Weekmenu 98 makkelijke recepten

Het aftellen naar de verhuizing is begonnen. Het blijft een raar idee om dit fijne huis te verlaten. Ondertussen wordt er hard gewerkt in het nieuwe huis. Om de verhuizing soepel te laten verlopen, neem ik straks 3 weken “vrij”. Dat kan alleen als de nieuwe blogs ook klaar staan. Afgelopen week had ik wilde plannen en een enorme to-do lijst. Het goede nieuws is dat we veel beslissingen hebben genomen voor het huis. Het mindere nieuws is dat er geen enkel extra blog geschreven is. Van de week ga ik mijzelf extern opsluiten om echt even te knallen.

Mijn uitdaging om 21 dagen andere groente op tafel te zetten verloopt trouwens heel soepel. Deze week aten we gesmoorde groene kool, spinazie, prei, boerenkool en friet met kaassouflé en kroket. Ik was dus helemaal in balans… Mijn eigenweekmenu bestaat uit ingrediënten uit de voorraad & vriezer gecombineerd met verse groente. Voor jullie heb ik een winterse maaltijdsoep, een traybake en een ovenschotel klaarstaan. De zelfgemaakte wraps zijn een echte aanrader, ik maak ze eerlijk gezegd te weinig.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 98 makkelijke recepten

Maandag: maaltijdsoep met kikkererwten

Bij de kou van de komende week hoort een lekkere stevige maaltijdsoep. De soep heeft door de kruiden een Marokkaans tintje gekregen en verwarmd je heerlijk van binnen.

Maaltijdsoep met kikkererwten

Dinsdag: traybake met pompoen en kip

Heb jij ook van die dagen in de week, dat je laat thuis bent en één van de kinderen eigenlijk op tijd moet eten vanwege sport? Maak dan de traybake alvast klaar, zodat één van je huisgenoten de schaal in de oven kan zetten.

traybake met pompoen

Woensdag: gebakken noedels met kip en courgette

Bij mij thuis zijn ze gek op Udon noedels, dat zijn dikke zachte noedels (een soort van Oosterse spaghetti). Daarnaast wok je er groente bij en de woksaus maak je heel makkelijk zelf.

Gebakken noedels met kip, courgette en champignons

Donderdag: zuurkoolschotel met ananas en kaas

Voor een gewone zuurkoolstamppot halen de kinderen hun neus op. Manlief bedacht deze zuurkoolschotel en dat lusten ze wel.

Een zuurkoolschotel met ananas, kaas en gehakt. Deze ovenschotel is makkelijk om te maken en ideaal om een dag eerder voor te bereiden. Klik op de foto om dit recept uit de oven te bekijken. #ovenschotel

Vrijdag: zelf tortilla wraps maken

Een waarschuwing vooraf, zodat je deze wraps een keer maakt ben je voor altijd “verpest”. Zelfgemaakte wraps zijn zo onwijs lekker. Zoek je nog lekker beleg? Kijk dan even bij de wrap recepten.

zelf tortilla wraps maken

Zaterdag: laagjes appeltaart ontbijt

Appeltaart voor het ontbijt is altijd een goed idee toch? Nu ben ik dol op warm gebakken appel. De keuken geurt er zalig door en je hebt weer eens een ander ontbijtje.

laagjes appeltaart ontbijt

Zondag: snelle appelkruimeltaart

Ik blijf even in de appel hangen. Met een verse rol bladerdeeg maak je deze snelle appelkruimeltaart. Lekker voor bij de koffie of als toetje met een bolletje kaneelijs.

snelle appelkruimeltaart

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 98 met een maaltijdsoep, traybake, gebakken noedels, een zuurkoolschotel met ananas en de lekkerste zelfgemaakte wraps.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.