Weekmenu 105 – makkelijke recepten

Het is jullie vast niet ontgaan dat het afgelopen week de Nationale Week Zonder Vlees is. Ik doe er ook aan mee, omdat ik het een super initiatief vind. Voor mij hoeft niemand vegetariër te worden. Het draait veel meer om bewustzijn over onze vleesconsumptie. Het mooie eraan is dat als je vlees laat staan, je als vanzelf nieuwe producten aan je eetpatroon toevoegt.

Zo hebben wij deze week twee verschillende soorten vegetarisch gehakt ontdekt. Er zat ook een misser tussen met plantaardige kipstuckjes die in de prullenbak zijn beland. De week verliep in ieder geval een stuk soepeler dan vorig jaar. Vandaag spijbel ik een dagje. Deze dag staat in het teken van de verjaardag van onze zoon. In totaal eten er zo’n 50 mensen mee en die ga ik niet lastigvallen met vegetarisch maaltje. Mijn oven draait overuren met de spaghetti bolognesesaus van Jamie Oliver. Het wordt in ieder geval een super leuke dag vandaag.

Vergeet ik toch bijna iets over het nieuwe weekmenu te vertellen. Net als iedere week is maandag vega met een lasagne. Dinsdag kun je een keuze maken uit verschillende recepten van mijn grote kookheld. Schuif ook eens een kippetje in de oven of maak de galette op vrijdag. Dat laatste is een soort hartige taart, zalig. Daarbij waan ik mij weer even in Griekenland met de garnalen in tomatensaus met gebakken feta.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 105 makkelijke recepten

Maandag: spinazie ricotta lasagne

Deze lasagne mag ik van het thuisfront niet meer maken, want dit gerecht heeft te vaak bij ons op tafel gestaan.

Spinazie ricotta lasagne. Een heerlijk vegetarisch gerecht.

Dinsdag: Jamie oliver recepten

Mijn grote kookheld blijft Jamie Oliver. Ik maak nog steeds graag recepten uit zijn kookboeken van “vroeger”. Misschien een idee om de chili con carne eens te maken?

jamie oliver recepten

Woensdag: kip met citroenboter

De lente komt eraan en dan krijg ik zin in citrus smaken. Dit kippetje smeer je in met een citroen rozemarijn kruidenboter. Zalig!

kip met citroenboter en rozemarijn

Donderdag: garnalen in tomatensaus met gebakken feta

Wie van jullie is wel eens naar Griekenland op vakantie geweest? Dan ken je vast garides saganaki. Dit is een traditioneel Grieks recept van garnalen in tomatensaus met gebakken feta.

garnalen in tomatensaus

Vrijdag: galette met courgette

Zien de mini galettes er niet uit om op te vreten? Voor deze hartige taart gebruik je kant en klaar bladerdeeg. De vulling is snel gemaakt en dan kun je genieten van een heerlijk hapje.

Galette met courgette en spekjes

Zaterdag: rozijnen broodjes

Over 5 weken is het Pasen en natuurlijk kom ik dan weer met een paar passende recepten. Zelfgemaakt brood is natuurlijk te gek om op tafel te zetten. Deze rozijnen broodjes zijn lekker feestelijk.

rozijnen broodjes

Zondag: havermout banaan koekjes

Dit blog wordt na 5 jaar nog steeds massaal bekeken. Het is een simpel koekje, ideaal om rijpe bananen in te verwerken.

Havermout banaan koekjes

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 105 met deze week een spinazie lasagne, kip met citroenboter, galette met spekjes en garnalen in tomatensaus. #weekmenu #gezin

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.