• Skip to secondary menu
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
      • SINTERKLAAS RECEPTEN
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOK
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Traybake met pompoen en kip

traybake met pompoen

november 4, 2016 door Linda Reageer

De week is weer voorbij gevlogen. Het is vrijdag en dan eten wij graag makkelijk en lekker in huize Linda. Een traybake is dan ideaal. Het is niet meer dan een bakplaat volstoppen met ingrediënten die ongeveer tegelijk garen in de oven. Zo heb jij je handen vrij om de keuken alvast op te ruimen. Maar ik zou ervoor kiezen om lekker met een glaasje wijn aan tafel te zitten. De eerste in de serie is een herfstige traybake met pompoen en kip.

Een traybake kun je ook van te voren voorbereiden. Op vrijdagmiddag is het hier altijd rommelig met sporten van de kids. Vaak heb ik ook nog vriendjes en vriendinnetjes te spelen. Tussen de bedrijven door snijd ik de groente alvast en kruid de kip. De plaat zet ik afgedekt in de koelkast en schuift manlief de traybake zo de voorverwarmde oven in.

traybake met pompoen

Traybake met pompoen en kip

Recept voor 4 personen

  • 300 gram kip dijfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprika poeder
  • snufje zout, peper
  • 400 gram (fles) pompoen
  • 500 gram krieltjes
  • 2 rode uien
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel chilivlokken
  • voor erbij: rucola met een balsamico dressing

Stappen om een traybake met pompoen en kip te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de kip dijfilet in reepjes. Maak een marinade van de olijfolie, paprikapoeder en zout en peper. Leg de kip erin en zet weg tot gebruik.
  3. Snijd de pompoen in plakken van 1 cm. Maak de krieltjes schoon en snijd in vieren. Probeer de aardappel in gelijke stukken te snijden. Dat zorgt ervoor dat de aardappels tegelijk gaar zijn. Snij de ui in ringetjes.
  4. Maak een marinade van de olijfolie, gemberpoeder, korianderpoeder en chilivlokken. Hussel de aardappel, pompoen en ui erdoor.
  5. Spreid de groente uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de kip erover. Zet 30 minuten in de oven.

traybake met pompoen

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Voor als je geen zin hebt om te koken is een traybake ideaal. Vul een bakplaat met ingrediënten en schuif de traybake met pompoen en kip de oven in.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Pinterest | Instagram | Facebook | Twitter | Bloglovin’ |

Onderwerp: DINER Tags: eenpans gerecht, groente uit de oven, kip, kip recepten, krieltjes, krieltjes recepten, oven recepten, Pompoen, pompoen recept, traybake. traybake recepten

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Amuse Hollandse garnalen

Lekker eten met Linda - amuse

Ovenschotel met sperziebonen

Lekker eten met Linda – plantaardig vegan

Kerst recepten

Lekker eten met Linda - kerst

Weekmenu 134 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • 5x makkelijke bladerdeeghapjes voor bij de borrel 5 x makkelijke bladerdeeg hapjes voor bij de borrel
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Italiaanse amuse: vlag in een glaasje. Zelfgemaakte pesto met zachte kaas en zoete tomaatjes. Puur en bomvol smaak. Italiaanse amuse: vlag in een glaasje
  • zelf burritos maken zonder pakjes en zakjes Zelf burritos maken zonder pakje en zakje

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • Feestelijke hapjes voor oud en nieuw 5 x feestelijke hapjes voor oud en nieuw
  • Vitello tonnato in een glaasje. Dit klassieke Italiaanse gerecht bestaat uit een tonijnsaus met kalfsfricandeau. Dit keer heb ik er een twist aan gegeven door de combinatie om te draaien. Vitello tonnato in een glaasje
  • Een limoncello cocktail met home made limoncello, spa rood lemon, prosecco en een takje munt en blauwe bessen voor de decoratie. Limoncello cocktail
  • 7 x ovenschotel recepten 7x ovenschotel recepten

Instagram

lekkeretenmetlinda

Lekker eten met Linda
Instagram post 17849072620739220 5 X Makkelijke bladerdeeghapjes~ Bladerdeeghapjes, wie is er ook dol op? Met slechts een paar ingrediënten maak je deze makkelijke bladerdeeghapjes voor bij de borrel. Mijn ervaring is dat een lekkere warm hapje altijd goed wordt ontvangen. 
Voor dit blog zijn de 5 best bekeken bladerdeeg hapjes geselecteerd. Het favoriete hapje van manlief met chorizo zit er natuurlijk bij. Persoonlijk ben ik dol op het vegetarische hapje met geitenkaas, munt en courgette. En de kids? Zij kiezen voor de zelfgemaakte mini worstenbroodjes.  Zelf maken? Check de link in de bio of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/5-x-makkelijke-bladerdeeg-hapjes-voor-bij-de-borrel/ #hapjes #borrelhapjes #borrel #weekend #tgif #borrelen #bladerdeeg
Instagram post 17854498639673868 HARTIGE TAART MET KIP EN BOURSIN ~ iemand zin in een stuk taart? Dit is meer mijn piece of cake. Hartig, I love it!  Een quiche deze feestmaand is altijd een goed idee toch? Ik heb de inspiratie voor dit recept van manlief. Een paar weken geleden maakte hij voor het eerst verse pasta in de nieuwe keuken. De ingrediënten van de saus heb ik in de taart gestopt. Van te voren wist ik eigenlijk al dat de combinatie van gerookte spekjes, kipfilet, kastanje champignons, pesto en een kuipje Boursin een dikke hit zou zijn. Het commentaar thuis: de heren voor de taart voor hun twee te klein.... Zelf maken? Check de link in de bio of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/hartige-taart-met-kip-en-boursin/ #recepten #avondeten #hartigetaart #quiche #boursin #watetenwevandaag #lekkermakkelijk
Instagram post 18117314725049352 / / PILAV MET BONEN, ROZIJNEN EN NOTEN / / 
Vandaag eet ik eens een recept van mijn eigen site. Ik heb echt even geen idee wat ik moet koken. Het is zelfs zo erg, dat ik eraan denk om voor de maand december een maaltijdpakket abonnement aan te schaffen. Dan kan ik 3 dagen gewoon een recept volgen en hoef ik nergens aan te denken.🙈 Het is bij ons tegenwoordig veggie Tuesday. Zodra er geen vlees in een gerecht zit, vervang ik dit al snel door bonen. Ze zijn voedzaam, lekker en ook nog eens super vriendelijk voor de portemonnee. Wat dat betreft zou ik best wat meer variatie op kunnen zoeken… Van een lezeres kreeg ik de tip om een lepeltje pindakaas door het gerecht te roeren. Dat maakt het net even af. 
Zelf maken? Klik op de link in de bio of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/vegetarische-pilav-met-bonen-rozijnen-en-noten/ 
#watetenwevandaag #pilaf #pilav #rijst #avondeten #recepten #makkelijkemaaltijd
Instagram post 17844629356813147 OVENSCHOTEL MET SPERZIEBONEN ~ Van ovenschotels kun je nooit genoeg recepten hebben toch? Vandaag heb ik weer eens een lekker comfort recept gemaakt: een ovenschotel met sperziebonen.

De ovenschotel heb ik gepimpt door er een Aziatische twist aan te geven. De sperziebonen worden op smaak gebracht met een lepel rode curry pasta.. Mocht je dit niet in huis hebben, dan is sambal ook een goed alternatief om pittige boontjes mee te maken.

Maak de aardappelpuree even zelf met een kruimige aardappel. Echt, dit is zoveel lekkerder dan een kant en klaar zakje aardappelpuree. Vergeet niet om de melk voor de puree te verwarmen, zo krijg je een luchtige puree.

#samenwerking #aardappels #potato #comfortfood #ovenschotel #watetenwevandaag #recepten #uitdeoven #herfst #koken #avondeten #gezondevoeding
Meer laden Volg mij op Instagram
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2019 · Lifestyle Pro op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Noodzakelijk Altijd ingeschakeld