5 x makkelijke bladerdeeg hapjes voor bij de borrel

Bladerdeeghapjes, wie is er ook dol op? Met slechts een paar ingrediënten maak je deze makkelijke bladerdeeg hapjes voor bij de borrel. Mijn ervaring is dat een lekkere warm hapje altijd goed wordt ontvangen.

Voor dit blog zijn de 5 best bekeken bladerdeeg hapjes geselecteerd. Het favoriete hapje van manlief met chorizo zit er natuurlijk bij. Persoonlijk ben ik dol op het vegetarische hapje met geitenkaas, munt en courgette. En de kids? Zij kiezen voor de zelfgemaakte mini worstenbroodjes.

Bij elk bladerdeeg hapje zul je zien, hoe eenvoudig dit te bereiden is. Bij een aantal recepten staat stap voor stap beschreven, met foto’s hoe je het hapje klaarmaakt.

5x makkelijke bladerdeeg hapjes voor bij de borrel

1. Bladerdeeg hapjes met chorizo

Met slechts 6 ingrediënten maak je dit heerlijke hapje. Bij ons thuis wordt dit hapje door het mannelijke vol altijd vol enthousiasme ontvangen. Mocht je niet van chorizo houden, gebruik dan een goede salami. In de stap voor stap foto’s laat ik zien hoe je zulke mooie rolletjes maakt.

borrelhapjes van bladerdeeg

2. Bladerdeeg hapjes met courgette, geitenkaas en munt

Zet de plaattaart op de planning voor je vegetarische vrienden of familie. Dit hapje maak ik van ter plekke klaar. Zodra de courgette gesneden is, kost het maken van de plaattaart nog geen 5 minuten. Snijd vervolgens in kleinere stukjes dan op de foto.

plaattaart met courgette

3. Mini worstenbroodjes

De mini worstenbroodjes zijn favoriet bij kinderen. Voor de vulling worden goede kwaliteit saucijzen gebruikt. De rol bladerdeeg met vulling bewaar je afgedekt in de koelkast en verwarm je in de oven voor het serveren.

Mini worstenbroodjes, een borrelhapje met 3 ingrediënten

4. Bladerdeegbroodje met geitenkaas, appel en honing

Met geitenkaas, rauwe ham, appel en honing maak je dit smakelijke borrelhapje. Deze ingrediënten worden verpakt in een plakje bladerdeeg en klaar is de hartige snack. In de foto’s hieronder leg ik stap voor stap uit hoe je dit recept voor de borrel maakt.

Bladerdeegbroodjes met geitenkaas

5. Bladerdeeghapjes met serranoham en brie

Waarschijnlijk heb je met de feestdagen alles in huis om deze makkelijke bladerdeeg hapjes met serranoham en brie te maken. Voor mij is het een no-waste recept met restantjes van kerst.

Bladerdeeghapjes met serranoham

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.