Begin de dag goed en fruitig met een romige mangosmoothie met gember. Lekker, gezond en makkelijk klaar te maken. Het originele recept stond in het kerst nummer van Delicious. magazine. Eigenlijk hoort er (koelvers) mangosap in. Kant en klare fruitsappen bevatten vaak onnodig extra suikers of andere toevoegingen. Om die reden voeg ik versgeperst sinaasappelsap toe. Doe er eventueel olie bij (lijnzaadolie of kokos) om de natuurlijke suikers minder snel in je lijf te laten opnemen.
Mango is een fruitje dat erg goed is voor je huid, het opent de poriën en geeft een natuurlijke glans. Zit jij even lekker te stralen tijdens het ontbijt. Gember is niet bij iedereen zo geliefd, maar geeft de smoothie een lekkere, pittige bite. Het bevat ontzettend veel goede voedingsstoffen. Een van de voordelen is dat het helpt je lichaam te ontgiften. Lijkt de smaak je heftig? Begin met een klein stukje, neem gerust een kwart van de hoeveelheid in het recept.
Schenk de mangosmoothie in mooie glazen en geniet van deze tropische verrassing!
Wat heb je nodig voor 4 tot 6 personen:
- 1 sappige eetrijpe mango, geschild, vruchtvlees in stukken
- 1 rijpe banaan, geschild in plakken
- 2 cm gemberwortel, geschild en geraspt
- sap van 1 limoen
- 300 ml versgeperst sinaasappelsap (of mangosap koelvers)
- 200 ml kokosmelk (blikje)
- eventueel geraspte kokos voor de garnering
- optioneel: lijnzaad- of kokosolie
Hoe maak je het klaar:
- Doe de mango, banaan, geraspte gember en limoensap in een maatbeker of blender.
- Schenk het verse sinaasappelsap en de kokosmelk erbij en pureer met de staafmixer of blender tot een dikke romige smoothie. Voeg eventueel meer sap toe als de smoothie te dik voor je is.
- Maak de smoothie gerust 1 uur van te voren. Bewaar afgedekt in een glazenfles/pot in de koelkast. Strooi er bij het serveren eventueel nog wat geraspte kokos over.
Tip: verse gember kan je weken bewaren in de groentelade van je koelkast. Maak er thee van met een schijfje citroen en (eventueel) een lepeltje honing.
Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).
Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+
Klinkt ontzettend lekker. Deze ga ik zeker een keer uitproberen!
Goed om te horen. Hoor graag wat je ervan vond. Groeten, Linda
Heel lekker recept. Ik ben hooked voor de hele zomer :)
Ik heb hem zonder banaan gemaakt en met extra sinaasappelsap, zodat-ie vloeibaarder is (kwestie van smaak). De volgende keer maak ik er deels granita van! Daar komt dan vast nog wel een blogpost over.
Hi Ursula, je hebt er een leuk stuk van gemaakt. Zo fijn om te kunnen variëren met fruit. En dan je foto’s, ik ben nu al zin in de zomer. Ze zien er fantastisch uit. Groeten, Linda
Dank je! We zijn er ook allemaal enthousiast over bij mij thuis. Helaas was het daardoor ook snel op :) Maar goed, voor de moeite hoef je het ook niet te laten, het is echt een gemakkelijk recept.
Hallo Linda,
Wat een mooie site heb je! Zoveel inspiratie. Ik ga er echt mee aan de slag.
Ik vroeg me af of de mangosmoothie ook een dag te bewaren is in de koelkast.
Natuurlijk in een glazen fles en schudden voor gebruik.
“philipine brand” mangopuree vind ik bij mijn chinees, puur mango zonder toevoeging vab iets anders
zo heb ik altijd mango in voorraad
ik lust geen bananen dus doe ik het met ananas in de plaats
altijd tof al die receptjes hier, leuke blog
Dank je wel voor het compliment! Gr. Linda