Kijkje achter de schermen oktober

De foto’s op mijn camera zijn als een soort dagboek. Heerlijk om even doorheen te scrollen en om zo een nieuw kijkje achter de schermen te maken. Het enige is dat ik geen keuzes kan maken uit de foto’s en er weer bijna 5.000 foto’s op de filmrol staan. Laat manlief het maar niet horen.

Begin oktober gaan wij traditie getrouw met 8 gezinnen een weekendje weg. De tijd staat in het teken van onze kinderen. Nieuw is dat de kids vrijdags zelf hun eigen eten maakten. Oh wat heerlijk om te zien dat de meiden een pasta pesto in elkaar draaiden. Daarna gingen wij aan de tapas. Zo leuk om te zien dat vrienden J. een recept van collega Brenda Kookt had gemaakt. De patatas bravas zetten wij hier binnenkort ook op het menu.

kijkje in mijn leven oktober

Kijk, na al dat klussen heb ik mezelf verwend met een nieuwe vaas en bloemen. Stap voor stap ben ik mijn huis aan het opruimen. Ik raak er niet over uitgepraat hoe blij ik ervan wordt. Het voelt heel goed om allerlei “zooi” het huis uit te gooien.

kijkje in mijn leven oktober

Mijn job is toch zeker de leukste die er is. Zo had ik een “persdiner” van het nieuwe boek van Uit Pauline’s Keuken. Het gebakken platbrood op de cover is mijn nieuwe favoriet. Daarbij heb ik nooit geweten hoe gekookte boekweit smaakte. Ik maak er snel een lekker ontbijtje mee.

kijkje in mijn leven oktober

Zo Tante Koosje kan ik van mijn lijstje strepen. Eindelijk ben ik er een keer wezen eten. Ik heb geen idee meer wat er allemaal geserveerd is. Het zag er allemaal prachtig uit met fantastische smaakcombinaties. De bediening vond ik een tikkeltje formeel en soms storend. Maar dat komt meer omdat wij zo druk met zijn 6-en aan het praten waren dat er nauwelijks aandacht was voor de uitleg van het wijnarrangement…

kijkje in mijn leven oktober

Mijn hobby is toch wel borrelen en eten met vrienden. Op een zondagmiddag at ik o.a. dit tonijn hapje. Ik ga er snel mijn eigen draai aan geven, want het kan zo met kerst op tafel worden gezet.

kijkje in mijn leven oktober

Ja, achter de schermen ben ik al druk bezig met mijn kerstdiner. Ik heb besloten om het dit jaar iets meer profi aan te pakken. Een bevriende chef kok heeft even meegekeken naar mijn ideetjes. Oh het gaat zo leuk worden dit jaar. Ik ga ook proberen om de gerechten er op een makkelijke manier feestelijker uit te laten zien. En tja als ik het kan, lukt het jou ook. De rest van de dag heb ik gebruikt ter inspiratie. Heerlijk hoor om alleen even te lunchen.

kijkje in mijn leven oktober

Ondertussen spoken er ook allerlei receptjes met pompoen, ovenschotels, stoofperen en kruidnoten door mijn hoofd. De eerste gerechten zijn al op de foto gezet. En de stoofperen uit de tuin van de buren zijn top.

kijkje in mijn leven oktober

De kids hadden deze maand ook nog een weekje vakantie. Voor mij altijd weer even puzzelen hoe ik dit met werk regel. Dit keer ging het vrij gemakkelijk. Al maanden zeuren de kids om zwembad kaartjes van een grote keten eindelijk te verzilveren. Ik heb het nooit zo op zwemmen. Uiteindelijk was het super leuk. Ik heb het innerlijke kind in mij losgelaten en ben tientallen keren gillend van allerlei glijbanen gegaan. Daarna konden wij nog op het terras een drankje met bitterbal nemen.

kijkje in mijn leven oktober

Twee keren lunchen achter elkaar, doen jullie dit wel eens? Het is niet mijn gewoonte. Maar tijdens een shopdag met dochterlief komen wij na de lunch langs het Snack Atelier van Sergio Herman. Wij proeven een frietje en zullen wij er dan toch maar eentje delen? De friet is lekker en verschilt niet zoveel van de Friet Winkel of Friet District. Totdat je de sauzen neemt. De basilicum mayonaise is echt GEWELDIG. Een haute cuisine frietje voor 5 euro.

kijkje in mijn leven oktober

Zo hoort elke zondag te zijn. Lekker eten met vrienden. Wie had ooit gedacht dat je eind oktober nog buiten kon zitten en barbecueën? Heerlijk zeg.

kijkje in mijn leven oktober

Ik duik met mijn hoofd weer in het herfst- en winterseizoen. De eerste Sinterklaas recepten staan al op de foto en de kerst zal niet lang meer op zich wachten in huize Linda.

Ben je nieuwsgierig naar mijn leven of meer foto’s van achter te schermen? Je kunt mij vinden op Instagram (Stories) en of Snapchat (lekkeretenlinda). Op naar het volgende kijkje in mijn leven.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.