Gebakken noedels met kip, courgette en champignons

Voor vandaag staat een fijne maaltje vangebakken noedels met kip, courgette en champignons voor jullie klaar. Dit is een snelle enmakkelijke maaltijd favoriet bij jou, omdat het gerecht binnen een handomdraai op tafel staat en bij de kids vanwege de noedels. Udon noedels zijn dikke zachte noedels (een soort van Oosterse spaghetti) die mijn schatjes naar binnen slurpen.

Huh, udon noedels? Ja, dit ken je vast wel. Bij een Sushi restaurant kun je vaak gebakken Japanse udon noedels bestellen. Thuis kun je dit gerecht eenvoudig zelf maken met veel groente en kip. Ik heb eigenlijk altijd een pak van die noedels op voorraad. De ene keer maak ik dit gerecht op smaak met soja en oestersaus en de andere keer met ketjap en sojasaus. Zo hoef je geen woksaus uit een flesje toe te voegen.

Qua groente kun je helemaal los gaan. Wortel, taugé, broccoli, peultjes of gewoon een zak kant en klare wokgroente. Kijk wat bij je past. Check je koelkast op restjes groente en gooi dit gerust in de pan.

Gebakken noedels met kip, courgette en champignons

Gebakken noedels met kip, courgette en champignons

Recept voor 4 personen:

  • 270 gram Udon noedels (bij het rijst of oosterse schap van het merk Hakubaku non-spon)
  • 200 gram kip dijfilet
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1/2 theelepel knoflook poeder
  • snufje chilipeper
  • verse gemalen peper en zout
  • olijfolie om in te bakken
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 courgette
  • optioneel voor erbij: verse rode peper en koriander en extra sojasaus voor aan tafel

Stappen om gebakken noedels met kip, courgette en champignons te maken:

  1. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel af onder een koude kraan en laat uitlekken.
  2. Snijd de kip dijfilet in kleine blokjes. Maak een marinade van de sojasaus, ketjap, knoflook, chili peper, zout en peper. Leg de kip erin en zet weg tot gebruik. Heb je de tijd? Maak de marinade van de kip eerder en laat minimaal een half uurtje intrekken in de koelkast.
  3. Rasp de courgette met een mandoline in slierten of gebruik een courgette snijder. Een alternatief is om de groente in blokjes te snijden. Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes.
  4. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met olijfolie. Haal de kip uit de marinade en gooi het restant niet weg. Bak de kip rustig in een minuut of 5 bruin (zet het vuur niet te hoog, anders kan de ketjap verbranden). Voeg de champignons toe en na 1 minuut de courgette en de noedels. Bak nog een minuutje of 2. Giet het restantje marinade in de pan, roer goed door en klaar is de snelle maaltijd.

Gebakken noedels met kip, courgette en champignons

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.