10 gezonde borrelhapjes

Het is borreltijd met deze gezonde borrelhapjes. Borrelen is één van mijn favoriete bezigheden. Ja, echt! Ik ben gek op een glas wijn met een lekker hapje en een goed gesprek. Het gevaar met een borreltje voor het diner, is dat je eigenlijk al vol zit voordat de eerste gang wordt geserveerd. Om die reden heb ik 10 gezonde borrelhapjes van mezelf en andere foodies voor je onder elkaar gezet.

Lekkere feestelijke hapjes, dips of zelfgemaakte snacks om een mooie avond mee te beginnen. Zet niet teveel op tafel, want dat is zo zonde van al het werk van het kerstdiner. Neem er een lekker glas wijn bij en vergeet niet om af te wisselen met water. Geniet!

10 gezonde borrelhapjes

Klik op de titel om bij de recepten te komen

1. Tzatziki

Dip till your drop. Ik ben gek op allerlei dips zoals guacamole, hummus of tzatziki met groente. Dit is het geheime recept van manlief. Wij maken dit bij elk feestje of barbecue. Altijd een hit of je het nu combineert met zelfgemaakt naanbrood, groente of stokbrood.

Gezonde borrelhapje tzatziki dip met groente

2. Avocadomousse met spicy gamba

Een simpel en overheerlijk hapje van Alessandra. Een avocadomousse met erop een pittig gebakken gamba. Je smaakpapillen worden hiermee alvast lekker geprikkeld.

Gezonde hapjes van avocado met gamba's

3. Borrelbrood met olijven

Alltime favorite van Reny is dit borrelbrood. Dit recept staat al maanden hoog op mijn verlanglijstje. Mijn voornemen is om dit recept ergens tussen kerst en oud & nieuw eindelijk te maken. Lekker met 1 van de 3 spreads erbij die ik ook bij Mind Your Feed vond.

Gezonde borrelhapjes borrelbrood met pesto

4. Zalmkroketjes uit de oven

Ik ben dol op kroketten! Dit recept van Mandy ziet er heerlijk uit en is eigenlijk helemaal niet verkeerd want het hoeft niet de frituur in. Het krokante laagje is van haverzemelen en amandelmeel. En de vulling is van zalm, ei, kruiden en kaas. Nou hier ga ik binnenkort maar eens een variant op maken.
zalmkroketten

5. Geitenkaasballetjes

Mijn guilty pleasure is kaas. Ik ben er gek op en lust alle varianten. Met name geit, dan ben ik dol op. Ik merk ook dat ik steeds meer recepten plaats met dit heerlijke smakelijke kaasje. Brenda Kookt geeft je 3 ideetjes, waarbij de variant met pijnboompitten mij zalig lijkt.

Geitenkaasballetjes-txt

6. Zelf chips maken

Lekkere chippies en nootjes horen bij een borrel. Nu maak ik chips tegenwoordig steeds vaker zelf. De kids zijn gek op appelchips. Ik vind zelf pastinaak chips verrukkelijk en als ik in een healthy bui ben, maak ik boerenkool chips.

Lichte borrelhapjes appelchips zelfgemaakt

7. Verse loempia’s met gamba

Deze loempia’s hoeven niet in de oven. Rijstpapier is ideaal om allerlei lekkere ingrediënten in te verstoppen op te rollen en te dippen in soyasaus met wasabi. Sabine van Oh My Foodness heeft een recept met wortel en gamba’s.

verse-loempias-1

8. Geroosterde kikkererwten (zoet & spicy)

Ik ben een grote peulvruchten liefhebber. Ik eet dit meerdere malen per week en word er zo blij van. Nu kun je kikkererwten ook roosteren, zo lijken het net borrelnoten. Echt! De chicks geven je 2 recepten, probeer het eens uit.

kikkererwten

9. Aubergine dip

Nog zo’n fijne dip, dit keer van Mady by Ellen. Voor dit lichte borrelhapje wordt een aubergine geroosterd in de oven en daarna even bakken in de pan. Ik proef de smaken nu al in mijn mond.

Lichte borrelhapjes aubergine dip recept

10. Kaaskoekjes met rozemarijn

Kaasvlinders en kaasstengels je kent ze wel. Vaak erg zout en nogal vettig. Hazel maakt zelf kaaskoekjes en dat voelt toch een stuk beter. Zo weet je precies wat je eet.

kaaskoekjes1

Ik ben benieuwd welke van de gezonde borrelhapjes jouw favoriet is. Ondertussen kun je bij Reny een verzameling van 10 lekkere lichte lunches voor de kerst vinden.

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere hapjes en drankjes voor oud en nieuw.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

10 gezonde borrelhapjes

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.