Nog geen beoordelingen

Laagjes appeltaart ontbijt

In mijn Facebook timeline, zie ik de mooiste laagjes ontbijtjes voorbij komen. De inhoud is niet zo bijzonder, alleen de presentatie is anders. Van iets gewoons kun je op die manier ineens iets bijzonders maken. Nu ben ik dol op warm gebakken appel. De keuken geurt er zalig door. Beter kan de dag niet beginnen. Zo ontstond er op een dinsdagochtend een laagjes appeltaart ontbijt. Ben je ook zo gek op kwark? Hier heb ik de slanke ontbijt recepten verzameld.

laagjes appeltaart ontbijt

Natuurlijk is dit geen echt appeltaart ontbijt. Een aantal ingrediënten zijn als basis gebruikt met kwark erbij. De appel en rozijnen bak je kort met koekkruiden in een pannetje. Het appelmengsel laat je even afkoelen. Vervolgens maak je een snelle granola met o.a. havermout, amandelmeel en kaneel.

Stel je dan eens voor. Bij elke hap proef je gebakken appel met rozijnen, kwark en granola. Dit wil je toch ook een keer uitproberen? Een volgende keer gebruik ik vanille kwark of Griekse yoghurt.

laagjes appeltaart ontbijt

Laagjes appeltaart ontbijt

Ingrediënten

Aantal personen1 persoon
  • 1 kleine appel (Elstar)
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 theelepel kokosolie extra virgine
  • flinke snuf koekkruiden
  • 1 theelepel kokosolie extra virgine
  • 2 eetlepels havermout
  • 1 eetlepel amandelmeel
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel kaneel
  • 200 gram magere kwark (of andere zuivel naar keuze)

Extra nodig

  • glazen potje

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Was en snijd de appel in dunne plakjes of stukjes.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en smelt hierin 1 theelepel kokosolie. Voeg de appel en rozijnen toe en bak om en om een paar minuutjes op een zacht vuurtje. Let erop dat de rozijnen niet verbranden. Strooi een flinke snuf koekkruiden erover.
  • Haal de pan van het vuur en leg het appelmengsel op een bord om af te koelen.
  • Zet de pan terug op het vuur en verwarm de 2e theelepel kokosolie.
  • Voeg de havermout, amandelmeel, pompoenpitten en kaneel toe. Houd de boel in beweging en hussel goed door elkaar. Voeg na 3 minuten de honing toe en bak nog een minuutje mee.
  • Leg 1/3 van het appelmengsel op de bodem van het potje. Voeg 3 flinke eetlepels kwark toe. Erboven een deel van het appelmengsel met de helft van snelle granola. Sluit af met een 2e laag kwark, het laatste appelmengsel en de granola.
  • Serveer direct.

Linda’s Tips

  • Tip: ben je calorieën aan het tellen? Gebruik dan magere kwark en maak een granola van alleen de havermout met kaneel.
laagjes appeltaart ontbijt

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.