• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Bananenpannenkoeken

Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten

december 20, 2013 door Linda 29 Reacties

Pannenkoeken bij het ontbijt is ultieme verwennerij. Deze bananenpannenkoeken bestaan uit slechts 3 ingrediënten. Er is geen meel, suiker of zuivel toegevoegd. Je hoeft er dan ook niet schuldig over te voelen. En lekker voedzaam door de eieren en banaan.

Dit recept ontstond per ongeluk. Bij de 3e (!) ronde met bakken, ben ik een aantal ingrediënten vergeten toe te voegen. Laat ik eerlijk zijn, pannenkoeken bakken is niet mijn sterkste ding. De volgende keer mag manlief weer aan de bak. Uiteindelijk smaakten ze wel fantastisch. Door het gebruik van een beetje bakpoeder en een bakring lijken het wel american pancakes geworden.

Naar mijn zoektocht naar minder suiker voor mezelf en mijn kids, kwam ik op het foodblog van focus on foodies terecht. Collegablogger Lianne maakt allerlei lekkere recepten die suikervrij, glutenvrij, tarwevrij en zuivelvrij zijn. Bij het lezen van haar banaan pannenkoeken recept, kreeg ik direct trek. Zij voegt geen bakpoeder toe, maar lijnzaad, kaneel en geraspte kokos. Ook erg lekker kan ik je verzekeren.

Bananen pannenkoekenBananenpannenkoeken

Recept voor 8 mini pannenkoeken:

  • 2 eieren
  • 2 (rijpe) bananen
  • 1 theelepel bakpoeder
  • (kokos)olie of roomboter
  • optioneel Lekker eten met Linda: topping van ahornsiroop en blauwe bessen
  • optioneel Focus on foodies: 1 flinke eetlepel lijnzaad, snuf kaneel, theelepel geraspte kokos en geschaafde & geroosterde amandelen on top
  • extra materiaal: bakring

Hoe maak je bananenpannenkoeken?

  1. Prak de bananen flink fijn op een snijplank en kluts de eieren in een kommetje. Voeg de bananen en bakpoeder toe aan de eieren en meng even goed door.
  2. Verwarm een kleine koekenpan met kokosolie of klontje roomboter op laag vuur. Gebruik je ook een bakring, vet de onderkant en zijkanten in met een beetje olie. Schep een kleine juslepel “beslag” in de bakring.
  3. Laat een paar minuten stollen. Verwijder de bakring en draai voorzichtig om met een spatel.
  4. Bak de andere kant ook mooi bruin.
  5. Doe de pannenkoekjes op een mooi bord, schenk er eventueel een beetje ahornsiroop erover en blauwe bessen.

Tip: blauwe bessen zijn seizoensgebonden. Ik heb nu gebruik gemaakt van diepvries bessen.

Tip: gek op pannenkoeken? Kijk eens bij het overzicht van gezonde pannenkoeken recepten van mij en andere foodbloggers.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Bananen pannenkoeken maken met 3 ingredienten

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: DETOX, DETOX RECEPTEN, KERST, LUNCH, ONTBIJT, PASEN Tags: ahorn siroop, american pancake, Bananen, blauwe bessen, eieren, feestontbijt, focus on foodies, gezonde pannenkoeken maken, gezonde pannenkoeken recepten, kerst, pannenkoeken, pannenkoeken recepten, recepten, suikervrij, zondagochtend ontbijt, zuivelvrij

Lees Interacties

Reacties

  1. Marloes zegt

    maart 29, 2014 om 12:32 pm

    Echt heel lekker en makkelijk!! Ga ik vaker maken, groot succes. Heb geen bakring, maar zonder gaat ook prima.

    Beantwoorden
  2. Maaike zegt

    juli 24, 2014 om 12:50 pm

    Wordt met tarwepoeder tarwebloem bedoelt?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 11, 2014 om 11:08 am

      Hi Maaike, er zit geen tarwepoeder in, maar bakpoeder. Dit kan je trouwens ook weglaten. Succes. Linda

      Beantwoorden
  3. Tonya zegt

    augustus 19, 2014 om 12:02 pm

    Ik wilde van dit recept een verzevenvoudiging gaan maken (voor meerdere mensen), maar zijn 14 eieren dan niet een beetje veel?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 19, 2014 om 8:50 pm

      HI Tonya, als je het voor 7 mensen maakt heb je misschien genoeg om het recept voor 6 personen te maken. Een en ander is afhankelijk hoe grote eters je aan tafel hebt. Succes, Linda

      Beantwoorden
      • Kim zegt

        januari 22, 2017 om 10:18 am

        Ik had goed resultaat met een deksel op de pan, dan wordt de binnenkant mooi gaar, ook op laag vuur. Net als bij een omelet eigenlijk

        Beantwoorden
        • Linda zegt

          januari 23, 2017 om 9:45 am

          Hi Kim, goede tip. Dank je wel. Gr. Linda

          Beantwoorden
      • Madelon zegt

        juni 27, 2017 om 12:28 pm

        Voor hoeveel personen is het recept wat op de website staat?

        Groetjes, Madelon

        Beantwoorden
        • Linda zegt

          juli 5, 2017 om 9:16 am

          Hi Madelon, voor zo’n 2 personenen. Het zijn echte kleine pannenkoekjes dus ligt er ook aan hoe grote eters je hebt. Gr. Linda

          Beantwoorden
  4. Esther zegt

    september 19, 2014 om 12:38 pm

    Ik vond ze geen succes. Moeilijk om te draaien, en ze prikten (door het bakpoeder natuurlijk)

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 19, 2014 om 1:07 pm

      Hi Esther, wat jammer. Je kan het bakpoeder makkelijk weglaten. En ja het omdraaien. De eerste mislukte bij mij ook. Je moet even geduld hebben zodat de onderkant mooi bruin is en dan de spatel eronder en voorzichtig omdraaien.

      Beantwoorden
      • lies zegt

        mei 22, 2016 om 6:01 pm

        Ik heb ook problemen met het draaien Hoe groot is de diameter van jouw pannenkoek? Ze zijn wel heerlijk!

        Beantwoorden
        • Linda zegt

          mei 23, 2016 om 9:12 am

          Hi Lies, ik maak kleine pannenkoekjes van een centimeter of 5. Zet het vuur niet te hoog en blijf geduldig wachten. Succes.

          Beantwoorden
          • Karin zegt

            april 7, 2017 om 12:05 pm

            Ik was ook steeds aan het “knoeien” als ik ze om wilde draaien, het leek bij mij meer op een roerei 😉 Ik doe er tegenwoordig een paar eetlepels havermout door heen, werkt super!
            Het is een beetje uitproberen, ik neem een eetlepel havermout per banaan. Succes!

            Beantwoorden
  5. Lisd zegt

    augustus 22, 2016 om 3:22 pm

    Kan je deze ook invriezen?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 23, 2016 om 9:09 am

      Nee, ik verwacht niet dat dit lekker is. Ik verwacht dat je dan hele vochtige pannenkoeken over houdt.Gr. Linda

      Beantwoorden
  6. Natasja zegt

    oktober 25, 2016 om 3:59 pm

    Ik heb ze gemaakt en vond ze echt super lekker!!!
    ??

    Dankjewel xxx natasja

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      oktober 26, 2016 om 9:52 am

      Thanks, leuk zo enthousiaste reactie.

      Beantwoorden
  7. Tijmen zegt

    november 7, 2017 om 3:56 pm

    Het bakken was een beetje moeilijk (moeilijk om te draaien) maar het was wel heel lekker!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 9, 2017 om 9:17 am

      Klopt je moet voorzichtig en met een beetje geduld de pannenkoekjes draaien. Gr. Linda

      Beantwoorden
  8. Hala zegt

    februari 18, 2018 om 11:01 am

    Heerlijk dankjewel! Gewoon laten tot de onderkant bruin is en dan pas omkeren, gaat prima. Heelijk ook met aardbeienjam en appelstroop of honing en bosbesjes erop. Zoals jou tip.: )

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 19, 2018 om 1:54 pm

      Graag gedaan!

      Beantwoorden
  9. Hala zegt

    maart 2, 2018 om 10:18 am

    Tip; je moet het echt doen zoals hierboven de ei los van de banaan prakken. In een ander recept wordt het allemaal samen gemengd, dan lijkt het echt op een mislukt omelet.

    Beantwoorden
  10. Sandy zegt

    september 29, 2018 om 12:47 pm

    Superlekker met een zakje vanillesuiker er doorheen!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      oktober 11, 2018 om 10:26 am

      Wat een verwennerij Sandy!

      Beantwoorden
  11. Jenna zegt

    november 25, 2018 om 11:00 am

    Omdat het omdraaien zo rot gaat heb ik er muffins van gemaakt
    Ook erg lekker

    Beantwoorden
  12. Dominika zegt

    juni 5, 2019 om 10:22 am

    Ik vond ze niks. De pannenkoekjes stolden niet waardoor het omdraaien één groot geklieder werd. Ik weet heb het recept helemaal gevolgd dus een beetje gek

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 17, 2019 om 2:44 pm

      Hi Dominika, ik verwacht dat je een volgende keer het vuur hoger mag zetten, zodat de pannenkoekjes wel stollen. Succes!

      Beantwoorden
  13. Silke zegt

    oktober 24, 2019 om 3:04 pm

    Beste Linda,

    Zou je hier ook havermout doorheen kunnen doen?

    Gr, Silke

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Bietensalade met geitenkaas

bietensalade

Weekmenu 195 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)

Instagram

lekkeretenmetlinda

Linda Peek
KIP TANDOORI ~ Voor kip tandoori kun je natuurlijk KIP TANDOORI ~ Voor kip tandoori kun je natuurlijk een pak Knorr Wereldgerechten kopen of zelf maken. Een kant en klaar pak kip tandoori kopen is makkelijk, dat begrijp ik heel goed. Alleen is zelf kip tandoori maken zoveel lekkerder en eigenlijk heel makkelijk. Kijk maar mee, hoe ik dit doe.

De basis voor koken zonder pakjes en zakjes is een goede kruidenkast. Zo maak je makkelijk en snel je eigen kruidenmix. Voor de kip tandoori voeg je een aantal kruiden bij elkaar en vervolgens laat je de kip hierin marineren.

Zet de ingrediënten op je boodschappenlijst en maak dit recept. Sla het recept even op (druk op het vlaggetje rechtsonder), zodat je deze kip tandoori later makkelijk kunt terugvinden en zelf kunt maken.

Trek gekregen in deze makkelijke maaltijd? Check mijn bio voor het recept of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/kip-tandoori-met-rijst-en-sperziebonen/

#lekker #lekkerkoken #heerlijketen #winter #winterrecepten #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkeretenmetlinda #kip #kiptandoori #tandoori #kokenzonderpakjesenzakjes #sperziebonen #wereldgerechten
WEEKMENU ~ Het weekend is begonnen en dat betekent WEEKMENU ~ Het weekend is begonnen en dat betekent een nieuw weekmenu. In grote delen van het land is het vakantie, hier heb ik rekening mee gehouden in de eetplanning. Zo staan er twee eenpansgerechten op het menu, een ovenschotel en een super snel gerecht met noedels.

Van de week start ik met het testen van recepten voor Pasen. Hebben jullie nog verzoekjes? Laat dan een reactie achter, dat vind ik altijd erg leuk!

Swipe naar rechts voor de recepten.  Check de recepten via de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-196/

Vind je het lastig om elke week weer te bedenken wat er op tafel moet komen? Bewaar dit weekmenu dan ter inspiratie. Klik op het icoontje rechts en maak een nieuwe verzameling (Weekmenu)

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #winter #winterrecepten #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #stamppot #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #eenpansgerechten #stoofpot #stoofvlees
GEVULD STOKBROOD MET INDONESISCH GEHAKT ~ Waarom h GEVULD STOKBROOD MET INDONESISCH GEHAKT ~ Waarom heb ik nooit eerder gevuld stokbrood met gehakt gemaakt? Na 7 jaar bloggen maak ik nog steeds recepten voor de eerste keer. Zo ook dit fantastisch hapje voor bij de borrel of bij een kom soep. 

Dat ik gek ben op borrelen is geen geheim meer toch? De site staat vol met allerlei makkelijke hapjes. Voor dit borrelhapje heb je naast stokbrood, alleen nog gehakt en kruiden nodig. Je kunt het gehakt kruiden zoals je gewend bent bij een balletje gehakt. Ik koos ervoor om het gehakt op zijn Indonesisch te kruiden met ketjap, chilisaus, sambal, komijn en koriander. De pittige smaak (zonder te heet te zijn) combineert namelijk lekker bij een biertje of een glas witte wijn.

Trek gekregen in dit hapje? Check mijn bio voor het recept of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/gevuld-stokbrood-met-gehakt-indonesisch/

#borrel #hapjes #hapje  #borreltijd #borrelplank #borrelen #borrelhapjes #etenendrinken #eten #lekkereten #eetsmakelijk #makkelijkerecepten #recepten #stokbrood #borrelbrood #stuffedbaguette #baguette
PASTA MET TOMATENSAUS, SPINAZIE EN RICOTTA ~ Voor PASTA MET TOMATENSAUS, SPINAZIE EN RICOTTA ~ Voor een pasta maaltijd kun je nooit genoeg inspiratie hebben toch? De combinatie van tomaat, spinazie en zachte ricotta (Italiaanse kaas) is een klassieker in de Italiaanse keuken. Het resultaat is een romige tomatensaus.

De pasta met tomatensaus en spinazie heb ik honderden keren op tafel gezet. Ok, ik zou een beetje kunnen overdrijven maar veel is het wel. Deze recepten maakte ik vaak toen ik nog in loondienst was (toch alweer meer dan 8 jaar geleden….). Het hele gezin smulde ervan en zo hadden we direct een keer vegetarisch gegeten in de week.

Zet de ingrediënten op je boodschappenlijst en maak dit recept. Sla het recept even op (druk op het vlaggetje rechtsonder), zodat je deze vegetarische pasta later makkelijk kunt terugvinden en zelf kunt maken.

Trek gekregen? Je weet het recept te vinden in de bio @lekkeretenmetlinda of check https://www.lekkeretenmetlinda.nl/pasta-met-tomatensaus-spinazie-en-ricotta/

#lekker #lekkerkoken #heerlijketen #winter #winterrecepten #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkeretenmetlinda #pasta #fussili #spinazie #vegetarisch
Meer laden Volg mij op Instagram
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SAVE & ACCEPT