• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Boerenkool chips

Boerenkool chips

oktober 31, 2014 door Linda 3 Reacties

Manlief denkt af en toe dat ik harstikke gek ben geworden. “Wat ben je nu weer aan het maken?” “Nou gewoon boerenkool chips“, alsof dit de normaalste zaak van de wereld is. Jullie hadden zijn gezicht eens moeten zien. Hilarisch!

In Amerika was boerenkool vorig jaar enorm hip en trendy. Culy verwoort dit mooi door het “de superfood van Hollandse bodem” te noemen. Het is echt de koningin onder de groente. Een paar leuke feitjes: rauwe boerenkool heeft met 180 mg/100 g meer calcium dan halfvolle melk (123 mg/100 g). En het bevat meer vitamine C dan een sinaasappel in hetzelfde gewicht. Inmiddels doe ik rauwe boerenkool in mijn smoothie, want ik vind melk niet lekker of maak er chips van.

Het leukste is natuurlijk als je echt boerenkool bladeren hebt. Aangezien die niet zo makkelijk te verkrijgen zijn, kies ik voor gesneden boerenkool. Dep de boerenkool droog met keukenpapier en zorg dat je niet teveel olie gebruikt. Blijf bij de oven staan, want voor je het weet is de boerenkool verbrand. Ik heb nu een simpele versie gemaakt met chilipoeder & zout. Je kan natuurlijk met allerlei kruiden & specerijen experimenteren.

Boerenkool chips

Wat heb je nodig voor 1 bakje:

  • 1 flinke hand gesneden boerenkool (50 gram)
  • 1/2 eetlepel olie
  • flinke snuf chilipoeder
  • snufje vers gemalen zeezout

Hoe maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de olie met de chilipoeder en het zout in een kom. Meng goed door elkaar.
  3. Hussel de boerenkool door het kruidenmengsel.
  4. Spreid goed uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Zet in de oven en bak in 8 – 10 minuten knapperig. Let de laatste 2 minuten goed op, want boerenkool kan snel verbranden.
  6. Laat even afkoelen. Eet direct op of bewaar maximaal 1 dag in een luchtdicht bakje.

Tip: mijn ervaring is dat de boerenkool na 1 dag in een bakje zijn knapperigheid verliest. Eet het dan ook direct op!

Tip van mijn zusje: de boerenkool chips is ook erg lekker voor over een salade.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

 

Categorie: Detox, Detox recepten, Snack Tags: borrelhapjes, chips, gezonde chips, tussendoortje

Lees Interacties

Reacties

  1. adrielle zegt

    november 10, 2014 om 5:22 pm

    Ga ik zeker proberen! vooral omdat ik boerenkool eigenlijk gewoon vies vind!

    Beantwoorden
  2. Drumles Den Haag zegt

    april 15, 2016 om 1:48 pm

    Gaat zo direct de oven in met sojasaus, sesam, chilipoeder en olie. Ben erg benieuwd!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 15, 2016 om 5:13 pm

      Lekker, klinkt goed.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 255

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl