• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Pannenkoeken gourmet

Pannenkoeken gourmet

december 9, 2014 door Linda 4 Reacties

O jeetje, wat ga jij veel mensen blij mee maken met dit kerstontbijt. Voor mij zijn pannenkoeken bij het ontbijt 1 groot feest. Door gebruik te maken van de tafelgrill wordt het helemaal speciaal. Wanneer ga je nu gourmetten als ontbijt? Nou deze kerstdagen dus. Natuurlijk maak ik gebruik van een lekker gezond recept, zodat de schade meevalt. Het beslag bestaat uit volkoren speltmeel met een plantaardige melk. Het geraspte appeltje geeft een lekker zoetje af. Door het bakpoeder krijg je lekkere dikke pannenkoekjes, zo lijken ze en beetje op American Pancakes. Voor het beleg kies ik voor gebakken appel met rozijnen en noten. Een echt taartje op de vroege ochtend. Pannenkoeken gourmet Het idee voor een pannenkoeken gourmet heb ik “gepikt” van lieve vrienden van ons. Op een zondagochtend stuurden zij mij een foto van de bananenpannenkoeken op de bakplaat. Wat een tof idee en het is in mijn hoofd blijven hangen. Iedereen heeft wel een ongebruikte bakplaat, tafelgrill of gourmetset in de kast staan. Haal het apparaat uit het stof en maak je kinderen en ook jezelf blij deze kerst!

Wat heb je nodig voor 9/10 kleine pannenkoekjes:

  • 100 gram volkoren speltmeel
  • 150 ml amandelmelk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 1 kleine geraspte appel
  • 1 theelepel koekkruiden
  • snufje zout
  • kokosolie

voor de topping:

  • 1 appel (zonder klokhuis) in plakken
  • ahornsiroop
  • noten en rozijnen
  • snufje kaneel
  • extra nodig: bakplaat, tafelgrill of gourmetset

Hoe maak je het klaar:

  1. Meng meel, melk, bakpoeder, eieren, geraspte appel, koekkruiden en een snufje zout tot een glad beslag.
  2. Zet het apparaat van je keuze aan. Vet in met een beetje kokosolie of milde olijfolie.
  3. Schep 1 opscheplepel met beslag op de tafelgrill. Keer om na 3 minuten en bak nog eens 1 à 2  minuten aan de andere kant mooi bruin. Let wel, elk apparaat heeft een andere instelling  dus misschien duurt het bij jou langer of korter.
  4. Leg ondertussen een paar plakjes appel op de plaat om mee te bakken.
  5. Eet de speltpannenkoek met een plak warme appel, schenk er een beetje ahornsiroop over. Strooi er noten en rozijnen over en breng op smaak met een snufje kaneel.

Tip: natuurlijk kan je dit recept ook gebruiken voor bij een normale gourmet avond. Zo kunnen kinderen hun eigen pannenkoeken maken, terwijl jullie aan het vlees zitten.

Bij Mind Your Feed staat er ook een fantastisch kerstontbijt recept voor jullie klaar. Wat dacht je van de Blueberry Breakfast cake? Van alle gezellige momenten met Kerst, ben ik eigenlijk nog het meest dol op kerstochtend, de eerste ochtend van de Kerst. Zo’n magisch gevoel hangt er aan deze ochtend, en tegelijkertijd is het ook nog zo heerlijk rustig in huis…. Althans, dat hoop ik dan maar, want mijn little feed begrijpen nog niet zoveel van Kerst en ik denk niet dat ze bekend zijn met lazy sunday mornings…. Maar goed, laat mij even in mijn magische moment… Ik loop naar beneden en zet de kerstboom aan, de kerstliedjes spelen op de radio en ik heb de hele dag nog voor me. Vanavond is het grote kerstdiner, maar vanochtend doen we nog rustig aan. Ik maak graag iets speciaals voor bij het kerstontbijt, maar liever geen croissants en kerststollen. Nee, iets anders, net even gezonder, maar wel net zo feestelijk. Deze blueberry breakfast cake is perfect om de ochtend van Kerst mee te starten, en omdat we toch zo lekker rustig aandoen, heb ik tijd genoeg om de cake klaar te maken. Kijk hier hoe je dit kerstontbijt recept maakt.

De lekkere kerstrecepten van Linda vind je hier.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: Diner, Kerst, Ontbijt Tags: feestontbijt, gezonde pannenkoeken, gezonde pannenkoeken maken, gezonde pannenkoeken recepten, gourmetten, kerst, kerstontbijt, pannenkoeken, recepten, spelt, zondagochtend ontbijt

Lees Interacties

Reacties

  1. carla zegt

    december 9, 2014 om 10:07 am

    Ik wil graag jouw nieuwsbrief ontvangen.
    Gr. Carla

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 9, 2014 om 1:21 pm

      HI Carla, wat leuk dat jij mijn nieuwsbrief wilt ontvangen. Kijk even aan de rechterkant van de site. Daar zie je kopje nieuwsbrief en vul je naam en e-mail adres in. Kom je er niet uit, geef dan even een seintje. Gr. Linda

      Beantwoorden
  2. Nilou zegt

    december 10, 2014 om 4:32 pm

    Wat leuk om te zien die zelfde grillplaat gebruik ik ook voor pancakes en voor eitjes bakken: heerlijk om veel tegelijktertijd te bakken :-)

    Beantwoorden
  3. Jose zegt

    juli 2, 2016 om 10:40 am

    Dit is pas heerlijk lang tafelen met ontbijt. Ook geweldig met Pasen of gewoon op een regenachtige ochtend!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Pasta met tonijn Pasta met tonijn
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl