• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

5 x feestelijke hapjes voor oud en nieuw

Feestelijke hapjes voor oud en nieuw

december 30, 2014 door Linda 2 Reacties

Nog 1 nachtje slapen en dan is het alweer oudjaarsavond. Dit jaar is weer voorbij gevlogen. Er zijn zoveel toffe dingen op mijn pad gekomen en daar ben ik zo dankbaar voor. Ik ga oud en nieuw goed vieren en daar horen natuurlijke 5 feestelijke hapjes voor oud en nieuw bij. 

Dat jullie gek zijn op hapjes heb ik  gemerkt met mijn 10 gezonde borrelhapjes met kerst. Gisteren heb ik nog even last minute 5 lekkere gezonde borrelhapjes voor oud en nieuw in elkaar gedraaid. Een lekkere mix tussen warme en koude borrelhapjes en makkelijk te bereiden en bomvol smaak.

Mijn favoriet deel ik direct als eerste. Manlief heeft mij een fantastisch pakket cadeau gedaan met daarin een parmaham van 9 (!) kilo. En dit hapje van Italiaanse vrienden is echt zalig. Je kunt de blauwe kaas ook weglaten, de combi van de zoute ham met zoete peer is heerlijk.

5 feestelijke hapjes voor Oud en Nieuw

Parmaham met peer en gorgonzola
Wat heb je nodig voor 10 hapjes: 10 plakken parmaham, 2 rijpe peren (of peer uit blik), 100 gram gorgonzola (kamertemperatuur) en 10 prikkers.

Snijd de peren in parten. Leg een stukje peer op een plak parmaham, snijd een partje kaas af en rol op. Sluit af met een prikker.

Recept voor een koud hapje met peer, rauwe ham en blauwe kaas

Rijstwafeltjes met avocado & zalm
Wat heb je nodig voor circa 10 hapjes: 1 kleine avocado, snufje zout & peper & chilipeper naar smaak, kleine rijstwafels (of toast), 1 flinke plak zalm

Hol de avocado uit en prak het vruchtvlees fijn. Breng op smaak met snufje zout, peper en chilipeper. Besmeer een onderlegger naar keuze met een flinke laag avocado crème en een dun reepje zalm.

feestelijke hapjes voor oud en nieuw

Komkommer geitenkaas hapjes
Wat heb je nodig voor circa 15 hapjes: 1/2 komkommer, 1 bakje zachte smeerbare geitenkaas, klein potje zongedroogde tomaatjes en 15 prikkers.

Snijd de komkommer in dikke plakken van ongeveer 1,5 cm. Hol de komkommer uit met een klein lepeltje of gebruik een aardappelschilmesje. Vul met een theelepel geitenkaas. Snijd een zongedroogd tomaatje doormidden. Steek eerst de prikker door de tomaat en laat 1 cm uitsteken. Vervolgens voorzichtig de prikker in de geitenkaas met komkommer steken.

feestelijke hapjes voor oud en nieuw

Pittige garnalen
Wat heb je nodig voor circa 15 hapjes: 250 gram diepvries jumbo garnalen (bij voorkeur gepeld, staart erbij is prima), 4 eetlepels olie, 2 teentjes fijngesneden knoflook, 1/2 verse rode peper fijngesneden (zonder zaadjes), sap en rasp van 1 citroen, 15 spiesjes.

Ontdooi de garnalen volgens de gebruiksaanwijzing. Maak ondertussen een marinade van de olie, fijngesneden knoflook, verse rode peper naar smaak en rasp van de citroen en 1 eetlepel sap. Voeg de ontdooide garnalen toe (eerst even droog deppen) en laat de smaken 1 uurtje intrekken. Verhit een koekenpan en doe hierin de garnalen met alle marinade en bak in 3 tot 4 minuten bruin. Rijg de garnalen aan spiesjes.

Warm borrelhapje van gemarineerde garnalen

Gekookte eitjes met truffelmayonaise en rookvlees
Heel ouderwets is de combi van ei met rookvlees. Om het net even specialer te maken serveer ik er truffelmayo bij.

Wat heb je nodig voor 8 hapjes: 2 eieren, 8 plakjes rookvlees, 8 theelepels truffelmayonaise (Jean Bâton – Albert Heijn) en 8 prikkers

Kook de eieren hard in 8 minuten. Snijd in vieren. Wikkel een partje ei in een plakje rookvlees en bestrijk met een lepeltje mayo. Steek de prikker erin.

feestelijke hapjes voor oud en nieuw

Zo nu heb je een goed gevulde borreltafel. Met een kleine voorbereiding (eieren van te voren koken, marinade maken voor de garnalen en de komkommer uithollen) heb jij een leuke en relaxte avond. Ter plekke maak je de hapjes af en dat kost nog geen 5 minuten per hapje.

Ook lekker is natuurlijk mijn zelfgemaakte naanbrood met manliefs tzatziki, hummus of een avocado doperwtenspread. Ook fijn zijn allerlei smeersels voor op toast. Wat dacht je van makreelsalade of de groentespread met geitenkaas en vijg dat ziet er altijd feestelijk uit.

De alom bekende wrap met vulling kan je ook zelf maken. Ik ben dol op de boekweitwrap met zalm. Rol op en snijd in mooie plakken. Of mini pizza hapjes met een topping van rauwe ham en rucola. Soepstengels met pistachenoten of voor sushi lovers mijn recept sushi in een glaasje. En als laatste ideetje heb ik nog zelfgemaakte chips. Nou het lijkt mij toch dat er iets voor je bij zal zitten.

Ik wens je een hele fijne jaarwisseling! Liefs, Linda

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere drankjes en feestelijke hapjes voor oud en nieuw.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

5 x feestelijke hapjes voor oud en nieuw. Lekker, gezond en makkelijk klaar te maken. Een lekkere mix tussen warme en koude borrelhapjes, bomvol smaak.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: SNACK Tags: borrelhapjes, gezond, gezonde borrelhapjes, hapje, hapjes, hapjes recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Sharon zegt

    december 28, 2016 om 4:47 pm

    Leuk weer! Ik weet er ook nog 1!
    Komkommer in plakken (schil erom laten)
    Klein stukje brie erop met daar een walnoot op. Erg lekker!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 28, 2016 om 7:10 pm

      Hmmm.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Voor de drukke dagen met sporten van de kids is een macaroni ovenschotel met broccoli ideaal om op tafel te zetten. Dit makkelijk recept is zo klaar. Macaroni ovenschotel met broccoli
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.