• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • WEEKMENU OP MAAT
  • DETOX
    • Detox algemeen
    • Detox recepten
    • Detox eetdagboek
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Bananenpannenkoeken

Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten

december 20, 2013 door Linda 29 Reacties

Bananenpannenkoeken bij het ontbijt is ultieme verwennerij. Dit bananenpannenkoeken recept bestaat uit slechts 3 ingrediënten. Er is geen meel, suiker of zuivel toegevoegd. Je hoeft er dan ook niet schuldig over te voelen. En lekker voedzaam door de eieren en banaan.

Dit recept ontstond per ongeluk. Bij de 3e (!) ronde met bakken, ben ik een aantal ingrediënten vergeten toe te voegen. Laat ik eerlijk zijn, pannenkoeken bakken is niet mijn sterkste ding. De volgende keer mag manlief weer aan de bak. Uiteindelijk smaakten ze wel fantastisch. Door het gebruik van een beetje bakpoeder en een bakring lijken het wel american pancakes geworden.

Naar mijn zoektocht naar minder suiker voor mezelf en mijn kids, kwam ik op het foodblog van focus on foodies terecht. Collegablogger Lianne maakt allerlei lekkere recepten die suikervrij, glutenvrij, tarwevrij en zuivelvrij zijn. Bij het lezen van haar bananenpannenkoeken recept, kreeg ik direct trek. Zij voegt geen bakpoeder toe, maar lijnzaad, kaneel en geraspte kokos. Ook erg lekker kan ik je verzekeren.

Bananenpannenkoeken receptBananenpannenkoeken

Recept voor 8 mini pannenkoeken:

  • 2 eieren
  • 2 (rijpe) bananen
  • 1 theelepel bakpoeder
  • (kokos)olie of roomboter
  • optioneel Lekker eten met Linda: topping van ahornsiroop en blauwe bessen
  • optioneel Focus on foodies: 1 flinke eetlepel lijnzaad, snuf kaneel, theelepel geraspte kokos en geschaafde & geroosterde amandelen on top
  • extra materiaal: bakring

Hoe maak je bananenpannenkoeken?

  1. Prak de bananen flink fijn op een snijplank en kluts de eieren in een kommetje. Voeg de bananen en bakpoeder toe aan de eieren en meng even goed door.
  2. Verwarm een kleine koekenpan met kokosolie of klontje roomboter op laag vuur. Gebruik je ook een bakring, vet de onderkant en zijkanten in met een beetje olie. Schep een kleine juslepel “beslag” in de bakring.
  3. Laat een paar minuten stollen. Verwijder de bakring en draai voorzichtig om met een spatel.
  4. Bak de andere kant ook mooi bruin.
  5. Doe de bananenpannenkoekjes op een mooi bord, schenk er eventueel een beetje ahornsiroop erover en blauwe bessen.

Tip: blauwe bessen zijn seizoensgebonden. Ik heb nu gebruik gemaakt van diepvries bessen.

Tip: gek op pannenkoeken? Kijk eens bij het overzicht van gezonde pannenkoeken recepten van mij en andere foodbloggers.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Bananenpannenkoeken maken met 3 ingrediënten

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: DETOX, Detox recepten, Kerst, Lunch, Ontbijt, Pasen Tags: ahorn siroop, american pancake, Bananen, blauwe bessen, eieren, feestontbijt, focus on foodies, gezonde pannenkoeken maken, gezonde pannenkoeken recepten, kerst, pannenkoeken, pannenkoeken recepten, recepten, suikervrij, zondagochtend ontbijt, zuivelvrij

Lees Interacties

Reacties

  1. Marloes zegt

    maart 29, 2014 om 12:32 pm

    Echt heel lekker en makkelijk!! Ga ik vaker maken, groot succes. Heb geen bakring, maar zonder gaat ook prima.

    Beantwoorden
  2. Maaike zegt

    juli 24, 2014 om 12:50 pm

    Wordt met tarwepoeder tarwebloem bedoelt?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 11, 2014 om 11:08 am

      Hi Maaike, er zit geen tarwepoeder in, maar bakpoeder. Dit kan je trouwens ook weglaten. Succes. Linda

      Beantwoorden
  3. Tonya zegt

    augustus 19, 2014 om 12:02 pm

    Ik wilde van dit recept een verzevenvoudiging gaan maken (voor meerdere mensen), maar zijn 14 eieren dan niet een beetje veel?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 19, 2014 om 8:50 pm

      HI Tonya, als je het voor 7 mensen maakt heb je misschien genoeg om het recept voor 6 personen te maken. Een en ander is afhankelijk hoe grote eters je aan tafel hebt. Succes, Linda

      Beantwoorden
      • Kim zegt

        januari 22, 2017 om 10:18 am

        Ik had goed resultaat met een deksel op de pan, dan wordt de binnenkant mooi gaar, ook op laag vuur. Net als bij een omelet eigenlijk

        Beantwoorden
        • Linda zegt

          januari 23, 2017 om 9:45 am

          Hi Kim, goede tip. Dank je wel. Gr. Linda

          Beantwoorden
      • Madelon zegt

        juni 27, 2017 om 12:28 pm

        Voor hoeveel personen is het recept wat op de website staat?

        Groetjes, Madelon

        Beantwoorden
        • Linda zegt

          juli 5, 2017 om 9:16 am

          Hi Madelon, voor zo’n 2 personenen. Het zijn echte kleine pannenkoekjes dus ligt er ook aan hoe grote eters je hebt. Gr. Linda

          Beantwoorden
  4. Esther zegt

    september 19, 2014 om 12:38 pm

    Ik vond ze geen succes. Moeilijk om te draaien, en ze prikten (door het bakpoeder natuurlijk)

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 19, 2014 om 1:07 pm

      Hi Esther, wat jammer. Je kan het bakpoeder makkelijk weglaten. En ja het omdraaien. De eerste mislukte bij mij ook. Je moet even geduld hebben zodat de onderkant mooi bruin is en dan de spatel eronder en voorzichtig omdraaien.

      Beantwoorden
      • lies zegt

        mei 22, 2016 om 6:01 pm

        Ik heb ook problemen met het draaien Hoe groot is de diameter van jouw pannenkoek? Ze zijn wel heerlijk!

        Beantwoorden
        • Linda zegt

          mei 23, 2016 om 9:12 am

          Hi Lies, ik maak kleine pannenkoekjes van een centimeter of 5. Zet het vuur niet te hoog en blijf geduldig wachten. Succes.

          Beantwoorden
          • Karin zegt

            april 7, 2017 om 12:05 pm

            Ik was ook steeds aan het “knoeien” als ik ze om wilde draaien, het leek bij mij meer op een roerei ;-) Ik doe er tegenwoordig een paar eetlepels havermout door heen, werkt super!
            Het is een beetje uitproberen, ik neem een eetlepel havermout per banaan. Succes!

            Beantwoorden
  5. Lisd zegt

    augustus 22, 2016 om 3:22 pm

    Kan je deze ook invriezen?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 23, 2016 om 9:09 am

      Nee, ik verwacht niet dat dit lekker is. Ik verwacht dat je dan hele vochtige pannenkoeken over houdt.Gr. Linda

      Beantwoorden
  6. Natasja zegt

    oktober 25, 2016 om 3:59 pm

    Ik heb ze gemaakt en vond ze echt super lekker!!!
    ??

    Dankjewel xxx natasja

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      oktober 26, 2016 om 9:52 am

      Thanks, leuk zo enthousiaste reactie.

      Beantwoorden
  7. Tijmen zegt

    november 7, 2017 om 3:56 pm

    Het bakken was een beetje moeilijk (moeilijk om te draaien) maar het was wel heel lekker!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 9, 2017 om 9:17 am

      Klopt je moet voorzichtig en met een beetje geduld de pannenkoekjes draaien. Gr. Linda

      Beantwoorden
  8. Hala zegt

    februari 18, 2018 om 11:01 am

    Heerlijk dankjewel! Gewoon laten tot de onderkant bruin is en dan pas omkeren, gaat prima. Heelijk ook met aardbeienjam en appelstroop of honing en bosbesjes erop. Zoals jou tip.: )

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 19, 2018 om 1:54 pm

      Graag gedaan!

      Beantwoorden
  9. Hala zegt

    maart 2, 2018 om 10:18 am

    Tip; je moet het echt doen zoals hierboven de ei los van de banaan prakken. In een ander recept wordt het allemaal samen gemengd, dan lijkt het echt op een mislukt omelet.

    Beantwoorden
  10. Sandy zegt

    september 29, 2018 om 12:47 pm

    Superlekker met een zakje vanillesuiker er doorheen!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      oktober 11, 2018 om 10:26 am

      Wat een verwennerij Sandy!

      Beantwoorden
  11. Jenna zegt

    november 25, 2018 om 11:00 am

    Omdat het omdraaien zo rot gaat heb ik er muffins van gemaakt
    Ook erg lekker

    Beantwoorden
  12. Dominika zegt

    juni 5, 2019 om 10:22 am

    Ik vond ze niks. De pannenkoekjes stolden niet waardoor het omdraaien één groot geklieder werd. Ik weet heb het recept helemaal gevolgd dus een beetje gek

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 17, 2019 om 2:44 pm

      Hi Dominika, ik verwacht dat je een volgende keer het vuur hoger mag zetten, zodat de pannenkoekjes wel stollen. Succes!

      Beantwoorden
  13. Silke zegt

    oktober 24, 2019 om 3:04 pm

    Beste Linda,

    Zou je hier ook havermout doorheen kunnen doen?

    Gr, Silke

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 261

Lekker eten met Linda - weekmenu

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • 10 x eenpansgerechten voor op de camping 10 x eenpansgerechten voor op de camping
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • 3 x kip marineren 3 x kip marineren voor de bbq

Maaltijdsalades

maaltijdsalade

Detox recepten

Detox recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • Makkelijk lunch salade meenemen 5 x lunch salade meenemen
  • feta pasta van de bbq Feta pasta (TikTok) van de bbq
  • 7 x pastasalade recepten makkelijk en snel op tafel 7 x pastasalade recepten
  • Nachos maken met pulled chicken Nachos maken met pulled chicken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl