ook nog leuke dingen met de kids te doen. Met Hemelvaart was onze dochter logeren en had zoonlief ineens qualitytime met beide ouders. Hij wilde samen met ons naar Dierenpark Amersfoort.

Kijkje in mijn leven mei #1

Persoonlijk heb ik een haat/liefde verhouding met dierentuinen. In Namibië, Zuid-Afrika en op de Galapagos eilanden hebben wij (wilde) dieren in hun eigen leefomgeving gezien. Ik vergeet nooit meer dat wij uren reden in Namibië zonder iemand tegen te komen en ineens moesten stoppen voor een overstekende giraf van rechts. Het voelt niet helemaal goed om die beesten in hele kleine ruimtes te zien.

Kijkje in mijn leven mei #1

Maar goed, zoonlief heeft zo genoten. Nog steeds heeft hij het over dit kleine babyaapje. Zijn moeder hield zijn staart vast, terwijl het aapje enthousiast alle kanten op rende.

Kijkje in mijn leven mei #1

Voor dit broodje hamburger van de BBQ hebben wij 45 minuten in de rij gestaan. Best fijn dat zo’n dierentuin met nieuwe concepten komt, alleen jammer dat het personeel geen idee heeft hoe je in hoog tempo hamburgers moet bakken. Ik heb mij zo moeten inhouden. Het liefst was ik er naast gaan staan om die arme jongen te helpen. Oh en om nu te zeggen dat de burger het wachten én het geld waard was…

Kijkje in mijn leven mei #1

Diezelfde dag haalden wij onze dochter op bij haar vriendinnetje met het gevolg een spontane eetdate. Dichtbij werd een lading spareribs gehaald met friet en een gepofte aardappel. De volgende dag ben ik weer groente gaan eten, hoor.

Kijkje in mijn leven mei #1

Ook werkte ik deze maand aan een campagne over mijn voorraadkast met de kids om mij heen. Niet echt ideaal. Ik ben echt onder de indruk van alle reacties op Facebook. Leuk!

De BBQ stond bij ons ook weer voor het eerst aan met heerlijk gemarineerde gamba’s en manliefs favoriet tonijn in teriyaki met katenspek. Dit recept komt snel online.

Kijkje in mijn leven mei #1

Natuurlijk kon de zelfgemaakte tzatziki niet ontbreken. Ter voorbereiding laten wij de Griekse yoghurt altijd uitlekken en dat ziet er zo uit.

Kijkje in mijn leven mei #1

Kijk ons toch eens lekker borrelen en samen eten bij restaurant West. Op het plankje onze lievelingsworst: Vockingworst. Dit is een echte Utrechtse leverworst met een lekker biertje erbij.

Kijkje in mijn leven mei #1

Eindelijk naar een optreden van Harry Jekkers. Hier had ik zo naar uitgekeken. De beste man heeft 15 jaar niet opgetreden. Ik heb zo genoten. Die vent heeft zo’n fijne stem om naar te luisteren en prachtige teksten. Ik heb gelachen en was ontroerd. Na de voorstelling kwam Harry in de foyer een biertje drinken. Ik was zo onder de indruk van één tekst over zijn relatie met zijn broer. Ik heb gewoon gevraagd of hij dit voor mij wilde herhalen:

Mijn broer dat is een teller en houd van statistiek. Ik ben meer een noemer en houd van woorden en mystiek.

Door een schuine streep zijn wij gescheiden van elkaar. Maar vormen toch als breuk een onafscheidelijk paar.

Kijkje in mijn leven mei #1

Moederdag 2016 zal ik niet snel vergeten. Dochterlief heeft van haar eigen geld cadeaus voor mij gekocht: een elektrische pepermolen en een Mason Jar vol met snoep en een kaars. De pot met 227 redenen waarom ze van mij houdt is goud waard.

Kijkje in mijn leven mei #1

Onverwachts mee-eten bij de buren. Lekker genoten van de friet en ballen. De volgende dag startte mijn projectje met 2 andere buurvrouwen. Even niet snoepen en meer bewegen, want oh die bikini is in het zicht…

Kijkje in mijn leven mei #1

Mijn lunch van de gevulde avocado met aardappelsalade. Na het fotograferen ziet het er dan zo uit op mijn bord. Zoek de verschillen.

Kijkje in mijn leven mei #1

gevulde avocado met aardappelsalade

Foodpost! De nieuwe Tony Chocolonely is binnen: melk passievrucht yoghurt. Mijn god, wat is deze lekker. Al blijft de salted caramel mijn favoriet. Ik koop die smaak niet uit pure zelfbescherming. Op Snapchat (lekkeretenlinda) geef ik jullie een kijkje in alle foodpost van pakketjes tot nieuwe kookboeken.

Kijkje in mijn leven mei #1

De eerste afspraak voor de keuken is ook al geweest. De tekening is een vertrekpunt en ik ben zo benieuwd waar wij uiteindelijk op uit komen. In ieder geval een eiland met bar en een koelkast van boven tot onder.

Kijkje in mijn leven mei #1

Ben je nieuwsgierig naar mijn leven of meer foto’s van achter te schermen? Je kunt mij vinden op Instagram en of Snapchat (lekkeretenlinda). Dit weekend zit ik met 6 vriendinnen in Maastricht. Drie dagen van lekker eten & drinken, shoppen en heel veel gezelligheid. Kijk je mee via Snapchat? Enne, tips zijn ook altijd nog welkom.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.