Nog geen beoordelingen

Pastinaak chips

Chips, ik kan er niet vanaf blijven. Het maakt niet uit welke smaak. Ik lust alles. Zodra de zak open is, moet ‘ie ook leeg. Om mezelf in de hand te houden, koop ik kleinere zakken. Vaak ambachtelijke chips zonder teveel toevoegingen. Het leed verzacht ik ook door zelf chips te maken uit de oven. De appelchips en boerenkoolchips kennen jullie al. Mijn nieuwe rage is pastinaak chips.

Pastinaak chips

Zodra de pastinaak in het seizoen is maak ik deze chips regelmatig. Het is van belang om niet teveel olie te gebruiken. Hierdoor wordt de chips te vochtig en niet knapperig. De olie breng ik nu op smaak met komijn, koriander en een snuf cayenne peper en zout. Voor de kids maak ik een zoetere variant met kaneel, zie de tip. Kijk zelf welke kruiden je lekker lijken. Alleen vers gemalen zeezout is ook heerlijk of chilipoeder erbij voor pit.

Pastinaak chips

Pastinaak chips

Ingrediënten

Aantal personen2 bakplaten
  • 1 flinke pastinaak (250 gram)
  • 1 theelepel olie
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel koriander
  • flinke snuf cayenne peper
  • snufje vers gemalen zeezout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de pastinaak met een dunschiller en rasp in dunne plakken. Ik gebruik hiervoor een eenvoudige rasp van de Lidl.
  • Doe de olie en de kruiden in een kom en meng goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens de plakjes pastinaak toe en hussel goed door elkaar, zodat elk plakje voorzien is van het kruidenmengsel.
  • Leg de plakken los van elkaar op 1 met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak goudbruin in 20 – 25 minuten in de oven. Houd met name de laatste minuten goed in de gaten, want de kleine schijfjes zijn eerder klaar en verbranden anders. Zijn ze mooi bruin van kleur? Laat ze een paar minuten afkoelen, zodat de chips lekker knapperig wordt.

Linda’s Tips

  • Tip: voor een zoete variant neem je 1 theelepel olie, 1/2 theelepel honing en flink veel kaneel.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.