• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • PASEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • PASEN 2021
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Mango rabarberbrood met havermout, spelt en pecannoten

mango rabarberbrood

mei 22, 2014 door Linda 3 Reacties

Rabarber, je denkt fruit en je eet groente. Tot een jaar geleden maakte ik deze groente nooit zelf klaar. Ik was eigenlijk vergeten hoe lekker die groen roze stengels zijn. Ik ben niet de enige want Mister Kitchen heeft de Rhubarb week geïntroduceerd van 22 mei tot en met 31 mei. Samen met een aantal ambachtelijke chefs en culinaire bloggers zetten zij deze vergeten groente terug op de kaart. Ik deel graag dit fantastische mango rabarberbrood met havermout, spelt en pecannoten met jullie.

Alle credits voor dit recept gaan naar Maura van Yellow Lemon Tree Blog. Ik had de eerste rabarber stengels gespot en via Instagram kwam haar suikervrij aardbeien rabarberbrood voorbij. Ohlala, wat ziet dat recept er goed uit. Kijk er gerust eens bij haar blog rond. Haar foto’s zijn stuk voor stuk fantastisch en zorgen ervoor dat je de gerechten direct uit wilt proberen.

Maar goed, even terug naar het mango rabarberbrood. Tja wat zal ik er nog over vertellen? Ik denk dat je het zelf eens uit moet proberen. Ik ben er echt weg van. Het bevat louter goede ingrediënten, zowel groente (rabarber) als fruit, gezond meel van havermout en spelt. Twee van mijn favoriete smaakmakers kaneel en gemberpoeder. En de noten maken het helemaal af. Qua zoetstof kan je kiezen voor honing of agavesiroop. Dit zijn beide natuurlijke suikers, bij voorkeur ook met mate gebruiken want het blijven suikers. Om minder zoetstof toe te voegen, heb ik het merg van 1 vanillestokje erbij gedaan.

Het mango rabarberbrood is lekker met gezouten boter en kop thee als ontbijt of als tussendoortje. Vries de rest in, zodat je niet alles in 1x hoeft op te eten.

Wat heb je nodig:

  • 250 gram rabarber
  • 200 gram mango
  • 50 gram havermout
  • 125 gram speltmeel
  • 2 theelepels baking soda
  • 2 volle theelepels kaneel
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 50 gram grof gehakte pecannoten (of walnoot)
  • 2 eieren
  • 30 gram honing of agavesiroop
  • optioneel: merg uit 1 vanillestokje
  • 50 ml (walnoot) olie
  • extra: havermout- of speltvlokken ter decoratie

Hoe maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de rabarber en mango in stukken. Houd 1 stengel en paar stukjes mango apart. Zet een kleine pan op het vuur en doe de rabarber en mango in de pan. Voeg eventueel 2 eetlepels water toe en laat zachtjes koken. Na ongeveer 10 minuten is de rabarber gaar. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  3. Vet een cakeblik in met olie of gebruik bakpapier
  4. Doe de havermout in een keukenmachine of staafmixer en maal fijn tot meel. Doe het havermoutmeel, speltmeel, baking soda, kaneel en gemberpoeder in een kom. Hak de noten grof en voeg toe. In een ander kom voeg je de eieren, zoetstof (honing/agavesiroop of merg uit het vanillestokje), olie en rabarber mango mengsel toe en roer door. Voeg nu het natte mengsel door het droge mengsel en roer tot alles goed gemengd is. Ook de achtergebleven stukjes rabarber en mango mogen erbij.
  5. Stort het beslag in het cakeblik en strooi de haver- of speltvlokken erover.
  6. Zet het cakeblik 50 – 55 minuten in de oven. Prik met een satéprikker in het brood, als deze er schoon uitkomt is het brood gaar.

Tip: ter vervanging van de mango kan je ook aardbei of banaan gebruiken. Zolang je maar een mengsel van 400-500 gram hebt.

Volg mij op Facebook | Twitter | Google+ | Bloglovin’ | Instagram

Categorie: ONTBIJT, SNACK Tags: bakrecepten, feestontbijt, gezonde snack, havermout, havermout ontbijt, mango, rabarber, spelt, zelf brood maken, zondagochtend ontbijt

Lees Interacties

Reacties

  1. Maura - YLT zegt

    mei 22, 2014 om 8:14 pm

    Jeeeej, leuk dat je hem gemaakt hebt! Lekker he 🙂 ook met mango! Lief wat je schrijft, maar dat had ik al gezegd. Ik ga hem zaterdag weer maken bij Mister Kitchen

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 22, 2014 om 9:04 pm

      Hee, wat gaaf dat je recept is uitgekozen. Te cool gewoon! Succes dan.

      Beantwoorden
  2. Marja zegt

    april 27, 2015 om 10:26 am

    Gisteren gemaakt en vanmorgen twee plakken besmeerd met roomboter genomen.
    Mmm, dat smaakt naar meer. Ik maak ook geregeld een bananenbrood, maar deze
    komt in het rabarber seizoen vaker op tafel.

