Nog geen beoordelingen

Pittige geroosterde kikkererwten

Originaliteit als blogger. Ik heb het er wel eens moeilijk mee. Maakt iemand een top recept, zie je de dagen erna iedereen een eigen variant plaatsen. Om die reden heb ik even getwijfeld of ik deze pittige geroosterde kikkererwten online zou zetten. Niets nieuws onder de zon, wel erg lekker. Ik ben nu eenmaal een liefhebber van hartige snacks en ik ben dol op een zoute hap bij een borrel. Liefst ook nog een beetje pittig. En ja, dan zijn de geroosterde kikkererwten weer eens iets anders en voedzamer dan de chips waar ik niet vanaf kan blijven.

geroosterde kikkererwten

Daarbij is dit recept zo makkelijk, dat ik het bijna geen recept kan noemen. Het enige dat je nodig hebt is gekookte kikkererwten, zout, peper en kruiden naar smaak. De laatste weken zit ik in mijn fase van gerookte paprika. Lekker bij de bruine bonen schotel met rijst of in de gevulde portobello.

Geen gerookte paprika in huis? Geen nood, open je keukenkastjes eens en haal de kruiden eruit. Ook lekker is een mix van koriander, komijn of knoflook- en uienpoeder. Alleen een beetje peper en zout kan natuurlijk ook, maar juist de kruiden geven deze hartige snack extra bite. En aangezien ik van pittig houd is een snuf chilipoeder of cayenne peper ook een goed alternatief voor de gerookte paprika poeder.

Pittig geroosterde kikkererwten

Pittige geroosterde kikkererwten

Ingrediënten

1 portie
  • 1 blik kikkererwten (groot)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 (flinke) theelepel gerookte paprika poeder
  • snufje zout en peper

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden.
  • Spoel de kikkererwten af om overtollig zout te verwijderen. Dep droog met keukenpapier.
  • Meng de olie met de paprika poeder, zout, peper in een kom. Voeg de kikkererwten toe en meng goed door elkaar.
  • Leg de gekruide kikkererwten op een bakpapier beklede bakplaat.
  • Zet 25 minuten in de oven en keer halverwege. Laat vervolgens nog even staan om goed uit te harden.

Linda’s Tips

  • Ook lekker voor over een salade!

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.