In de herfst en winter kan ik mij bij het opstaan al verheugen op een kom havermoutpap. Voor mij is het de ideale start van de dag. Het verwarmt en geeft langdurige energie voor de rest van de ochtend. Het is helemaal feest, als er een ontbijttaartje van havermout op mij wacht. Deze worteltaart havermout uit de oven is in één woord: verrukkelijk.
Wortel bij het ontbijt? Ja, echt! Ik beloof je dat je niet het idee hebt dat je groente eet. In dit ontbijt recept smaakt de wortel zoet, net als de appel. Je kunt het “beslag” de avond van te voren klaarzetten in de koelkast, zodat je in de ochtend de schaaltjes alleen nog de oven in hoeft te schuiven. Ondertussen spring je onder de douche en als je klaar bent, ruikt het hele huis zalig naar taart.
Dat noem ik nog eens een goed begin van de dag.
Worteltaart havermout uit de oven
Ingrediënten
- 2 eieren
- 80 gram havermout
- 1 klein kinder appeltje
- 1 worteltje (30 gram)
- 20 gram pecannoten
- 2 eetlepels rozijnen
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- snufje nootmuskaat
Extra nodig
- 2 ovenschaaltjes
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maal eventueel de havermout fijn in de hakmolen van de staafmixer of blender. Rasp de appel en de wortel. Voeg de eieren toe. Hak de pecannoten toe.
- Roer nu alle ingredienten door elkaar. Vet twee ovenschaaltjes in en verdeel het deeg erover. Zet 20 – 25 minuten in de oven.
Linda’s Tips
- Tip: geef het ontbijttaartje extra smaak met een snufje gemberpoeder
Recept: Linda Foto credits: My Lucie