• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Mango rabarberbrood met havermout, spelt en pecannoten

mango rabarberbrood

mei 22, 2014 door Linda 3 Reacties

Rabarber, je denkt fruit en je eet groente. Tot een jaar geleden maakte ik deze groente nooit zelf klaar. Ik was eigenlijk vergeten hoe lekker die groen roze stengels zijn. Ik ben niet de enige want Mister Kitchen heeft de Rhubarb week geïntroduceerd van 22 mei tot en met 31 mei. Samen met een aantal ambachtelijke chefs en culinaire bloggers zetten zij deze vergeten groente terug op de kaart. Ik deel graag dit fantastische mango rabarberbrood met havermout, spelt en pecannoten met jullie.

Alle credits voor dit recept gaan naar Maura van Yellow Lemon Tree Blog. Ik had de eerste rabarber stengels gespot en via Instagram kwam haar suikervrij aardbeien rabarberbrood voorbij. Ohlala, wat ziet dat recept er goed uit. Kijk er gerust eens bij haar blog rond. Haar foto’s zijn stuk voor stuk fantastisch en zorgen ervoor dat je de gerechten direct uit wilt proberen.

Maar goed, even terug naar het mango rabarberbrood. Tja wat zal ik er nog over vertellen? Ik denk dat je het zelf eens uit moet proberen. Ik ben er echt weg van. Het bevat louter goede ingrediënten, zowel groente (rabarber) als fruit, gezond meel van havermout en spelt. Twee van mijn favoriete smaakmakers kaneel en gemberpoeder. En de noten maken het helemaal af. Qua zoetstof kan je kiezen voor honing of agavesiroop. Dit zijn beide natuurlijke suikers, bij voorkeur ook met mate gebruiken want het blijven suikers. Om minder zoetstof toe te voegen, heb ik het merg van 1 vanillestokje erbij gedaan.

Het mango rabarberbrood is lekker met gezouten boter en kop thee als ontbijt of als tussendoortje. Vries de rest in, zodat je niet alles in 1x hoeft op te eten.

Wat heb je nodig:

  • 250 gram rabarber
  • 200 gram mango
  • 50 gram havermout
  • 125 gram speltmeel
  • 2 theelepels baking soda
  • 2 volle theelepels kaneel
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 50 gram grof gehakte pecannoten (of walnoot)
  • 2 eieren
  • 30 gram honing of agavesiroop
  • optioneel: merg uit 1 vanillestokje
  • 50 ml (walnoot) olie
  • extra: havermout- of speltvlokken ter decoratie

Hoe maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de rabarber en mango in stukken. Houd 1 stengel en paar stukjes mango apart. Zet een kleine pan op het vuur en doe de rabarber en mango in de pan. Voeg eventueel 2 eetlepels water toe en laat zachtjes koken. Na ongeveer 10 minuten is de rabarber gaar. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  3. Vet een cakeblik in met olie of gebruik bakpapier
  4. Doe de havermout in een keukenmachine of staafmixer en maal fijn tot meel. Doe het havermoutmeel, speltmeel, baking soda, kaneel en gemberpoeder in een kom. Hak de noten grof en voeg toe. In een ander kom voeg je de eieren, zoetstof (honing/agavesiroop of merg uit het vanillestokje), olie en rabarber mango mengsel toe en roer door. Voeg nu het natte mengsel door het droge mengsel en roer tot alles goed gemengd is. Ook de achtergebleven stukjes rabarber en mango mogen erbij.
  5. Stort het beslag in het cakeblik en strooi de haver- of speltvlokken erover.
  6. Zet het cakeblik 50 – 55 minuten in de oven. Prik met een satéprikker in het brood, als deze er schoon uitkomt is het brood gaar.

Tip: ter vervanging van de mango kan je ook aardbei of banaan gebruiken. Zolang je maar een mengsel van 400-500 gram hebt.

Volg mij op Facebook | Twitter | Google+ | Bloglovin’ | Instagram

Categorie: Ontbijt, Snack Tags: bakrecepten, feestontbijt, gezonde snack, havermout, havermout ontbijt, mango, rabarber, spelt, zelf brood maken, zondagochtend ontbijt

Lees Interacties

Reacties

  1. Maura - YLT zegt

    mei 22, 2014 om 8:14 pm

    Jeeeej, leuk dat je hem gemaakt hebt! Lekker he :) ook met mango! Lief wat je schrijft, maar dat had ik al gezegd. Ik ga hem zaterdag weer maken bij Mister Kitchen

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 22, 2014 om 9:04 pm

      Hee, wat gaaf dat je recept is uitgekozen. Te cool gewoon! Succes dan.

      Beantwoorden
  2. Marja zegt

    april 27, 2015 om 10:26 am

    Gisteren gemaakt en vanmorgen twee plakken besmeerd met roomboter genomen.
    Mmm, dat smaakt naar meer. Ik maak ook geregeld een bananenbrood, maar deze
    komt in het rabarber seizoen vaker op tafel.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 255

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl