• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Tzatziki

Zelf tzatziki maken is zoveel veel lekkerder en nog makkelijk ook

juli 25, 2014 door Linda 14 Reacties

Op mijn wishlist voor jullie staat al maanden manliefs tzatziki. Wij eten dit het hele jaar rond als dip bij rauwkost of bij gehaktballetjes in tomatensaus. Op verjaardagen staat dit standaard op tafel en vooral zomers kunnen wij er geen genoeg van krijgen. Bij een barbecue of lekker etentje in de tuin mag dit tzatziki recept ook bij jullie niet ontbreken.

De saus is natuurlijk lekker bij brood, alleen adviseer ik niet om daar je buik mee vol te eten. Combineer de saus juist ook met allerlei soorten rauwkost. Kinderen zijn gek op dippen, dus zet gerust als extra gerecht op tafel en laat ze hun gang gaan. Succes gegarandeerd en zo krijgen ze stiekem een extra portie groente binnen.

Tzatziki maak je makkelijk zelf met dit makkelijke recept

Manlief staat bekend om zijn tzatziki en ik deel graag zijn geheime recept met jullie. Ten eerste, koop zo’n goed mogelijke Griekse yoghurt. Wij zijn dol op die van Total, omdat de structuur lekker dik is en de smaak fluweelzacht. Zijn tweede truc is om de yoghurt vooraf 1 uurtje te laten uitlekken in een ouderwets koffiefilter met houder. De saus wordt op die manier lekker dik. De 3e tip is om de komkommer te raspen en het vocht er goed uit te drukken. Als laatste zet hij de saus minimaal 2 uur in de koelkast, zodat de smaken kunnen intrekken. Kortom, het maken van de tzatziki is zo gepiept, start de voorbereiding alleen eerder dan je gewend bent.

Zin in nog meer lekkere recepten voor de barbecue? Download dan nu het gratis E-book barbecue recepten.

Download button

Tzatziki

voor 1 flinke kom:

  • 3/4 komkommer
  • 500 ml Griekse Yoghurt (Total)
  • 1-2 teentjes knoflook
  • scheutje extra virgine olijfolie
  • zeezout & vers gemalen zwarte peper naar smaak

Stappen om tzatziki te maken:

  1. Laat de Griekse yoghurt 1 uur uitlekken in een koffiefilter met houder of een theedoek in een vergiet.
  2. Rasp de komkommer klein en druk het vocht eruit.
  3. Snijd 1 tot 2 teentjes knoflook fijn.
  4. Voeg de komkommer en knoflook toe aan de (uitgelekte) yoghurt. Breng de tzatziki op smaak met olijfolie, zout en peper.

Tip van manlief: de tzatziki een nachtje in de koelkast laten staan doet wonderen. De smaken zijn dan nog beter ingetrokken.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Zelf tzatziki maken is makkelijk en met de tips maak je de lekkerste tzatziki ooit.

Maak je eigen tzatziki met dit makkelijke recept

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram |Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: Barbecue recepten, Diner, Snack Tags: bijgerecht, borrelhapjes, dip, griekse recepten, griekse yoghurt, hapjes, hapjes recepten, komkommer, sauzen, spread

Lees Interacties

Reacties

  1. nicole zegt

    juli 25, 2014 om 11:53 am

    Hij lijkt me super. Vaak vind ik het te dun, maar met het uitlekken van de joghurt wordt hij lekker dik. Ik ga hem snel proberen!

    Beantwoorden
  2. José zegt

    juli 27, 2014 om 12:39 am

    Heerlijk is het! Deze Total (0%) yogurt smaakt ook heerlijk met walnoten en honing! Of met vers fruit. Echt Grieks!

    Beantwoorden
  3. Debby zegt

    augustus 3, 2014 om 8:55 pm

    Super lekker recept. Ik heb hem vande week voor de bbq gemaakt. Mijn kids waren er ook gek op. Lekker stukjes paprika, komkommer en cherry tomaatjes er in doppen en op eten. Zo krijgen ze hun extra portie groente binnen.
    Ik ga hem zeker vaker maken.

    Beantwoorden
  4. Marieke zegt

    augustus 26, 2014 om 8:37 pm

    Ik ben al een tijd opzoek naar een lekker recept voor tzatziki. Deze klinkt als een variant die ik zeker moet onthouden!

    Beantwoorden
  5. Naomi de Jong zegt

    september 14, 2014 om 4:40 pm

    Ooooh ziet er geweldig uit! Ben gek op Tzatziki, en groot gelijk dat je hem maakt met échte Griekse yoghurt. Total: zou ik deze proberen!
    Mooie site, complimenten.

    Groetjes, Naomi

    Beantwoorden
  6. Michalis zegt

    januari 31, 2015 om 9:30 am

    Tzatziki is geen saus maar een volledig grieks gerecht, die fout word heel vaak gemaakt.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 1, 2015 om 1:04 pm

      Hi Michalis, je hebt gelijk! Ik heb het saus genoemd omdat wij het zo thuis gebruiken.

      Beantwoorden
  7. Yvonne Fens zegt

    februari 22, 2015 om 8:17 am

    Klinkt heerlijk! Ik mag alleen geen lactose….. Zou ik de Griekse yoghurt dan t beste kunnen vervangen door lactosevrije yoghurt of lactosevrije kwark?

    Beantwoorden
    • Sandra zegt

      mei 4, 2018 om 11:31 am

      Ik maak hem lactose vrij door de Griekse yoghurt van minus-l te gebruiken. Werkt goed en smaakt super.
      Zelf voeg ik nog een eetlepel witte of roze wijnazijn bij en gebruik meer knoflook. De zaden haal ik uit de komkommer en rasp hem dan en goed uitlekken.

      Beantwoorden
      • Linda zegt

        mei 13, 2018 om 10:35 am

        Hmm klinkt ook goed.

        Beantwoorden
  8. Brigitte zegt

    januari 14, 2016 om 1:22 pm

    Waarom zou je 0% yoghurt gebruiken, daar zit dan meteen weer zooi in. Ga voor de echte volle Griekse yoghurt dat is nog veeeel lekkerder! Voor de rest heerlijk recept, zo maken wij hem ook altijd! Alleen gebruiken wij ipv olie citroensap!

    Beantwoorden
  9. Nettie zegt

    september 24, 2018 om 9:48 am

    De beste tip kreeg ik van een Griek. Komkommer uitknijpen in een aardappelpureeknijper. Ik kocht hem bij de Ikea. Niet meer lang wachten en al het vocht er uit. ?
    Ook doe ik er een beetje citroensap door en de olie is natuurlijk een goede Griekse olie. De kalamata olie bij AH is lekker. (Iliada premium extra vierge olijfolie)
    Top recept!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 25, 2018 om 4:01 pm

      Hey, ik zet de knijper op mijn lijstje. Dat scheelt inderdaad een hoop tijd. Dank voor de tip.

      Beantwoorden
      • Nettie zegt

        september 25, 2018 om 4:35 pm

        Graag gedaan!!

        Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Pasta met tonijn Pasta met tonijn
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl