Borrelen en het weekend horen bij elkaar. Ik doe niks liever. Of het nu met mijn gezin is of met vrienden. Een chipje, nootje en een dip is al voldoende. De ene keer zijn alle hapjes kant en klaar en de andere keer zelfgemaakt. Het ligt eraan hoe mijn bui is. De bereiding van één van deze3 smeersels voor bij de borrel is zo gepiept. De staafmixer of keukenmachine doet eigenlijk al het werk. Een restantje is de volgende dag lekker voor op brood.
Bij twee van de 3 dips voor bij de borrel wordt een paprika geroosterd. Nou vind ik dit leuk om te doen en ook de smaak is te gek. Mocht je hier geen zin in hebben, dan kun je een pot met gegrilde paprika kopen. Dit maakt de bereiding voor de borrelhapjes alleen maar sneller.
Ook heel fijn zijn deze 3 verrassende toppings voor op toast en zet je in een handomdraai op tafel.
3 x smeersels voor bij de borrel
Paprika spread met geitenkaas
voor 1 potje
- 1 rode paprika (of 1 gegrilde paprika uit pot)
- 50 gram geitenkaas (of roomkaas / ricotta)
- 25 gram walnoten
- 1 eetlepel honing
Lees hier verder voor de bereiding van de paprika spread met geitenkaas
Rode pesto
voor 1 potje
- 25 gram pijnboompitjes
- 100 gram zongedroogde tomaatjes
- 2 eetlepels olie
- 20 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel gesneden basilicum
- snufje peper naar smaak
Lees hier verder voor de bereiding van de rode pesto.
Paprika tapenade
voor 1 potje
- 1 rode paprika (of 1 gegrilde paprika uit pot)
- 50 gram zwarte olijven
- 1 klein teentje knoflook
- 1 theelepel kappertjes
- extra nodig: schoon potje, huishoudfolie
Lees hier verder voor de bereiding van de paprika tapenade.
Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere hapjes.