Nog geen beoordelingen

Tzatziki

Op mijn wishlist voor jullie staat al maanden manliefs tzatziki. Wij eten dit het hele jaar rond als dip bij rauwkost of bij gehaktballetjes in tomatensaus. Op verjaardagen staat dit standaard op tafel en vooral zomers kunnen wij er geen genoeg van krijgen. Bij een barbecue of lekker etentje in de tuin mag dit tzatziki recept ook bij jullie niet ontbreken.

De saus is natuurlijk lekker bij brood, alleen adviseer ik niet om daar je buik mee vol te eten. Combineer de saus juist ook met allerlei soorten rauwkost. Kinderen zijn gek op dippen, dus zet gerust als extra gerecht op tafel en laat ze hun gang gaan. Succes gegarandeerd en zo krijgen ze stiekem een extra portie groente binnen.

Tzatziki maak je makkelijk zelf met dit makkelijke recept

Manlief staat bekend om zijn tzatziki en ik deel graag zijn geheime recept met jullie. Ten eerste, koop zo’n goed mogelijke Griekse yoghurt. Wij zijn dol op die van Total, omdat de structuur lekker dik is en de smaak fluweelzacht. Zijn tweede truc is om de yoghurt vooraf 1 uurtje te laten uitlekken in een ouderwets koffiefilter met houder. De saus wordt op die manier lekker dik. De 3e tip is om de komkommer te raspen en het vocht er goed uit te drukken. Als laatste zet hij de saus minimaal 2 uur in de koelkast, zodat de smaken kunnen intrekken. Kortom, het maken van de tzatziki is zo gepiept, start de voorbereiding alleen eerder dan je gewend bent.

Zin in nog meer lekkere recepten voor de barbecue? Download dan nu het gratis E-book barbecue recepten.

Download button

Tzatziki

Ingrediënten

500 gram
  • 3/4 komkommer
  • 500 ml Griekse Yoghurt Total
  • 1-2 teentjes knoflook
  • scheutje extra virgine olijfolie
  • zeezout & vers gemalen zwarte peper naar smaak

Bereiding

  • Laat de Griekse yoghurt 1 uur uitlekken in een koffiefilter met houder of een theedoek in een vergiet.
  • Rasp de komkommer klein en druk het vocht eruit.
  • Snijd 1 tot 2 teentjes knoflook fijn.
  • Voeg de komkommer en knoflook toe aan de (uitgelekte) yoghurt. Breng de tzatziki op smaak met olijfolie, zout en peper.

Linda’s Tips

  • Tip van manlief: de tzatziki een nachtje in de koelkast laten staan doet wonderen. De smaken zijn dan nog beter ingetrokken.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Zelf tzatziki maken is makkelijk en met de tips maak je de lekkerste tzatziki ooit.
Maak je eigen tzatziki met dit makkelijke recept

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.