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu makkelijke recepten 202

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • aspergesoep van schillen Aspergesoep van schillen – 3 recepten
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • Pasta met zalm en doperwten Pasta met zalm en doperwten
  • Plaattaart met ei, ei recepten voor Pasen Plaattaart met ei en groene asperges
  • Low-budget gerechten is een nieuwe categorie op de blog. Dit goedkope recept van tortellini soep met spinazie en worst past hier perfect bij. Een flink gevulde maaltijdsoep. Tortellini soep met spinazie en worst
  • Gourmetrecepten met vlees Gourmetrecepten met vlees

Instagram

lekkeretenmetlinda

Linda Peek
WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al vo WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al voor jullie klaar hoor. Het is een beetje rommelig hier, want we zijn gestart met de voorbereidingen van de buitenkeuken. Ik zal later vandaag in mijn stories even laten zien wat de plannen zijn en wat de huidige status is. Het wordt zo tof, ik kan niet wachten.

Kun je inspiratie gebruiken voor het avondeten deze week? Bekijk dan de eetplanning met een lekker vegetarisch recept, een visje, kipfilet uit de oven, krieltjes en onwijs lekkere kipburgers met een krokant korstje van gemalen nachochips.

Voor het weekend heb ik ook twee lekkere recepten geselecteerd. Zo start je de zaterdag met een tropische verrassing. Verzamel alvast oud brood hiervoor. Voor zondag staat er een toetje op de planning. Niet zomaar een toetje maar een chocolade lava cakeje met salted caramel.

Swipe naar rechts of check mijn stories. De recepten staan in de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-203/

Bewaar dit weekmenu ter inspiratie als je een lekker recept hebt gezien. Klik op het icoontje rechts onder de foto.

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #pasen #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
10 x snelle pasta recepten ~ Wil je binnen 20 minu 10 x snelle pasta recepten ~ Wil je binnen 20 minuten een lekkere en makkelijke pasta maaltijd op tafel zetten? Bekijk dan snel mijn lijstje met 10 snelle pasta recepten.

Met een pasta recept scoor je punten aan tafel. Iedereen lust het en een pasta recept is makkelijk om te maken. Bij ons staat er bijna twee keer per week pasta op tafel. In het overzicht staan een aantal klassiekers zoals macaroni zonder pakjes en zakjes, een pasta met carbonara saus en een vegetarische pasta met spinazie. Daarbij geef ik je ook de tip om een super snelle verse pastasaus van tomaten te maken. Deze pastasaus is binnen 5 minuten klaar voor gebruik. Klinkt goed toch?

Sla het blog voor de 10 snelle pasta recepten op. Druk op het vlaggetje onder de foto, zodat je deze makkelijke recepten niet vergeet als je inspiratie zoekt. De recepten vind je in de bio.

#makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #pasta #spaghetti #penne #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #snel #snellerecepten #avondeten
Vegetarische wokschotel met bloemkoolrijst ~ Dit i Vegetarische wokschotel met bloemkoolrijst ~ Dit is een een ontzettend makkelijk en snel recept. Het is een lichte avondmaaltijd, ideaal om te maken voordat je bijvoorbeeld gaat sporten.

Dit koolhydraatarme recept heb ik twee keer gemaakt. Bij een gerecht met slechts een handjevol ingrediënten, wil ik zeker weten dat het gerecht smaakvol is. Het geheime ingrediënt is een scheutje sojasaus. Dit smaakt fantastisch bij de kastanje champignons en pimpt de maaltijd direct op.

Sla het recept voor de bloemkoolrijst op. Druk op het vlaggetje onder de foto, zodat je dit makkelijke recept niet vergeet voor als je inspiratie zoekt. Het recept vind je in de bio.

#makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #wokken #bloemkoolrijst #koolhydraatarm #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatbeperkt #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #vegetarisch #vega #spinazie
WEEKMENU ~ Het is zaterdag en het weekmenu met mak WEEKMENU ~ Het is zaterdag en het weekmenu met makkelijk recepten 202 staat weer klaar. De eetplanning is deze week een klein beetje anders, vanwege Pasen. Op maandag staat er een heerlijk gebraden kip uit de oven op de eetplanning. Zoek je nog een laatste ontbijt recept, amuse of hoofdgerecht voor Pasen? Bekijk mijn bio voor directe links naar de paasrecepten.

De rest van de week ziet eruit zoals je gewend bent met een stamppot vol lente smaken, een vispakketje en een eerste recept met witte asperges. Het weekend kun je aan de bak met ontbijtwafels en heerlijke muesli repen. Geniet lekker van je paasweekend.

Kun je inspiratie gebruiken voor het avondeten deze week? Swipe naar rechts of check mijn stoires. De recepten staan in de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-202/

Bewaar dit weekmenu ter inspiratie als je een lekker recept hebt gezien. Klik op het icoontje rechts onder de foto.

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #pasen #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
Meer laden Volg mij op Instagram

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in