Weekmenu 45 makkelijke recepten

Het is zo’n cliché, maar de dagen vliegen voorbij. Vorig weekend verbleef ik in een hele toffe woonboerderij in Limburg met de schoonfamilie. Vandaag sta ik in alle vroegte en kou op het hockeyveld… Ik voel een beetje stress opkomen. Het is nog 7 weken tot kerst en ik ben er nog helemaal niet klaar voor. Als blogger dien je eigenlijk weken vooruit te werken. Al is het omdat het licht in november en december zo slecht is voor de foto’s.

Aan de andere kant weet ik dat het allemaal goed komt. Ik ben lekker relaxed en dat is beter voor mijn creativiteit en ook voor de recepten. Ik heb besloten om mij er niet zo druk om te maken dit jaar. Zelf kook ik niet met kerst, dat laat ik lekker aan de familie over.

Mijn specialisme is toch meer dedagelijkse maaltijd zoals de gerechten in hetweekmenu. Kijk maar eens even mee wat ik dit keer voor jullie bedacht heb. Gevulde groente – dat is dit keer paprika – is ideaal om restjes in te verwerken. In dit recept zit geen vlees, maar dat kan én mag natuurlijk altijd wel. Verder staat zuurkool centraal en maken we een quiche met spinazie. Vrijdag is het tijd voor kipburgers met courgette frieten. Enne, het Sinterklaas seizoen is ook weer geopend met een eerste recept.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 45 makkelijke recepten

Maandag: gevulde paprika met rijst

Zullen we de week beginnen met een dagje zonder vlees? Misschien heb je van het weekend nog wat restjes groente, vul hier dan de paprika mee.

gevulde paprika met rijst

Dinsdag: zelf zuurkool maken

De groente van de week is zuurkool. Bij een workshop heb ik geleerd hoe je dit zelf kunt maken. Echt zo super lekker en knapperig. Ok, je kunt het dus niet direct van de week eten. Het is wel leuk om eens zelf te proberen.

zelf zuurkool maken

Woensdag: spinazie quiche

Het hartige taarten seizoen is echt aangebroken in huize Linda. Deze spinazie quiche maakte ik op verzoek van de kinderen. Ze zijn er zo dol op dat ik deze al twee keer gemaakt heb.

spinazie quiche

Donderdag: jamie oliver recepten

Afgelopen week was Jamie Oliver in Nederland voor de presentatie van zijn nieuwe boek. Ik wilde er zo graag bij zijn. Ik heb iedereen van de organisatie verteld over hoe grote fan ik ben. En wat denk je? Het is niet gelukt, dus troost ik mij met één van zijn recepten.

jamie oliver recepten

Vrijdag: kipburgers met courgette frieten

Yes, vandaag heb ik weer burgers voor je klaar gezet. En daarbij worden courgette frieten geserveerd. Echt zo lekker!

Courgette frieten met kipburgers

Zaterdag: makkelijke ontbijt recepten uit de blender

Heb jij een blender in huis? Waar gebruik je dit voor? Smoothies? Wist je dat de blender ook ideaal is voor een snel ontbijtje? Pak vandaag het apparaat eens te voorschijn en maak een keuze uit de recepten. Hopelijk heb ik je geïnspireerd zodat je een volgende keer snel klaar bent.

makkelijke ontbijtrecepten met de blender

Zondag: speculaas sinasappel crumble

Sinterklaas komt bijna weer aan met zijn stoomboot en dat betekent dat het stof van de Sinterklaas recepten is geveegd. Dit dessert met een speculaas sinaasappel crumble is een fijn opwarmertje voor de komende periode.

speculaas sinaasappel crumble

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.