• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • PASEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • PASEN 2021
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Zelf tortilla wraps maken

zelf tortilla wraps maken

maart 3, 2016 door Linda 58 Reacties

Oh wauw wat is zelf tortilla wraps maken makkelijk zeg en lekker! Ik ben verpest en weet niet of ik nog wel tortilla wraps uit de supermarkt wil eten. De smaak is zoveel beter dan die kant en klare variant. Alleen ken ik mezelf, over een paar weken sta ik gehaast in de winkel en gris dan toch weer snel zo’n verpakking uit het schap.

Een ding weet ik wel, dit recept ga ik nog heel veel vaak maken. Echt, ik ben er zo onwijs enthousiast over. Je hebt slechts 5 ingrediënten nodig en dan heb ik zout en water meegerekend. Juist, waarschijnlijk kun je nu zelf ook direct aan de slag. Het deeg is zo gemaakt en hoeft slechts even te rusten. In de tussentijd kun je de vulling voorbereiden voor op de wrap.

Enne, ik zeg dit niet snel. Maar ik vind toch echt dat jullie dit recept MOETEN uitproberen. Een waarschuwing vooraf: je wilt nooit meer anders.

zelf tortilla wraps maken

Zelf tortilla wraps maken

Recept voor 6 – 8 stuks:

  • 250 gram (spelt) bloem
  • snufje zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel neutrale olijfolie
  • 150 ml warm water

Stappen om zelf tortilla wraps te maken:

  1. Neem een beetje van het warme water en los hierin het bakpoeder op. Doe de bloem, zout, olijfolie en de opgeloste bakpoeder met de rest van het water in een kom.
  2. Meng goed door elkaar en kneed tot een soepel deeg. Is het deeg te nat, voeg dan meer bloem toe. Of meer water als het deeg te droog is.
  3. Snijd in 6 – 8 stukken en draai er balletjes van. Dek af met huishoudfolie en laat 5-10 minuten rusten.
  4. Bestuif het aanrecht met bloem. Rol uit tot een dunne lap. Bestuif je deegroller eventueel ook met bloem. Schud het overtollige bloem voorzichtig van de wraps af.
  5. Bak de zelfgemaakte tortilla’s in een droge koekenpan op middelhoog vuur. De tortilla wrap is vrij snel gebakken. Blijf erbij staan. Zodra er een bubbel ontstaat en de onderkant bruine plekjes vertoond, kun je de wrap omdraaien en nog even aanbakken.

Tip: persoonlijk houd ik van de kleinere wraps. Met onderstaande hoeveelheden kun je in een pan van 24 cm totaal 8 wraps maken.

Tip: de gebakken tortilla wraps kun je ook invriezen. Ik heb nu deegballetjes in mijn vriezer liggen, zodat ik de wraps ter plekke uitrol en bak.

zelf tortilla wraps makenZelf tortilla wraps maken is makkelijker dan je denkt. De smaak is zoveel lekkerder.

Nieuwsbrief: wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: DINER Tags: hoe maak je zelf tortilla wraps, tortilla recepten, tortilla's maken, wrap recepten, wraps, zelf maken, zelf maken recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Bas zegt

    maart 3, 2016 om 1:01 pm

    Dank hiervoor. Ga ik uitproberen!

    Beantwoorden
  2. Mara zegt

    maart 3, 2016 om 1:27 pm

    Hallo,
    Mag ik de tortilla wraps ook van boekweitmeel maken en dan ook in de zelfde verhouding. Misschien wordt je wel het kriegel van deze vraag. Maar niet geschoten is altijd mis.

    Groet,
    Mara

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 3, 2016 om 3:43 pm

      Ik heb het recept nog niet met meel gemaakt. Dus weet niet of je de verhouding 1 op 1 kan overnemen. Het zou wel met boekweit moeten kunnen. Al zou ik in het deeg wat kruiden en of knoflook toevoegen zodat de smaak van boekweit minder overheerst.

      Beantwoorden
  3. Karin Vlamings zegt

    maart 3, 2016 om 2:10 pm

    Wat kun je het beste voor bloem gebruiken als je het glutenvrij wilt maken?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 3, 2016 om 3:44 pm

      Hi, zie mijn eerdere opmerking. Je hebt dan boekweitmeel bijvoorbeeld nodig en wijnsteenbakpoeder (glutenvrij). Of maïsmeel, kijk wel of het 100% glutenvrij is. Ik weet alleen de verhouding niet precies qua water en meel. Dus eigenlijk even uitproberen. Het deeg moet het gevoel van klei geven. Gr. Linda

      Beantwoorden
  4. Alex zegt

    maart 3, 2016 om 5:06 pm

    Oh wat hou ik van zelfgemaakte tortillawraps! 😀 maar ondanks dat het weinig werk is ben ik soms liever lui dan moe … Wil daarom graag proberen ze een keer in te vriezen met n hele hoop tegelijk, hoe zou je die dan het beste kunnen ‘verpakken’? 🙂

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 4, 2016 om 2:35 pm

      Hi Alex, ik heb van die zipp lock zakjes van de Ikea. Die heb je in verschillende maten en zo liggen ze nu in de vriezer. Zo kan ik er wat afhalen.

      Beantwoorden
  5. Lyd zegt

    april 15, 2016 om 2:50 pm

    Zou je dit ook kunnen maken van spelt meel?
    En wat zou dan de verhouding zijn?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 15, 2016 om 5:13 pm

      Hi Lyd, je kunt de wraps ook met speltbloem maken en dan hoef je de verhouding niet aan te passen.

      Beantwoorden
  6. Kim zegt

    mei 27, 2016 om 7:27 pm

    Hi Linda,
    Zou het mogelijk zijn deze wraps met kokos- of amandelmeel te maken?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 30, 2016 om 9:32 am

      HI Kim, ik heb het zelf nog niet uitgeprobeerd, dus kan er geen antwoord op geven. Probeer het eens uit met een kleinere hoeveelheid. Gr. Linda

      Beantwoorden
  7. Sofie zegt

    juli 6, 2016 om 10:53 pm

    Heel lekker! Beste recept.

    Beantwoorden
  8. Lisanne zegt

    juli 15, 2016 om 7:34 pm

    Ik ben vandaag aan de gang geweest met speltmeel en mijn wraps zijn of te hard (ik kan ze niet meer vouwen) of te dik (een beetje te degig). Ben ook nog een behoorlijke newbie in de keuken, dus ik weet niet precies wat ik fout heb gedaan. Het speltmeel van de supermarkt heb ik gezeefd, ervan overtuigd dat het dan speltbloem werd. Zou dat mijn fout geweest kunnen zijn?

    P.S. Ik vond het al met al toch behoorlijk veel werk: één voor één die wraps bakken kost veel tijd! Makkelijk recept wel, maar toch nog wel veel moeite.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juli 17, 2016 om 1:20 pm

      Hi Lisanne, voor de wraps heb je bloem nodig en geen meel. Door het zeven krijg je geen bloem. Ik ben bang dat het daar mis is gegaan. Gr. Linda

      Beantwoorden
  9. joy zegt

    augustus 13, 2016 om 2:18 pm

    Ik gebruik een combinatie van amandelmeel en kokosmeel, iets meer vocht en een eetlepel psyllium husk. Misschien een tip voor de low-card eters onder ons 🙂

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 22, 2016 om 10:13 am

      Hi joy, dank je wel voor de tip. Gr. Linda

      Beantwoorden
  10. Felke zegt

    september 23, 2016 om 2:50 pm

    Inderdaad, met speltMEEL zijn ze veeel te hard 🙁 onmogelijk te plooien!
    Waarom boekweitMEEL dan wel?
    Veiligst gewoon tarwebloem dan proberen?

    Groetjes,
    Felke

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 23, 2016 om 3:29 pm

      HI Felke, ik heb geen boekweitmeel gebruikt maar speltbloem. Je kunt ze ook met tarwebloem maken. Succes. Gr. Linda

      Beantwoorden
  11. Felke zegt

    september 23, 2016 om 4:49 pm

    Ik probeer het opnieuw met tarwebloem!

    Thanks!
    Felke

    Beantwoorden
  12. Felke zegt

    september 30, 2016 om 10:23 am

    Dag Linda,
    ik probeerde de wraps uit met tarwebloem.
    Van smaak zijn ze echt top, maar ik kan ze niet oprollen 🙁
    Ze zijn wel wat flexibel, maar van zodra ik er vulling opdeed en wilde dichtrollen dan scheurde de wrap…

    Felke

    Beantwoorden
  13. Merel zegt

    februari 13, 2017 om 8:17 pm

    Ik maakte dit recept omdat ik vanavond tortilla’s wilde maken, maar vergeten was een pakje kant-en-klare wraps te kopen… De reactie van mijn puberzoon: “mam, dit is mijn nieuwe lievelingseten” : )
    Ze waren heerlijk. Zoals je al schreef: je wil nooit meer anders.

    Beantwoorden
  14. Maryjan zegt

    augustus 18, 2017 om 3:52 pm

    Thanks voor recept, ik heb ze alleen gekruid met sambal,komijn, knoflook gewoon waar ik zin in had. Tortilla van gebakken in koekenpan. En restant daarna in stukjes gesneden en met olie ingesmeert en gebakken in de oven.mmmm heerlijk bij de borrel met humus, salade of zoals de kleine met smeerkaas. Worden dan soort mix van toastje,chips.

    Beantwoorden
  15. Thea zegt

    januari 20, 2018 om 7:57 pm

    Hoi Linda,
    Ik heb deze tortilla’s ook gemaakt en als bolletjes ingevroren. Nu mijn vraag… kan ik ze na ontdooien allemaal vooraf al bakken en daarna vlak voor het eten allemaal tegelijk opwarmen in de magnetron? Ik wil verschillende vullingen maken en dat ieder aan tafel zelf kan vullen. Ben benieuwd naar je antwoord.
    Groetjes Thea

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 22, 2018 om 10:16 am

      Hi Thea, ik denk dat het lekkerder is om ze ter plekke af te bakken. Ik gebruik de magnetron eigenlijk niet. Je kunt ze ook met aluminiumfolie verwarmen in de oven.

      Beantwoorden
  16. De Zwarte Hand zegt

    januari 23, 2018 om 12:00 am

    Het genoemde recept is als brooddeeg. De verhoudingen zijn ongeveer 100% bloem, 60 > 67% water, 2 > 3% zout, 0,8 > 2% gist, (scheutje olijfolie).
    Het gebruik van natriumbicarbonaat als rijsmiddel gebruikt men eigenlijk bij koek. In brooddegen wordt gist gebruikt. Als je haast hebt neem je bicarbonaat (Baking Soda van Arm & Hamer 0,80 €) en laat je het deeg kort rusten. Bij gist, en zeker bij weinig gebruik van gist, laat je het deeg langer tot lang rusten. Denk aan 10 min.+ 30 + 60 min. Dan is het deeg beter verwerkbaar. Het wordt soepeler en je kan het beter uitrollen. Bij korte rust krimpt het deeg direct weer terug.
    Dit recept wordt op voor Italiaanse pizza gebruikt. Je zet het deeg en laat het een dag rusten in de koelkast. Er begint een fermentatie proces: de ‘scherpe randjes’ gaan uit het deeg. Wat wenselijk is voor hen die gluten vrij moeten eten. Let op: 100% gluten vrij bestaat niet. Maar het beste succes heb je als met een voordeeg van een week oud werkt. En dan moet je ook nog het nieuwe deeg een drie tal dagen laten fermenteren. Dit fermentatieproces heeft ook het voordeel dat je product super krokant wordt. Bij pizza heel lekker.

    Persoonlijk verwerk ik het gezette deeg als volgt: 10 -20 min. kneden. Minimaal 30 > 60 min. rusten. Nu het deeg in gelijke stukken verdelen en opbollen. Bollen in een grote met bloem bestoven brooddoos in koelkast zetten. Morgen het deeg een uur voor verwerking uit koelkast halen. Nu komt het deeg op kamer temperatuur. Bestuif de werkbank.
    Voor pizza de bollen NIET uitrollen maar van binnen naar buiten uitduwen. Je creëert nu een rand, de corona. Deze houdt de vulling binnen boord. Zo heet mogelijk, dus kort, afbakken. Bijvoorkeur op een gladde steen. Deze houdt de oventemperatuur goed vast. Voor steenoven pizza effect de corona met gasbrander nabranden.
    Voor wraps en de Turkse lahmaçun met rolstok in 1 a 2x zo dun mogelijk uitrollen. Hierbij het deeg steeds draaien voor behoudt ronde vorm. Pan verhitten en de wraps om en om keren en kort afbakken. Ze zijn zo gaar. Anders wordt ie droog en gaat scheuren bij oprollen.
    Bij de lahmaçun eerst het gehakt-tomatenpuree vulling zo dun mogelijk aanbrengen en aan één kant afbakken. Je ziet het vlees garen. Beleggen met sla, tomaat, kool, knoflooksaus etc.

    Tip: Je kan dit recept ook gebruiken met Falafel. Lekker vegetarisch.

    Eet smakelijk.

    Beantwoorden
    • Jolande zegt

      augustus 16, 2020 om 5:05 pm

      Twee jaar (Augustus 2020) na dato kom ik op de site van Linda met dit geweldige recept. In jouw uitgebreide (lekkere tips) reactie lees ik dat je het hebt over natrium bicarbonaat = baking soda. In het recept van Linda lees ik bakpoeder als rijsmiddel.

      Beantwoorden
      • Marcel zegt

        november 15, 2020 om 7:41 pm

        Baking soda (bicarbonaat, oranje pakje: arm&hammer) maakt je baksel veerkrachtig. Dat wordt gebruikt voor brood en broodachtige producten. Je wilt de wraps veerkrachtig (tikje elastisch) hebben, anders rollen ze niet goed, als je ze gaat eten.

        Gist (vers of instant) maakt je baksel nog veerkrachtiger. Je kunt inderdaad al een week van te horen bezig zijn met je deeg, maar dat vind ik persoonlijk wat veel. Gist heeft echter wel wat rusttijd nodig, om de suikers in je deeg om te zetten in alcohol en de gluten te binden tot langere strengen.

        Bakpoeder (die zakjes die vaak bij taart en koek worden gebruikt) maakt je baksel bros. Heel lekker bij apptaart en speculaas. Minder als je daarna je baksel wilt vullen en oprollen.

        Beantwoorden
  17. Nicole zegt

    februari 13, 2018 om 10:19 am

    Bedankt voor je recept! Stukken beter dan die dikke glutenvrije wraps uit de supermarkt!
    Alleen waren ze een beetje breekbaar, nu gingen ze in de over als burritos en viel het mee.
    Bak ik ze dan te lang? Kreeg geen bubbel op half hoog vuur. Moeten ze dan op hoog vuur?

    Beantwoorden
  18. Wrappie zegt

    februari 20, 2018 om 5:40 pm

    Hoi,

    Leuk! Maar ik heb nogal moeite met ze heel plat uit te rollen, deeg krimpt dan weer ineen. Resultaat: dikke koeken.

    Doe ik iets fout? Wat kan er mis zijn?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 21, 2018 om 11:02 am

      Hi, je zou het deeg even kunnen laten rusten. Bij mij rolt het ook iets terug hoor, maar minder denk ik.

      Beantwoorden
    • theo zegt

      maart 2, 2021 om 7:54 pm

      Je moet het deeg eerst op kamertemperatuur brengen zo een uurtje op voorhand

      Beantwoorden
  19. mariette zegt

    maart 15, 2018 om 1:00 pm

    ooooh wat heerlijk !! goed recept, heel het gezin blij ? ze lukten in één x prima . nog wel n vraagje : vries je ze ook weleens in na t bakken ? leek me nog makkelijker ? maar gaat dat ?
    groetje!

    Beantwoorden
  20. Patricia zegt

    april 24, 2018 om 1:04 pm

    Super lekker, zo gemaakt!!

    Bedankt v recept

    Nog idee voor vulling?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 26, 2018 om 11:35 am

      Hi Patricia, natuurlijk heb ik een ideetje. Wat dacht je hiervan https://www.lekkeretenmetlinda.nl/zelf-burritos-maken-zonder-pakje-en-zakje/ Gr. Linda

      Beantwoorden
  21. Lucie zegt

    juni 15, 2018 om 7:25 pm

    Ha Linda,
    Ik heb de wraps vandaag gemaakt. Smaak is heerlijk, maar heb je nog een tip hoe ik het uitgerolde elastische deeg fatsoenlijk in de koekenpan krijg?
    Groetjes Lucie

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 18, 2018 om 1:36 pm

      Hi Lucie, heb je bloem op het aanrecht gedaan tijdens het rollen? Je zou het deeg er eigenlijk zo af moeten kunnen pakken.

      Beantwoorden
      • Lucie zegt

        juni 18, 2018 om 8:32 pm

        Ha Linda, 
        Ik heb bloem gebruikt op het aanrecht en kreeg het er makkelijk af. Alleen bij het overbrengen van het aanrecht naar de pan rekte het aan alle kanten uit zodat ik het niet fatsoenlijk  (ging dubbel) in de pan kreeg. 

        Beantwoorden
  22. Cleota Zebeda zegt

    september 21, 2018 om 7:04 pm

    Hai Linda,
    Ik heb ze net met tarwebloem gemaakt en het is zo simpel maar heel lekker. Ik heb de bolletjes iets langer laten rusten. Ze zijn heel zacht en vouwbaar, ik wil niets anders meer.
    Bedankt. Groetjes, Cleo

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 25, 2018 om 3:44 pm

      Hi Cleo, dank je wel voor je reactie. Fijn om te horen. gr. Linda

      Beantwoorden
  23. John zegt

    oktober 6, 2018 om 10:29 am

    Als je i.p.v water de half om half melk en water doe dan is hij herlijk zacht.

    Beantwoorden
  24. Gerda zegt

    januari 26, 2019 om 1:45 pm

    Ik heb ze net gemaakt met speltbloem en ze zijn heerlijk geworden.
    Andere recepten geprobeerd, maar dan kon ik ze nooit rollen, maar bij deze was dat geen probleem!

    Beantwoorden
  25. kleine feitjes zegt

    maart 15, 2019 om 3:51 pm

    je hebt boven aan bij voor hoeveel personen het is gezet:’ recept voor voor 6-8 stuks’ en het moet zijn ‘recept voor 6-8 stuks’ dus geen dubbele voor xD

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 18, 2019 om 9:49 am

      Hi Marijke, dank je wel voor je oplettendheid. Ik heb het aangepast.

      Beantwoorden
  26. Peggy zegt

    mei 11, 2019 om 3:12 pm

    Te grappig om niet te delen: ik maakte je recept met boekweitmeel en heb speciaal een deegroller gekocht voor je recept. Maar ik dacht, speltmeel heeft gluten dus ik voeg een theelepel psyliumpoeder toe aan het boekweitmeel. Bakpoeder had ik niet, wél baking soda… kortom, de wraps zijn hartstikke mislukt maar het werden uiteindelijk lekkere pitabroodjes, gesmuld!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 13, 2019 om 3:26 pm

      Hi Peggy, goed om te horen. En zelf speciaal een deegroller gekocht. Ik ben benieuwd naar de “echte” wraps. Leuk. Gr. Linda

      Beantwoorden
  27. Marga Jeeninga zegt

    mei 24, 2019 om 12:17 am

    Hoi Linda,
    Zou ik de wraps al kunnen uitrollen en dan in de vriezer doen ?? i.p.v de deegballen ? En zou ik ze eerst moeten ontdooien , lijkt mij wel.
    Vriendelijke groet Marga.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 25, 2019 om 10:10 am

      Hi Marga, ik heb dit zelf nog niet eerder uitgeprobeerd. Laat je mij weten of het is gelukt?

      Beantwoorden
      • marga zegt

        september 25, 2019 om 10:49 am

        Hoi Linda,
        Was meer een grapje. in bedoel gewoon de deeg ballen invriezen of de wraps bakken en met een vel bakpapier er tussen invriezen, Dit heb ik gedaan en ze waren heerlijk ze hoefde niet perse warm gemaakt te worden.
        Groet Marga

        Beantwoorden
  28. Joke zegt

    juni 30, 2019 om 6:36 pm

    Bij mij worden het keiharde plankjes, ik weet niet wat ik verkeerd doe. Alles precies opgevolgd. Ik vind koken leuk, maar talent heb ik niet echt?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juli 2, 2019 om 9:55 am

      Hi Joke, wat vervelend. Ik weet niet wanneer je het geprobeerd hebt. Het zou aan je bloem kunnen liggen, de warmte van bijv. zaterdag. Het belangrijkste is eigenlijk dat het deeg even kan rusten en dat je de wraps kort bakt, anders worden ze inderdaad hard en onbuigzaam. Was de smaak wel goed? Succes voor een volgende keer. Gr. Linda

      Beantwoorden
  29. Inge zegt

    augustus 26, 2019 om 8:59 pm

    Lekker hè? Nu nog hopen dat ik voor m’n verjaardag een tortillera (tortilla pers) krijg! Eerst deeg uitrollen en dan de deeglapjes invriezen gaat prima wanneer je tussen alle deeglapjes een stuk op maat geknipt bakpapier legt, Daarna kun je het hele pakket in een diepvrieszakje invriezen!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 16, 2019 om 4:05 pm

      Ik hoop ook dat je een tortilla pers krijgt. Misschien anders van de Sint of kerstman? Enne, dank voor de tip.

      Beantwoorden
  30. RGM Gonzales zegt

    augustus 27, 2019 om 4:52 pm

    Probeer ze eens te maken van maismeel (Maseca) dan heb je de tortilla zoals ze horen te zijn.
    Veel lekkerder en glutenvrij 😉
    En als een Mexicaans restaurant geen maistortillas heeft , dan weet je ook gelijk dat het geen echt Mexicaans restaurant is…tortillas son de maiz!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 16, 2019 om 4:06 pm

      Hi Ron, dank voor de tip. Ik ga eens op zoek naar een recept met maismeel. Gr. Linda

      Beantwoorden
  31. Sharon zegt

    oktober 12, 2019 om 12:03 pm

    Nou , deze lukken he-le-maal niet?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      oktober 14, 2019 om 1:37 pm

      Hi Sharon, wat vervelend. Wat is er niet gelukt? En heb je het recept 100% aangehouden of aanpassingen gemaakt? Ik hoor het graag.

      Beantwoorden
  32. Gerlinde zegt

    december 16, 2019 om 10:37 pm

    Hallo,

    Een vraagje : kan je deze (een paar) dagen op voorhand maken en dan de dag zelf even opwarmen in microgolf ? Of die je dan je wraps onrecht aan ?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 23, 2019 om 2:32 pm

      Hi, ik zou dat niet doen. Dan zijn ze vast niet lekker meer. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Pasen 2021

Pasen 2021

Vier Pasen met Linda

  • – Kwarkbolletjes
  • – 3x Aspergesoep
  • – Hartige taart met Boursin

Bietensalade met geitenkaas

bietensalade

Weekmenu 197 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Met de kabeljauw uit de oven Jamie Oliver style maak je heerlijke vispakketjes met tomaat, mozzarella en olijven die je kunt aanpassen per persoon. Kabeljauw uit de oven Jamie Oliver
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)

Instagram

lekkeretenmetlinda

Linda Peek
WEEKMENU ~ Aankomende week is het de Nationale Wee WEEKMENU ~ Aankomende week is het de Nationale Week Zonder Vlees. Om die reden is het nieuwe weekmenu compleet vegetarisch. Nou houd ik echt van een lekker stukje vlees, maar dat hoeft niet elke dag. Daarom steun ik dan ook dit te gekke initiatief, dat vanaf maandag 8 maart start. Iedereen die zich inschrijft krijgt toegang tot het @weekzondervlees receptenboekje. Hierin vind je voor de hele week makkelijke vegetarische gerechten, van ontbijt tot diner!

Persoonlijk eet ik het liefst vegetarisch zonder vleesvervangers. Dat zie je ook terug in mijn vegetarische weekmenu. Ik geef je inspiratie om zelf vegetarische balletjes te maken met peulvruchten, geef je tips om tempeh op smaak te brengen en laat je kennismaken met pulled oats. Voor het weekend heb ik een heerlijke vegetarische amuse klaargezet. En zondag staat er een lekker toetjes voor Pasen op de planning. Langzaam start de inspiratie voor Pasen, vanaf eind volgende week ga ik "los". Maar eerst gaan we super lekker vegetarisch eten.

Swipe naar rechts voor de recepten. Check de recepten via de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-198/

Vind je het lastig omlekkere vegetarische recepten te bedenken? Bewaar dit weekmenu dan ter inspiratie. Klik op het icoontje rechts en maak een nieuwe verzameling (Weekmenu)

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #winter #winterrecepten #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #stamppot #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #weekzondervlees #vegetarischerecepten
RODE CURRY NOEDELSOEP ~ Het is weer eens tijd voor RODE CURRY NOEDELSOEP ~ Het is weer eens tijd voor een goed gevulde maaltijdsoep. Dit keer is het een rode curry noedelsoep boordevol groente. Het is een maaltijdsoep voor doordeweeks, want binnen 20-25 minuten staat deze Thaise rode curry soep op tafel.

Ik ben dol op de Thaise keuken. De basis van de rode curry noedelsoep bestaat uit rode curry pasta, noedels en kokosmelk. In mijn koelkast staat altijd een goed potje rode curry pasta om een gerecht mee op smaak te brengen. Daarbij vind ik noedels ideaal, want dit hoef je alleen even kort te koken of te wellen en dan zijn ze klaar voor gebruik. En met kokosmelk maak je elk gerecht lekker, wat mij betreft. 

De kids slurpen deze soep makkelijk naar binnen én zeuren zo niet over de broccoli die ik erin heb gedaan .....

Trek gekregen in deze makkelijke maaltijd? Check mijn bio voor het recept of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/rode-curry-noedelsoep/

#lekker #lekkerkoken #heerlijketen #winter #winterrecepten #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkeretenmetlinda #soep #maaltijdsoep #noedels #noedelsoep #rodecurry
WEEKMENU ~ Weet jij al wat je wilt eten deze week? WEEKMENU ~ Weet jij al wat je wilt eten deze week? Ik heb weer een weekmenu met makkelijke recepten voor je klaargezet. Door het zalige weer van afgelopen week krijg ik helemaal zin in de lente en zomer tegelijk en dat kun je terug zien in de eetplanning van deze week.

Zo staat er een lente stamppot met bloemkool en rucola in het weekmenu. Met de kip siam waan je je even op vakantie in Thailand. We doen Mexico aan met de kip fajitas pasta en probeer ook de klassieke Italiaanse combinatie van tomaten, ricotta en spinazie eens uit.

Swipe naar rechts om de recepten te bekijken. Check de recepten via de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-197/

Vind je het lastig om elke week weer te bedenken wat er op tafel moet komen? Bewaar dit weekmenu dan ter inspiratie. Klik op het icoontje rechts en maak een nieuwe verzameling (Weekmenu)

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #stamppot #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #stamppot #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
KIP TANDOORI ~ Voor kip tandoori kun je natuurlijk KIP TANDOORI ~ Voor kip tandoori kun je natuurlijk een pak Knorr Wereldgerechten kopen of zelf maken. Een kant en klaar pak kip tandoori kopen is makkelijk, dat begrijp ik heel goed. Alleen is zelf kip tandoori maken zoveel lekkerder en eigenlijk heel makkelijk. Kijk maar mee, hoe ik dit doe.

De basis voor koken zonder pakjes en zakjes is een goede kruidenkast. Zo maak je makkelijk en snel je eigen kruidenmix. Voor de kip tandoori voeg je een aantal kruiden bij elkaar en vervolgens laat je de kip hierin marineren.

Zet de ingrediënten op je boodschappenlijst en maak dit recept. Sla het recept even op (druk op het vlaggetje rechtsonder), zodat je deze kip tandoori later makkelijk kunt terugvinden en zelf kunt maken.

Trek gekregen in deze makkelijke maaltijd? Check mijn bio voor het recept of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/kip-tandoori-met-rijst-en-sperziebonen/

#lekker #lekkerkoken #heerlijketen #winter #winterrecepten #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkeretenmetlinda #kip #kiptandoori #tandoori #kokenzonderpakjesenzakjes #sperziebonen #wereldgerechten
Meer laden Volg mij op Instagram
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SAVE & ACCEPT