3.6 uit 22 beoordelingen
bereiding 30 minuten
rusttijd 10 minuten

Zelf tortilla wraps maken

Oh wauw wat is zelf tortilla wraps maken makkelijk zeg en lekker! Ik ben verpest en weet niet of ik nog wel tortilla wraps uit de supermarkt wil eten. De smaak is zoveel beter dan die kant en klare variant. Alleen ken ik mezelf, over een paar weken sta ik gehaast in de winkel en gris dan toch weer snel zo’n verpakking uit het schap.

Een ding weet ik wel, dit recept ga ik nog heel veel vaak maken. Echt, ik ben er zo onwijs enthousiast over. Je hebt slechts 5 ingrediënten nodig en dan heb ik zout en water meegerekend. Juist, waarschijnlijk kun je nu zelf ook direct aan de slag. Het deeg is zo gemaakt en hoeft slechts even te rusten. In de tussentijd kun je de vulling voorbereiden voor op de wrap.

Enne, ik zeg dit niet snel. Maar ik vind toch echt dat jullie dit recept MOETEN uitproberen. Een waarschuwing vooraf: je wilt nooit meer anders.

zelf tortilla wraps maken

Zelf tortilla wraps maken

Ingrediënten

6 wraps
  • 250 gram spelt bloem
  • snufje zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel neutrale olijfolie
  • 150 ml warm water

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe kun je zelf tortilla wraps maken?

  • Neem een beetje van het warme water en los hierin het bakpoeder op. Doe de bloem, zout, olijfolie en de opgeloste bakpoeder met de rest van het water in een kom.
  • Meng goed door elkaar en kneed tot een soepel deeg. Is het deeg te nat, voeg dan meer bloem toe. Of meer water als het deeg te droog is.
  • Snijd in 6 – 8 stukken en draai er balletjes van. Dek af met huishoudfolie en laat 5-10 minuten rusten.
  • Bestuif het aanrecht met bloem. Rol uit tot een dunne lap. Bestuif je deegroller eventueel ook met bloem. Schud het overtollige bloem voorzichtig van de wraps af.
  • Bak de zelfgemaakte tortilla’s in een droge koekenpan op middelhoog vuur. De tortilla wrap is vrij snel gebakken. Blijf erbij staan. Zodra er een bubbel ontstaat en de onderkant bruine plekjes vertoond, kun je de wrap omdraaien en nog even aanbakken.

Linda’s Tips

  • Tip: persoonlijk houd ik van de kleinere wraps. Met onderstaande hoeveelheden kun je in een pan van 24 cm totaal 8 wraps maken.
  • Tip: de gebakken tortilla wraps kun je ook invriezen. Ik heb nu deegballetjes in mijn vriezer liggen, zodat ik de wraps ter plekke uitrol en bak.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.