Nog geen beoordelingen

Mangosmoothie met gember

Begin de dag goed en fruitig met een romige mangosmoothie met gember. Lekker, gezond en makkelijk klaar te maken. Het originele recept stond in het kerst nummer van Delicious. magazine. Eigenlijk hoort er (koelvers) mangosap in. Kant en klare fruitsappen bevatten vaak onnodig extra suikers of andere toevoegingen. Om die reden voeg ik versgeperst sinaasappelsap toe. Doe er eventueel olie bij (lijnzaadolie of kokos) om de natuurlijke suikers minder snel in je lijf te laten opnemen.

Mango is een fruitje dat erg goed is voor je huid, het opent de poriën en geeft een natuurlijke glans. Zit jij even lekker te stralen tijdens het ontbijt. Gember is niet bij iedereen zo geliefd, maar geeft de smoothie een lekkere, pittige bite. Het bevat ontzettend veel goede voedingsstoffen. Een van de voordelen is dat het helpt je lichaam te ontgiften. Lijkt de smaak je heftig? Begin met een klein stukje, neem gerust een kwart van de hoeveelheid in het recept.

Schenk de mangosmoothie in mooie glazen en geniet van deze tropische verrassing!

Mangosmoothie met gember

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 1 sappige eetrijpe mango geschild, vruchtvlees in stukken
  • 1 rijpe banaan geschild in plakken
  • 2 cm gemberwortel geschild en geraspt
  • sap van 1 limoen
  • 300 ml versgeperst sinaasappelsap of mangosap koelvers
  • 200 ml kokosmelk blikje

Eventueel

  • geraspte kokos voor de garnering

Optioneel

  • lijnzaad- of kokosolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Doe de mango, banaan, geraspte gember en limoensap in een maatbeker of blender.
  • Schenk het verse sinaasappelsap en de kokosmelk erbij en pureer met de staafmixer of blender tot een dikke romige smoothie. Voeg eventueel meer sap toe als de smoothie te dik voor je is.
  • Maak de smoothie gerust 1 uur van te voren. Bewaar afgedekt in een glazenfles/pot in de koelkast. Strooi er bij het serveren eventueel nog wat geraspte kokos over.

Linda’s Tips

  • Tip: verse gember kan je weken bewaren in de groentelade van je koelkast. Maak er thee van met een schijfje citroen en (eventueel) een lepeltje honing.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.