• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • PASEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • PASEN 2021
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Bladerdeeghapjes met chorizo

bladerdeeghapjes met chorizo

december 29, 2015 door Linda 7 Reacties

“Lin, wil je die bladerdeeghapjes met chorizo nog eens maken?” Vandaag is het feest in huize Linda want manlief is jarig. Traditiegetrouw viert hij altijd zijn verjaardag. “Voor iedereen die nog een gaatje over heeft na kerst of alvast wil oefenen voor oud en nieuw, geef ik een klein borreltje”.

Zoek jij nog lekkere hapje voor oud en nieuw dat ook door het mannelijk volk wordt gewaardeerd? Stop met zoeken. Juist de pittige smaak van de chorizo smaakt perfect bij een glaasje bubbels. Warm is dit borrelhapje het lekkerst, alleen koud is ook niet verkeerd hoor!

borrelhapjes met bladerdeeg en chorizo

Voor dit borrelhapje heb ik gebruik gemaakt van plakjes bladerdeeg. Het is nog makkelijker om een rol verse bladerdeeg te gebruiken. Kijk wat bij je past. De chorizo worst heeft lekker veel pit, al overheerst dit niet in het hapje. Mocht je echt niet van deze worst houden, vervang het dan door salami.

De stap voor stap foto’s laten je op een eenvoudige wijze zien hoe je de bladerdeeghapjes kunt maken.

borrelhapjes van bladerdeeg

Bladerdeeghapjes met chorizo

Voor 20 stuks:

  • 6 plakjes bladerdeeg (of rol verse bladerdeeg)
  • 125 gram ricotta
  • 75 gram chorizo (15 dunne plakjes)
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 2 handen rucola
  • 1 ei
  • extra nodig: huishoudfolie

Hoe maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Ontdooi de plakjes bladerdeeg volgens de gebruiksaanwijzing.
  3. Leg de plakjes aan de lange zijde naast elkaar en de korte zijde 2. Zorg dat ze elkaar een halve centimeter overlappen. Druk de naden aan om er 1 lap van te maken.
  4. Besmeer het deeg met de ricotta. Leg de plakjes chorizo erop, strooi de Parmezaanse kaas erover en spreid vervolgens de rucola erop.
  5. Rol het bladerdeeg via de lange zijde strak op. Omwikkel met huishoudfolie en snijd met een scherp mes in stukken van 1 cm. Verwijder vervolgens het folie. Smeer de bladerdeeghapjes in met een geklopt eitje. Zet vervolgens 17 tot 20 minuten in de oven.

hoe maak je bladerdeeghapjes

Zoek je nog meer hapjes voor oud en nieuw? Kijk dan even bij het overzicht van alle borrelhapjes recepten.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Bladerdeeghapjes met chorizo

 

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: KERST, SNACK Tags: bladerdeeghapjes, borrelhapjes, borrelhapjes recepten, hapjes, hapjes voor oud en nieuw, hoe maak je bladerdeeghapjes

Lees Interacties

Reacties

  1. Mieke zegt

    december 29, 2015 om 9:52 am

    Waar vind ik de recepten?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 29, 2015 om 2:48 pm

      Welke recepten bedoel je? Alle borrelhapjes? zie https://www.lekkeretenmetlinda.nl/tag/borrelhapjes/

      Beantwoorden
  2. Beaufood zegt

    december 29, 2015 om 5:23 pm

    Mmmm lekker Linda.. Alvast een heel gelukkig nieuw jaar gewenst. Laten we er een knaljaar van maken! Liefs, Bo

    Beantwoorden
  3. MiekeW zegt

    januari 1, 2016 om 11:28 pm

    Dit is een van de hapjes die ik met oud en nieuw heb gemaakt. Iedereen vond het super lekker, deze houden we erin!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 3, 2016 om 8:50 am

      Hi wat fijn om te horen!

      Beantwoorden
  4. Marian zegt

    juni 8, 2016 om 6:54 am

    Hoi Linda, ik wil graag de bladerdeeg met chorizo maken maar ik zie het recept niet :-). Wat die ik verkeerd ? Groetjes,Marian van Dam

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 8, 2016 om 8:56 am

      Hi Marian, geen idee wat er bij je misgaat. Het recept staat gewoon in de blog. Kijk nog maar eens. Succes. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu makkelijke recepten 203

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Kipsate wraps met pindasaus Kipsate met wraps en pindasaus
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • tagliatelle met romige preisaus Tagliatelle met romige preisaus
  • zelf pastasaus maken Zelf pastasaus maken van verse tomaten
  • Pasta met zalm en doperwten Pasta met zalm en doperwten
  • Plaattaart met ei, ei recepten voor Pasen Plaattaart met ei en groene asperges
  • Low-budget gerechten is een nieuwe categorie op de blog. Dit goedkope recept van tortellini soep met spinazie en worst past hier perfect bij. Een flink gevulde maaltijdsoep. Tortellini soep met spinazie en worst

