5 x Paasbrunch recepten (makkelijk en snel)

Het paasweekend is in zicht. Dit vieren we klein met het gezin, maar zeker niet minder feestelijk. Een goed begin van het paasweekend is voor mij lekker samen uitgebreid brunchen en nieuwe herinneringen maken. Met deze 5 makkelijke paasbrunch recepten wordt het een heerlijk paasweekend.

Voor de paasbrunch wil ik niet uren in de keuken staan, maar wel lekker eten. Zo combineer ik aantal verse ingrediënten met kant en klare producten. Op die manier zet je in een handomdraai deze paasbrunch recepten op tafel. Voor de brunch heb ik mij laten inspireren door mijn PLUS supermarkt. De winkel ligt vol met een heerlijk lente assortiment, perfect passend bij de paasbrunch.

Hoe lekker zien deze paasbrunch recepten eruit? In totaal kun je kiezen uit 5 verschillende recepten: een heerlijke plaattaart met ei, salade met groene asperges, een broodkrans met pesto, eiersalade en een poffertjes fruit salade. Met deze goed gevulde brunchtafel zit er voor iedereen wel iets lekkers tussen. Maak de paasbrunch compleet met een smoothie of sap, paasbroodjes, een stol en natuurlijk een haas roomboter figuur. PLUS heeft alles in huis voor een goed begin van het paasweekend.

5 makkelijke en snelle paasbrunch recepten. Van plaattaart, eiersalade tot een poffertjes fruit salade. Welk recept kies jij?

5 Paasbrunch recepten

1. Plaattaart met ei en groene asperges

Dit idee van een plaattaart met ei, heb ik uit het voorjaarsmagazine van PLUS van vorig jaar. Het is een lekker makkelijk brunch recept. Je belegt het deeg en vervolgens doet de oven al het werk voor je. Daarbij ziet een plaattaart op tafel er direct feestelijk uit.

recept voor 4 personen:

  • 200 gram PLUS moment groene aspergetips
  • 1 rol kant en klare rol vers pizzadeeg
  • 8 plakjes Puur van Smaak ontbijtspek
  • 90 gram kruidenroomkaas (of crème fraîche)
  • 3 – 4 vrije uitloop eieren
  • flinke hand rucola
  • flinke hand Parmezaanse kaas

Hoe maak je een plaattaart met ei en groene asperges?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verwijder het uiteinde van de groene asperges. Kook 2 minuten in kokend water, giet af met koud water en laat uitlekken in een vergiet.
  3. Rol het pizzadeeg met bakpapier uit op een bakplaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Besmeer met de kruidenkaas of crème fraîche. Verdeel het ontbijtspek en de groene aspergetips over de plaattaart. Zet 10 minuten in de oven.
  4. Haal de plaattaart uit de oven en breek de eieren erboven. Zet 10 – 15 minuten in de oven totdat het eiwit gestold is en de eidooier zacht. Bestrooi met peper en zout. Strooi de rucola en Parmezaanse kaas erover en serveer de plaattaart met ei direct.
Paasbrunch recept: plaattaart met ei, spek en groene asperges.

2. Couscous met rucola, groene asperges en geitenkaas

Een salade met lente smaken, zoals geitenkaas, groene asperges en een dressing met citroen en munt past perfect bij Pasen. Deze lunchsalade staat zo op tafel. Terwijl de couscous welt, bereid je de rest van de salade voor.

recept voor 4 personen

  • 300 gram couscous
  • 350 gram PLUS moment groene asperges
  • 40 gram walnoot
  • 75 gram rucola
  • 200 gram zachte geitenkaas

dressing

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap van een verse citroen (SanLucar)
  • 2 theelepels honing
  • 1 eetlepel fijn gesneden munt
  • snufje zout en peper

Hoe maak je een couscous salade met rucola en groene asperges?

  1. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Verwijder het uiteinde van de groene asperges. Snijd de kopjes eraf en snijd de rest van de asperges in stukjes van 1 cm. Kook 3 minuten in kokend water, giet af met koud water en laat uitlekken in een vergiet.
  3. Rooster de walnoot goudbruin in een droge koekenpan. Hak in grove stukken.
  4. Maak de dressing door de olijfolie, citroensap, honing en munt te mixen. Breng eventueel op smaak met een snufje zout en peper.
  5. Hussel nu de couscous, asperges, walnoot, rucola en dressing door elkaar. Verkruimel de geitenkaas erover.
Brunch recept couscous salade met groene asperges, geitenkaas en rucola.

3. Broodkrans met pesto

In het overzicht met paasbrunch recepten mag zelfgemaakt brood niet ontbreken. Schuif deze broodkrans met pesto in de oven. In het koelschap bij PLUS kun je naast vers pizzadeeg en vers flammkuchen deeg ook vers bladerdeeg vinden. Maak er zelf een frisse rucola pesto bij. Het resultaat is deze prachtige broodkrans.

recept voor 1 brood:

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram rucola
  • 25 gram pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • rasp van 1 citroen SanLucar (dit zijn mijn favoriete citroenen, de schil is ook eetbaar)
  • 2 eetlepels neutrale olijfolie
  • snufje zout en peper
  • 1 vrij uitloop ei

Hoe maak je een broodkrans met pesto?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Haal de rol bladerdeeg uit de koelkast en laat even rusten.
  3. Maak ondertussen de rucola pesto door de kaas, rucola, pijnboompitten, knoflook, citroenrasp en olijfolie te vermalen in de hakmolen van de staafmixer of keukenmachine. Breng op smaak met een snufje zout en peper.
  4. Rol het bladerdeeg uit. Prik gaatjes in het deeg met een vork. Besmeer met 3 eetlepels van de rucola pesto. Houd de zijkanten vrij. Rol losjes op en snijd in de lengte doormidden. Wikkel de repen om elkaar heen. Leg de vlecht in een krans en druk de uiteinde tegen elkaar. Klop het eitje los en smeer over het bladerdeeg
  5. Bak in 30 minuten goudbruin onderin de oven. Bestrooi bij het serveren met rucola.
Broodkrans met pesto, vlechtbrood met pesto voor de brunch

4. Eiersalade met Hollandse garnalen en truffel mayonaise

Pasen zonder eieren is als een feestje zonder taart. Ik ben dol op eieren en ik heb een variant gemaakt op de klassieke eiersalade. Wat dacht je van een eiersalade met Hollandse garnalen en truffel mayonaise? Dit is echt goddelijk en zo makkelijk om te maken. Maak deze eiersalade gerust een dag van te voren en serveer in een gezellige weckpotje, dat staat direct zo feestelijk op tafel.

recept voor 4 personen:

  • 4 vrije uitloop eieren
  • 50 gram Hollandse garnalen + extra ter garnering
  • 2 eetlepels truffel mayonaise
  • 1 eetlepel vers gehakte peterselie
  • snufje peper en zout
  • voor erbij: broodjes

Hoe maak je een eiersalade met Hollandse garnalen en truffel mayonaise?

  1. Kook de eieren hard in 7-8 minuten. Laat de eieren schikken onder koud stromend water. Pel de eieren en laat ze even afkoelen.
  2. Snijd de eieren in blokjes, meng voorzichtig met de garnalen, truffel mayonaise en gehakte verse peterselie. Breng eventueel op smaak met een snufje peper en zout. Garneer met een paar Hollandse garnalen on top.

Tip: geen fan van truffel mayonaise, bekijk dan dit recept van eiersalade met zalm eens.

Eiersalade met Hollandse garnalen en truffel voor de paasbrunch

5. Poffertjes fruit salade

Dit laatste gerechtje in de reeks makkelijke paasbrunch recepten is voor de kinderen. Wie lust er nu geen poffertjes, fruit, chocolade en een toefje slagroom?

recept voor 4 personen:

  • 1 pak kant en klare poffertjes
  • 200 gram verse gesneden fruitsalade naar keuze
  • 50 gram pure chocolade
  • 1 fles slagroom

Hoe maak je een poffertjes fruit salade?

  1. Verwarm 6 – 8 poffertjes per persoon volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Smelt de pure chocolade au bain-marie. Neem een steelpannetje met een laagje water, zet hierop een hittebestendige kom die het water niet raakt. Breng het water aan de kook en breek de chocolade en leg in de kom. Roer met een spatel totdat alle chocolade is gesmolten.
  3. Leg de poffertjes in een kommetje, verdeel er een paar stukjes fruit omheen. Drizzle de chocolade met een lepel over de poffertjes en het fruit. Maak af met een lekkere dot slagroom.
Zoet brunch recept voor Pasen: poffertjes fruit salade

Met deze 5 makkelijke paasbrunch recepten kun je lekker genieten van een relaxt paasweekend. Kijk ook eens op de website van PLUS voor meer inspiratie voor recepten en het assortiment. Vergeet ook niet om vanaf zaterdag 20 maart het voorjaarsmagazine mee te nemen vol inspiratie voor de lente en Pasen. PLUS heeft alles in huis voor een goed begin van Pasen.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Dit artikel betreft een samenwerking met PLUS Supermarkt. Lees hier mijn disclaimer.

Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor


Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.