Cake in een eierschaal

Pasen en eitjes horen natuurlijk bij elkaar. Dit jaar staat er een bijzonder eitje op tafel: cake in een eierschaal. En nog gezond ook want het deeg bevat goede ingrediënten. Zonder toevoeging van suiker door het gebruik van rijpe bananen en met pure chocolade. Yum!

Het ideetje van gevulde eitjes heb ik niet zelf bedacht. Via social media zag ik een filmpje voorbij komen en was direct enthousiast. Alleen, lukt het mij ook? Ik ben nu eenmaal niet zo’n bakwonder. En hoe krijg ik de kapjes netjes van de eitjes af? Het is zowaar gelukt, nadat ik een aantal keren de instructie heb bekeken.

Natuurlijk kun je de cake eitjes vullen met allerlei soorten beslag. Gebruik gerust je eigen favoriete recept. Chocolade staat voor verwennerij en past perfect bij Pasen. Neem zo’n lekker eitje bij het ontbijt of bij de koffie. Zet de eitjes op zijn kop in een dopje voor de verrassing.

Ook Reny van Mind Your Feed heeft allerlei lekkers voor jullie klaarstaan voor een happy healthy Paasontbijt of Paaslunch.

cake in een eierschaal

Wat heb je nodig voor 8 gevulde eieren:

  • 8 eieren
  • 2 rijpe bananen (hoe rijper hoe beter)
  • 50 gram speltbloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille essence
  • 2 eetlepels cacao
  • 30 gram fijngehakte pure chocolade > 70% cacao
  • extra nodig: naald, zip-lock (of stevig) boterhamzakje

Hoe maak je het klaar:

  1. Prik voorzichtig met een naald een gaatje in de bovenzijde van het ei. Haal een klein kapje van de schil weg en laat het ei leeglopen in een kom en houd dit eitje apart voor het cakedeeg. Haal de andere eitjes leeg en kijk bij de tip wat je er mee kunt maken.
  2. Spoel de lege eierschalen schoon en leg 30 minuten in een schaal met zout water. Spoel af en giet een beetje olie in de eierschaal, dek af met je duim en schud de olie door de schaal.
  3. Verwarm de hetelucht oven op 180 graden.
  4. Prak de bananen fijn en voeg toe aan een kom. Vervolgens het meel, 1 ei, bakpoeder en vanille essence erbij. Mix goed door elkaar en voeg de fijn gehakte pure chocolade erdoor.
  5. Vul een zip-lock met het beslag en knip aan de onderzijde een puntje eraf.
  6. Zet de lege eierschalen in een mini muffin tray of gebruik een grote. Vul de bodem dan met aluminium folie, zodat de eitjes rechop staan.
  7. Vul de lege eierschalen voorzichtig met het beslag tot 3/4.
  8. Mocht je nog over hebben, vul de lege muffin plekken met het beslag
  9. Zet 15 tot 20 minuten in de oven. Laat even afkoelen en snijd direct de cake resten eraf en maak schoon met een vochtige doek.

Tip: je hebt 7 eieren over en die gooien wij natuurlijk niet weg. Je kan de eitjes gebruiken voor eierpotjes dat is een alternatief voor het koken van een ei in de oven. Of maak er een lekker lunch recept of hapje mee zoals de omelet sushi wrap of een omelet met kastanje champignons.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.