Instagram

lekkeretenmetlinda

Linda Peek
KIPSATE MET WRAPS EN PINDASAUS ~ Dit makkelijke re KIPSATE MET WRAPS EN PINDASAUS ~ Dit makkelijke recept voor wraps met kip is net zo lekker als het klinkt. Het hele gezin smult van deze wrap met pulled chicken saté. Bij mij thuis kregen ze er geen genoeg.

Mijn recept voor zelf saté maken is de basis voor dit wrap recept. We rijgen de kip niet aan spiezen, maar bakken de kip direct in de pan. Vervolgens trek je de kipsaté met twee vorken uit elkaar, waardoor je een soort pulled chicken krijgt. Maak er ook nog de pindasaus bij en je weet niet wat je proeft.

Dit recept wil je echt maken! Bewaar het recept. Druk op het vlaggetje onder de foto, zodat je dit makkelijke recept niet vergeet. Het recept kun je vinden in de bio of homepage. 

#makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #kip #kipfilet #kipgerechten #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #lente #wraps #pulledchicken #sate #kipsate #pindasaus #satesaus #saté #wrap
WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al vo WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al voor jullie klaar hoor. Het is een beetje rommelig hier, want we zijn gestart met de voorbereidingen van de buitenkeuken. Ik zal later vandaag in mijn stories even laten zien wat de plannen zijn en wat de huidige status is. Het wordt zo tof, ik kan niet wachten.

Kun je inspiratie gebruiken voor het avondeten deze week? Bekijk dan de eetplanning met een lekker vegetarisch recept, een visje, kipfilet uit de oven, krieltjes en onwijs lekkere kipburgers met een krokant korstje van gemalen nachochips.

Voor het weekend heb ik ook twee lekkere recepten geselecteerd. Zo start je de zaterdag met een tropische verrassing. Verzamel alvast oud brood hiervoor. Voor zondag staat er een toetje op de planning. Niet zomaar een toetje maar een chocolade lava cakeje met salted caramel.

Swipe naar rechts of check mijn stories. De recepten staan in de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-203/

Bewaar dit weekmenu ter inspiratie als je een lekker recept hebt gezien. Klik op het icoontje rechts onder de foto.

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #pasen #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
10 x snelle pasta recepten ~ Wil je binnen 20 minu 10 x snelle pasta recepten ~ Wil je binnen 20 minuten een lekkere en makkelijke pasta maaltijd op tafel zetten? Bekijk dan snel mijn lijstje met 10 snelle pasta recepten.

Met een pasta recept scoor je punten aan tafel. Iedereen lust het en een pasta recept is makkelijk om te maken. Bij ons staat er bijna twee keer per week pasta op tafel. In het overzicht staan een aantal klassiekers zoals macaroni zonder pakjes en zakjes, een pasta met carbonara saus en een vegetarische pasta met spinazie. Daarbij geef ik je ook de tip om een super snelle verse pastasaus van tomaten te maken. Deze pastasaus is binnen 5 minuten klaar voor gebruik. Klinkt goed toch?

Sla het blog voor de 10 snelle pasta recepten op. Druk op het vlaggetje onder de foto, zodat je deze makkelijke recepten niet vergeet als je inspiratie zoekt. De recepten vind je in de bio.

#makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #pasta #spaghetti #penne #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #snel #snellerecepten #avondeten
Vegetarische wokschotel met bloemkoolrijst ~ Dit i Vegetarische wokschotel met bloemkoolrijst ~ Dit is een een ontzettend makkelijk en snel recept. Het is een lichte avondmaaltijd, ideaal om te maken voordat je bijvoorbeeld gaat sporten.

Dit koolhydraatarme recept heb ik twee keer gemaakt. Bij een gerecht met slechts een handjevol ingrediënten, wil ik zeker weten dat het gerecht smaakvol is. Het geheime ingrediënt is een scheutje sojasaus. Dit smaakt fantastisch bij de kastanje champignons en pimpt de maaltijd direct op.

Sla het recept voor de bloemkoolrijst op. Druk op het vlaggetje onder de foto, zodat je dit makkelijke recept niet vergeet voor als je inspiratie zoekt. Het recept vind je in de bio.

#makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #wokken #bloemkoolrijst #koolhydraatarm #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatbeperkt #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #vegetarisch #vega #spinazie
Meer laden Volg mij op Instagram

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in