• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Havermoutbrood met hazelnoten en rozijnen

gezond havermoutbrood

april 2, 2015 door Linda 20 Reacties

Zelf brood maken vind ik zalig. Lekker met de handen in het deeg en flink kneden. Mijn vader’s speltbrood is natuurlijk favoriet. Alleen heb ik hier niet altijd de tijd voor. Een alternatief is brood bakken zonder te kneden, zoals dit recept voor een gezond havermoutbrood met hazelnoten en rozijnen. Hup alle ingrediënten in een kom, mixen, in een cakeblik storten en 30 minuten wachten tot het brood gaar is. De geur die ondertussen in het huis hangt, zalig.

Ok, aan de slag dan maar met dit havermoutbrood recept. Of is het een bananabread of toch een cake? Door de hazelnoten en rozijnen heeft het zelfgemaakte brood ook iets weg van krentenbrood. Natuurlijk gezoet met bananen en dadels. Één ding is duidelijk, het gezonde havermoutbrood is super lekker en ook nog eens makkelijk klaar te maken. Maakt mij niet uit hoe jet het noemt.

Het brood heeft geen beleg nodig en kun je zo uit het vuistje eten. Persoonlijk houd ik van een beetje gezouten roomboter en een plak geitenkaas of jam voor de kinderen. Het gezonde havermoutbrood is een geweldig alternatief voor alle zoete broodjes bij een feestontbijt zoals Pasen. Ook Reny van Mind Your Feed heeft allerlei lekkers voor jullie klaarstaan voor een happy healthy Paasontbijt of Paaslunch.

gezond havermoutbrood

Gezond havermoutbrood

recept voor 1 brood

  • 50 g havermeel of havermout
  • 3 eieren
  • 2 rijpe bananen
  • 5 medjoul dadels
  • 120 g speltmeel
  • 70 g amandelmeel
  • 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
  • 4 eetlepels rozijnen
  • 4 eetlepels hazelnoten
  • 1 theelepel vanille essence
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • garnering: haver- /speltvlokken
  • optioneel: 2 eetlepels pompoenpitten
  • bakpapier of olie om bakblik in te vetten
  • extra nodig: cakeblik van 17 x 11 of 30 x 11

Stappen om gezond havermoutbrood te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop de eieren los, prak de bananen, snijd de dadels in stukjes en meng door elkaar.
  2. Voeg het havermeel, speltmeel, amandelmeel, bakpoeder, rozijnen, hazelnoten, vanille essence, kaneel, zout en pompoenpitten (optioneel) toe en mix goed door elkaar.
  3. Bekleed het cakeblik met bakpapier of vet in met olie. Schep het deeg erin en bestrooi met de vlokken.
  4. Bak 30 tot 40 minuten gaar in de oven.

Tip: voor een broodvorm heb je een cakeblik van 17 x 11 cm nodig. Ik heb dit niet in huis en heb dan ook een standaard blik van 30 x 11 cm gebruikt waardoor mijn brood qua uiterlijk meer weg heeft van een cake.

Inspired by: Havermoutje

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Gezond havermoutbrood recept met bananen, hazelnoten en rozijnen. Het brood kan niet mislukken, want je stort alle ingrediënten in een bakblik.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: KERST, LUNCH, ONTBIJT, PASEN, SNACK Tags: bakrecepten, bananabread, brood bakken zonder te kneden, feestontbijt, haverm, havermout, havermout brood, havermout ontbijt, havermout ontbijt recepten, havermout recepten, makkelijk en gezond ontbijt, verwenontbijt, verwenontbijt recepten, zelf brood maken, zondagochtend ontbijt

Lees Interacties

Reacties

  1. janine zegt

    april 2, 2015 om 10:20 am

    Het ziet er heerlijk uit! Waarmee zou ik de amandelmeel kunnen vervangen? Ben er namelijk allergisch voor.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 2, 2015 om 11:16 am

      Gebruik wat meer havermoutmeel of speltmeel.

      Beantwoorden
      • Maria zegt

        februari 25, 2016 om 12:47 pm

        Voor diegene die de amandelen duur vindt, ik koop bij de jumbo de
        garneer amandelen die zijn een stuk goedkoper . Ik doe ze door de eclectische koffiemolen en heb daarmee ook amandelmeel..
        Ik vervang de zonnebloempitten door walnoten, omdat ik die zelf heb. Het brood is heerlijk.

        Beantwoorden
  2. wendy zegt

    april 2, 2015 om 1:10 pm

    ik neem aan blanke hazelnoten of met hetvliesje erom heen

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 2, 2015 om 3:24 pm

      Hi Wendy, klopt blanke hazelnoten. Groeten, Linda

      Beantwoorden
      • Anita vH zegt

        augustus 23, 2015 om 7:18 pm

        Nootjes met vliesje erom smaken ook prima hoor 🙂

        Beantwoorden
  3. claudy zegt

    april 3, 2015 om 3:53 pm

    Kan het ook zonder spelt (ivm de gluten)?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 4, 2015 om 8:41 am

      Gebruik dan meer ander soort meel (havermeel / amandelmeel etc) . De structuur kan dan wel iets anders worden.

      Beantwoorden
  4. Fabienne zegt

    april 12, 2015 om 10:36 am

    Hooi Linda, ik neem aan dat je ook andere noten kunt gebruiken? Heb alles in huis behalve de hazelnoten, wel bijvoorbeeld walnoten.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 12, 2015 om 12:43 pm

      Natuurlijk, dat maakt niet uit. Succes ermee!

      Beantwoorden
  5. Marijke zegt

    mei 21, 2015 om 8:22 pm

    Hoi,
    Lijkt me een prima en lekker recept! Hoop dat het net zo in de smaak valt als de appelkoeken met havermout. Wil het graag gaan proberen, maar zou dan graag de dadels weglaten. Kan ik die bijvoorbeeld vervangen door rozijnen, of hebben ze een belangrijke functie in de structuur van het brood?
    Groetjes,
    Marijke

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 21, 2015 om 9:17 pm

      In principe zou je andere gedroogd fruit kunnen gebruiken zoals rozijnen of abrikozen.

      Beantwoorden
      • Marijke zegt

        mei 25, 2015 om 4:59 pm

        Bedankt voor de reactie.
        Vandaag heb ik ‘m gemaakt en hij is goed gelukt, heerlijk!

        Beantwoorden
  6. Anita vH zegt

    augustus 23, 2015 om 7:16 pm

    Ooohh … Hmmm
    Ik denk dat dit brood mijn nieuwe favoriet is geworden. Voor mij heeft ’t gewonnen van het bananenbrood van Amber Albarda.
    Thanx voor het delen van dit recept!

    Beantwoorden
  7. Annet zegt

    januari 3, 2016 om 9:16 pm

    Heb dit vandaag gemaakt. Heb alleen havermout vlokken tot meel gemalen en verder geen andere meel gebruikt. Het resultaat is werkelijk fantastisch. Dit recept wordt een blijvertje.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 3, 2016 om 9:19 pm

      Wat een fijne enthousiaste reactie. Dank je wel. Varieer er lekker op los!

      Beantwoorden
      • nathalie van strijp zegt

        januari 9, 2017 om 11:17 pm

        Dit brood maak ik al maanden bijna elke week, met alleen havermoutmeel en zonder dadels en allerlei noten, ik maak hem in een kwartier en het is echt altijd lekker! Ben nu aan het zoeken naar hartig brood voor erbij. Dank je wel ben echt superblij met dit recept.

        Beantwoorden
        • Linda zegt

          januari 14, 2017 om 4:50 pm

          Hi, goed om te horen zeg. Heb je een voorkeur voor een bepaalde smaak? Ik wilde er toevallig nog een hartige variant van maken. Enne, heb je mijn mail gezien van vrijdag? Gr. Linda

          Beantwoorden
  8. Bianca zegt

    januari 14, 2018 om 9:49 am

    Beste Linda, ze zijn heerlijk alleen een vraagje zou je de banaan kunnen vervangen? Groetjes Bianca

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 15, 2018 om 9:02 am

      Hi Bianca, ik heb de banaan nooit vervangen. Als je even googled dan kun je banaan vervangen door appelmoes of dadels. Je zou even moeten experimenteren om tot de juiste verhouding te komen. Succes. Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Weekmenu 191 makkelijke recepten Weekmenu 191 – makkelijke recepten
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.