Weekmenu 22 makkelijke recepten

Gaan jullie nog wat leuks doen met Pinksteren? Nou ik wel! Goede vrienden van ons zijn getrouwd en vanavond hebben wij een ouderwets dansfeestje. Niet echt buiten de deur, want ze wonen in Duitsland. Manlief en ik maken er direct een gezellig lang weekend van. Wij zijn gisteren vertrokken. En opa en oma zorgen voor de kids. Zo fijn dat zij er altijd zijn als vangnet.

Met het weekmenu heb ik eigenlijk niet echt rekening gehouden met een extra dag vrij. Dus misschien heb je helemaal geen zin in spelt op maandag. Dan zou ik lekker pizza maken. Hopelijk heb je wat extra tijd om in de keuken te staan en zelf tussendoortjes te maken. De krokante granola repen zijn een aanrader, bij jong en oud. Geniet ervan.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.

Weekmenu makkelijke recepten voor het avondeten

Weekmenu #22 makkelijke recepten

Maandag: spelt met pompoen en wortelen en feta

Vandaag geen vlees maar feta in een salade met spelt. Dit is een graantje met een lekkere stevige bite.

spelt met pompoen

Dinsdag: warmgerookte zalm salade

Voor als je graag meer vis wilt eten, alleen niet weet hoe je dit aan wilt pakken. Warmgerookte zalm is zo ontzettend lekker, dan hoeven de rest van de ingrediënten niet al te veel smaak te hebben.

warmgerookte zalm salade

Woensdag: gebakken noedels met kip en courgette

De dikke noedels slurpen de kinderen naar binnen. Dat is een teken dat ze het lekker vinden, alleen kan ik niet tegen het geluid dat ze maken.

Gebakken noedels met kip, courgette en champignons

Donderdag: penne met aardbei en rucola

Dit pasta recept is echt heel fijn. Je denkt er misschien niet aan de combinatie van fruit en pasta. Probeer dit eens want aardbei, rucola en gerookte kip vinden elkaar heel lekker.

penne met aardbei en rucola

Vrijdag: zelf pizza maken

Friday night is pizza avond. Ik geef je mijn recept voor deeg en drie niet alledaagse combinaties voor erop.

zelf pizza maken

Zaterdag: fruit spring rolls

Heb je het rijstpapier wel eens zien liggen in de supermarkt? Neem mee, je kunt er zulke lekkere loempia’s mee maken. En deze fruit loempia’s zijn geweldig om met de kinderen te maken.

fruit spring rolls (fruit loempia's)

Zondag: krokante granola repen

Dochterlief heeft al zo vaak gevraagd wanneer ik deze tussendoortjes weer wil maken. Een vriendinnetje van haar is er ook dol op.

granola repen

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Benieuwd naar de eerder verschenen weekmenu’s? Deze kun je hier allemaal terug vinden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.